Krakowski Klub Biegacza "Dystans"

Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Skoro jestem członkiem kkB "Dystans" i mam propozycję,więc zaczynam nowy wątek.Oto co przeczytałem i skonsultowałem z osobą tworzącą projekty mające za zadanie uzyskanie dofinansowania z Komisji Europejskiej:

"Program EYES 2004 skierowany jest do władz publicznych odpowiedzialnych za oświatę i sport, instytucji oświatowych i organizacji sportowych (federacji międzynarodowych, europejskich lub krajowych, komitetów olimpijskich, krajowych związków sportowych i INNYCH ORGANIZACJI SPORTOWYCH).

Dofinansowanie mogą uzyskać dwa rodzaje projektów:
  Projekty realizowane na poziomie lokalnym, regionalnym, krajowym lub ponadpaństwowym, dofinansowanie do 50% całkowitych kosztów projektu,
  Projekty ogólnowspólnotowe (muszą dotyczyć co najmniej ośmiu partnerów), dofinansowanie nie więcej niż 80% całkowitych kosztów projektu.

Celem Europejskiego Roku poprzez Sport jest zwiększanie świadomości organizacji edukacyjnych i sportowych co do potrzeby współpracy na rzecz rozwoju edukacji poprzez sport i jej europejskiego wymiaru, wykorzystanie wartości jakie niesie ze sobą sport w pogłębianiu wiedzy i podnoszeniu kwalifikacji edukacyjnych oraz promowanie edukacyjnych walorów wymiany młodzieży szkolnej poprzez organizację imprez sportowych i kulturalnych w ramach działalności szkół."

Może w tym roku jest już za późno na uzyskanie jakiejś dotacji na imprezę sportową. W przyszłym roku na pewno nasz Klub mógłby się starać. Organizacja naszego półmaratonu mogłaby zostać znacznie ulepszona. Przy poparciu i pomocy władz i członków naszego klubu moglibyśmy sporządzić odpowiedni projekt. Należy uwzględnić udział dzieci w naszej imprezie sportowej  (co w przypadku półmaratonu Marzanny się powiodło). Następnie należy zaprosić do udziału jak największą liczbę obcokrajowców. Tu wszyscy muszą urzyć swych kontaktów z zagranicznymi biegaczami. Ja deklaruję się do sporządzania dokumentacji projektu, również wymaganego tłumaczenia na angielski.

JEŚLI NA ORGANIZACJI SPORTOWEJ IMPREZY I KSZTAŁCENIU PRZEZ SPORT MIAŁY SKORZYSTAĆ JEDYNIE DZIECI TO I TAK UZNAM TO ZA SUKCES.

NIECH NIE TYLKO POLITYCY KORZYSTAJĄ Z FORM DOTACJI NA WSZELKIEGO RODZAJU SYMPOZJA I KONFERENCJE.

Proszę o ustosunkowanie się do powyższego.Później przedstawimy pomysł na comiesięcznych obradach naszego Klubu.

P.S. Udział własny to również deklaracja pracy, czy wpisowe zawodników, czy wpływy od sponsorów.

(Edited by miroszach at 4:27 pm on Sep. 14, 2004)
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
ODPOWIEDZ