Ścieżki Biegowe - Lublin

Jarek_Ch
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:39

Nieprzeczytany post

W związku z tym, że niektórzy (berlińczycy) już jutro wyruszają na miejsce 'konsumpcji" efektów swojej ciężkiej pracy, już dzisiaj życzę wszystkim maratończykom udanego występu, połamania swoich życiówek, ukończenie pierwszego maratonu lub też jak niektórzy ukończenia biegu jako osoba towarzysząca debiutantom. Ja osobiście traktuję możliwość startu w tegorocznym maratonie, mając w pamięci fakt, że wszystkie dotychczasowe maratony przebiegłem razem z Krzyśkiem K (Warszawski 2011 też), któremu w tym roku nie było dane przebiegniecie nawet 1 m, jako dar niebios, które dają nam siły i zdrowie, aby zmierzyć się z kolejnym wyzwaniem. Wam też wszystkim, życzę abyście tak to potraktowali, zwłaszcza w chwilach słabości na trasie. Realizacji planów i do zobaczenia w świetnych humorach i z medalami na szyi.
Jarek

Ps. osobiście planuję pobiec w okolicach 3.30, więc jak ktoś z Lublina ma podobne plany, chętnie pobiegnę w towarzystwie.
Do Wawy jadę w sobotę ok. 11, mogę zabrać 2 osoby. Mail: jchromiak@op.pl
PKO
akurat
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie pozostaje mi nic innego jak przyłączyć się do tych życzeń. Berlin czy raczej maraton w tym mieście, to jedno z moich najzaje.... doświadczenie biegowe ;-)

3mam kciuki za wszystkich walczących i za... Krzyśka

Pozdrawiam

Olo

P.S. Jutro odbieramy ulotki o Maratonie Lubelskim. Jeśli ktoś będzie chciał rozdawać je w trakcie biegu, to zapraszam :-)
>>-------->
Olo Kurczewski

www.maraton.lublin.eu
Awatar użytkownika
Radek1967
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla wszystkich maratończyków startujących w miniony weekend w Warszawie i Berlinie.
W szczególności dla tych, którzy ten morderczy dystans pokonywali po raz pierwszy.
Jako że do "drugiej dychy do maratonu" zostało jeszcze trochę czasu proponuję kilka biegów w "okolicach" Lublina:

1. 14 października - XXXIV Bieg Nadwiślański im. Alfreda Freyera - trasa 15 km Baranów Sandomierski - Tarnobrzeg (http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 1&bieganie)

2. 14 pażdziernika - XIII Bieg Sobiborski - 12,5 km - Sobibór - Włodawa (http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 2&bieganie)

3. 4 listopada - VII Radomski Maraton Trzeźwości IV GP Radomia w Biegach Ulicznych - maraton, półmaraton (http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... code=22599)
Jeśli chcesz pobiegać przebiegnij milę. Jeśli chcesz doświadczyć nowego życia przebiegnij maraton
jur-bno
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Przyłączam się do gratulacji dla naszych maratończyków...

W uzupełnieniu do informacji o najbliższych biegach;
7.10.br. - Biłgoraj - 8 km w ramach Grand Prix - regulamin na stronie www.maratonypolskie.pl.
21.10.br - Adamów - 10 km - regulamin j/w.
Awatar użytkownika
xedi69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Radek1967 pisze:Gratulacje dla wszystkich maratończyków startujących w miniony weekend w Warszawie i Berlinie.
W szczególności dla tych, którzy ten morderczy dystans pokonywali po raz pierwszy.
Ja również podłączam się do gratulacji. :lalala:
Zrobiłem kilka analiz Waszych wyników w MW i wiem, że niektórzy przeżywali koszmar i przechodzili do marszu. Więcej się dowiem jak z Wami porozmawiam.

Mój pierwszy Maraton miał być w 2009 r. Jest 2012 i w dalszym ciągu nie jest.
Mam nadzieję, że zimę spędzę na długich, ciężkich przygotowaniach i nie zabraknie mi chęci.
Życzę sobie, aby rok 2013 był dla mnie łaskawy.

Mam pytanie;
Przebiegłem Półmaraton i czy mogę nazywać się maratończykiem?
Chyba nie... :ojnie:

Jeszcze raz wszystkim gratuluję nie mam tylko wyników z Berlina, nie mogę się doczekać na Wasze spostrzeżenia. W sobotę pracuję i nie spotkam się z Wami.
Pozdrawiam Robert.
jur-bno
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Półmaraton i maraton to inna bajka....
akurat
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Robert,

Dla mnie jesteś maratończykiem

W woju na podporucznika też mówi się poruczniku

;-)

Pozdrawiam
>>-------->
Olo Kurczewski

www.maraton.lublin.eu
Jarek_Ch
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:39

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich biegających, zwłaszcza maratończyków, którzy jakoś nie chcą się jak na razie podzielić swoimi wrażeniami. Więc może ja zacznę. Przede wszystkim nie udało mi się poprawić życiówki. Wynik 3.34 jest jak na mnie przyzwoity, ale nie powala z nóg (chciałem pobiec poniżej 3.30). Tym bardziej, że dla mnie był to najlżejszy maraton w życiu. Biegło mi się bardzo dobrze, zero problemów. Problemem niestety było to co nas cieszy najbardziej, czyli ilość uczestników i tłok (z tego powodu na 10 km miałem 2,5 minuty straty do planu), mimo to wspaniale się biegnie w wielotysięcznym tłumie, jest to niesamowite doznanie. Po maratonie czułem się bardzo dobrze, zero zmęczenia, żadnego bólu (nawet na drugi dzień) - a jeszcze 2 tygodnie wcześniej myślałem, że z biegania nici.
Tegoroczny maraton warszawski uważam za bardzo udany, ilość uczestników, trasa, pogoda, wszystko dopisało. Nawet meta na Stadionie Narodowym była fajna, ale tylko do mety, to co następowało po minięciu mety to żenada. Wysłanie wszystkich do lochów pod stadionem, brak możliwości szybkiego wyjścia na koronę stadionu i spotkania rodziny, czy znajomych uważam za nieporozumienie.
Są już zdjęcia na Fotomaratonie.
Jeszce raz gratuluję wszystkim (zwłaszcza Romek 2.52 i Bogdan 2.58 zasługuja na brawa, Maciek B. po 100 km w Krynicy z czasem 3.14 tez szacun)
Pozdrawiam
Jarek
jur-bno
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Na dzisiejszym treningu chciałem zrobić 10 podbiegów. Przy pierwszym poleciał mi dwuglowy... tym razem lewy...
Pozostaje mi obecnie tylko rekreacja...a tyle miałem planów....
Jurek
Awatar użytkownika
TomM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:37:51
Życiówka w maratonie: 02:59:53

Nieprzeczytany post

Cześć,
Może ktos będzie chętny do podłączenia się : Półmaraton w Pradze 6 kwietnia 2013 - zapisany i opłacony niestety dość wysoko bo 55€... :orany:
jur-bno
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Po wizycie w ORTOOPTYMIST okazało się, że z moim dwugłowym jest dobrze, ale nie jest tragicznie. Nie ma zerwania, jest tylko mocno naciągnięty na całej długości. Jest szansa, że po serii zabiegów zacznę truchtać i 18 listopada zaliczę dyszkę, w tempie oczywiście rekreacyjnym.
To już czwarta przymusowa przerwa w tym sezonie.... może w 2013 będzie lepiej.

Jurek
akurat
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No 3mamy kciuki za szybki powrót do zdrowia i formy :-)
>>-------->
Olo Kurczewski

www.maraton.lublin.eu
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Jak miło i towarzysko jest pobiegać w sobotę na Ścieżce Biegowej. Co raz więcej jest chętnych do wspólnego biegania. Pojawiają się co raz nowe osoby. W pewnej chwili pomyślałem, że niedługo trzeba będzie robić - już przed bieganiem grupki treningowe, które mają biegać w odpowiednim czasie.

Kobiety, mężczyźni, psy i ... koty (o przepraszam koty nie, one zawsze chodzą swoimi drogami).
W róznym wieku i zawansowaniu treningowym. Super !!!

Cieszę się również, że tak dużo osób pojawia się na imrezach sportowych: maratony w Warszawie, Berlinie, Poznaniu, naszych "Czterych Dychach do Maratonu". Myślę, że frekwencja 18 listopada na kolejnej lubelskiej "10" znowu dopisze.

Ja zapraszam na kolejne bieganie w sobotę 20 października o dodzinie 10.00 do Wąwozu LSM. Jak trafić ??? http://www.sciezki-biegowe.pl/lublin/

Oto zdjęcia z sobotnich zajęć (zdjęcia zrobiła Ola)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Piotr Kitliński (też maratończyk :spoko: )
Awatar użytkownika
daruś
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 34.56
Życiówka w maratonie: 2.42.58

Nieprzeczytany post

Gratuluję Piotrze..
MARATOŃCZYKU :hejhej:
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Piękna słoneczna pogoda jak bardzo dzisiaj zachęca do biegania. Warunki na naszej Ścieżce Biegowej w Wąwozie LSM były prawdziwie ze złotej polskiej jesieni. Zobaczcie w galerii zdjęć.

ZAPRASZAM DO WSPÓLNEGO BIEGANIA JUŻ W NAJBLIŻSZĄ SOBOTĘ !!!
Jaki dystans trzeba pokonać ???
500 lub 1000 metrów 4 lub 8 kilometrów ile kto chce i może !!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ