GRUDZIĄDZ BIEGA
- endriu
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46:16
- Życiówka w maratonie: 4:32:28
Dzięki za bieg. Wielkie sorki dla osoby biegnącej ze mną z przodu. Lekko mówiąc opadłem z sił i musiałem dać sobie spokój na Lotnisku ;/ Chciałem pobiec sobie w bardzo dobrym tempie jak na moje możliwości ale coś nie wyszło.
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35min
- Życiówka w maratonie: 2h45min
Dziękuję wszystkim za wspólny trening.Tak dużej frekfencji dawno u nas nie było.Chyba z 20 lub więcej osób,w tym trzech nowych biegaczy.Standardowo na zakończenie w kilka osób wykapaliśmy się w jeziorku w ramach przygotowań do kąpieli z morsami. Pamiętajcie że nie ma się co forsować podczas naszego biegania i dostosować tempo do takiego aby w czasie naszego biegu móc swobodnie rozmawiać.
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g
s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
- dejw
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:03
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Po obejrzeniu tych filmików też mam nie po drodze ;-DDa_Vido pisze:Miło będzie nam przywitać nowych biegaczy.
Wiadomo jednak, że samym bieganiem człowiek nie żyje.
Załączam poniżej filmik o ćwiczeniach na siłowni![]()
http://www.youtube.com/watch?v=5-yUwazh ... r_embedded
Osobiście na siłownie nie chodzę bo mam nie po drodze.![]()
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Zdjęcie z zaskoczenia zrobione przez Maćka po naszym treningu,parę osób gdzieś mi uciekło po drodze

s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Cześć wszystkim.Dzisiaj pogoda powinna wam sprzyjać podczzas biegania.Ja raczej wybieram rower i jadę na jakąś dłuższą wycieczkę bo noga ciągle boli a połówka w Pile już niedługo więc trzeba sie oszczędzać.
Mężczyzna około 40-tki pomykał szosą w swoim nowiutkim Porsche. Kiedy już dwukrotnie przekroczył dozwoloną prędkość, we wstecznym lusterku zobaczył charakterystyczne czerwono-niebieskie migające światełka.
Pewien mocy swojego samochodu ostro przyspieszył, ale wóz policyjny nie dawał za wygraną. Po chwili zdał sobie jednak sprawę, że w ten sposób może przysporzyć sobie wielu kłopotów i zjechał na pobocze. Policjant podszedł do niego, bez słowa sprawdził prawo jazdy i powiedział:
- To był dla mnie długi dzień, zbliża się koniec mojej zmiany, na dodatek jest piątek trzynastego. Mam dość papierkowej roboty, więc jeśli znajdzie pan jakieś dobre wytłumaczenie to może Pan odjechać bez mandatu.
Mężczyzna pomyślał chwilkę i powiedział:
- W zeszłym tygodniu moja żona zostawiła mnie dla jakiegoś policjanta. Bałem się, że chciał mi ją pan oddać.
- Życzę miłego weekendu - powiedział policjant.
Mężczyzna około 40-tki pomykał szosą w swoim nowiutkim Porsche. Kiedy już dwukrotnie przekroczył dozwoloną prędkość, we wstecznym lusterku zobaczył charakterystyczne czerwono-niebieskie migające światełka.
Pewien mocy swojego samochodu ostro przyspieszył, ale wóz policyjny nie dawał za wygraną. Po chwili zdał sobie jednak sprawę, że w ten sposób może przysporzyć sobie wielu kłopotów i zjechał na pobocze. Policjant podszedł do niego, bez słowa sprawdził prawo jazdy i powiedział:
- To był dla mnie długi dzień, zbliża się koniec mojej zmiany, na dodatek jest piątek trzynastego. Mam dość papierkowej roboty, więc jeśli znajdzie pan jakieś dobre wytłumaczenie to może Pan odjechać bez mandatu.
Mężczyzna pomyślał chwilkę i powiedział:
- W zeszłym tygodniu moja żona zostawiła mnie dla jakiegoś policjanta. Bałem się, że chciał mi ją pan oddać.
- Życzę miłego weekendu - powiedział policjant.
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Z cyklu dieta biegacza-OLEJ LNIANY - sojusznik w walce z cholesterolem
Przekształca składniki pokarmowe na energię
Wspomaga wzrost mięśni oraz redukcję tkanki tłuszczowej
Bierze udział w transporcie tlenu, produkcji hemoglobiny przez co zwiększa wydolność oraz wytrzymałość.
Znacząco skraca czas regeneracji, ponieważ krew jest w stanie przenosić więcej życiodajnego tlenu do komórek mięśniowych oraz umożliwia naszym komórkom łatwiejsze absorbowanie składników pokarmowych tak bardzo potrzebnych do szybkiej regeneracji.
http://www.trecteam.pl/index.php/2011/0 ... -lnianego/
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/ ... 36389.html
Przekształca składniki pokarmowe na energię
Wspomaga wzrost mięśni oraz redukcję tkanki tłuszczowej
Bierze udział w transporcie tlenu, produkcji hemoglobiny przez co zwiększa wydolność oraz wytrzymałość.
Znacząco skraca czas regeneracji, ponieważ krew jest w stanie przenosić więcej życiodajnego tlenu do komórek mięśniowych oraz umożliwia naszym komórkom łatwiejsze absorbowanie składników pokarmowych tak bardzo potrzebnych do szybkiej regeneracji.
http://www.trecteam.pl/index.php/2011/0 ... -lnianego/
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/ ... 36389.html
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
W związku z tym że termin półmaratonu w Pile zbliża się wielkimi krokami a kilka osób z Akademi Biegania weźmie w nich udział więc zróbmy oficjalną listę żeby było wiadomo jak i kto się z kim może zabrać.
Lista biegaczy na Piłę
1.Sebastian
2.Andrzej
3.Irek
4.Marcin
5.Dawid
Dopisujcie się do listy
Lista biegaczy na Piłę
1.Sebastian
2.Andrzej
3.Irek
4.Marcin
5.Dawid
Dopisujcie się do listy
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Z cyklu trening biegacza-To naprawdę nie są żadne jaja- tak nieraz naprawdę wygląda finisz w maratonie
http://www.youtube.com/watch?v=R6fPCFYO ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=p1UvxxYI ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=R6fPCFYO ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=p1UvxxYI ... re=related
s
- Da_Vido
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zastanawialiście się może kiedy pierwsza kobieta wzięła udział w maratonie?
Polecam ciekawy artykuł:
http://www.biegaczka.com.pl/wordpress/2 ... -biegania/

Polecam ciekawy artykuł:
http://www.biegaczka.com.pl/wordpress/2 ... -biegania/

- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Właśnie wróciłem z kolejnej wycieczki rowerowej a właściwie treningu bo prędkość mam przyzwoitą tak abym mógł czuć mięśnie.Jednak trzeci dzień pod rząd po 60 km i więcej bardziej odczuwam tam gdzie słońce nie dochodzi a chciałem oszczędzać moja nogę a teraz boli mnie to i to.jednak jestem twardy i jutro tez idę na rower.Może ktoś ma chęć wybrac się ze mną tak około 10-11.Dzisiaj byłem w Rulewie w parku linowym i hotelu Hanza poraz pierwszy w życiu oraz zajechałem do Bąkowa do Domu Dziecka do Alicji.Niestety nie załapałem się na kawę bo gdzieś wyjechała z dzieciakami dlatego spróbuję innym razem.
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Cześć wszystkim forumowiczom.Dzisiaj już piątek więc sami widzicie jak ten czas leci tym bardziej że jak wczoraj spojrzałem za okno to o godzinie 20 z minutami robiło się już szaro.Liczę jeszcze na to że fajnie będzie jeszcze pobiegać złotą jesienią a później niestety pogoda nie bedzie nam biegaczom sprzyjać ale pamiętajcie nie odpuszczajcie wtedy bo każdy przebiegnięty kilometr=zdrowie.
Ja, niżj podpisany Penis, zwracam sie o podniesienie wynagrodzenia z nastepujących powodów: - Wykonuję pracę fizyczną - Pracuję na odpowiedzialnym stanowisku - Przede wszystkim pracuję glową - Pracuję także w weekendy oraz swięta państwowe - Pracuję w zanieczyszczonym środowisku - Nie otrzymuję wynagrodzeń za nadgodziny i pracę zmianową - Pracuję w zaciemnionych warunkach, o złej wentylacji - Pracuję w warunkach wysokich temperatur - Niebezpieczeństwo chorób zawodowych.
Penis
Odpowiedź z Działu Kadr: W nawiązaniu do poruszonych argumentów informujemy, że uważamy je za całkowicie bezzasadne, ponieważ: - Nie pracuje Pan w systemie 8-godzinnym - Ciagły Pana sen przerywają jedynie krótkie okresy twórczej pracy - Nie zawsze wykonuje Pan polecenia Kierownictwa - Nie przebywa Pan w wyznaczonych miejscach, ale ciągle je zmienia - Za często robi Pan przerwy w pracy - Nie wykazuje się Pan inicjatywą i chęcią działania, która jest wymuszana presją i stymulacją Kierownictwa - Zostawia Pan bałagan po zakończeniu zmiany - Zaniedbuje Pan zdrowie i wymogi BHP, np. nie zakładając odpowiedniej odzieży ochronnej - Unika Pan pracy jedna zmiana po drugiej - Czasami opuszcza Pan miejsce wyznaczone przed ustalonym czasem - I nade wszystko podejrzane jest to, że przychodzi Pan i wychodzi z pracy taszcząc dwa podejrzanie wyglądające worki.
Kierownik Działu
Ja, niżj podpisany Penis, zwracam sie o podniesienie wynagrodzenia z nastepujących powodów: - Wykonuję pracę fizyczną - Pracuję na odpowiedzialnym stanowisku - Przede wszystkim pracuję glową - Pracuję także w weekendy oraz swięta państwowe - Pracuję w zanieczyszczonym środowisku - Nie otrzymuję wynagrodzeń za nadgodziny i pracę zmianową - Pracuję w zaciemnionych warunkach, o złej wentylacji - Pracuję w warunkach wysokich temperatur - Niebezpieczeństwo chorób zawodowych.
Penis
Odpowiedź z Działu Kadr: W nawiązaniu do poruszonych argumentów informujemy, że uważamy je za całkowicie bezzasadne, ponieważ: - Nie pracuje Pan w systemie 8-godzinnym - Ciagły Pana sen przerywają jedynie krótkie okresy twórczej pracy - Nie zawsze wykonuje Pan polecenia Kierownictwa - Nie przebywa Pan w wyznaczonych miejscach, ale ciągle je zmienia - Za często robi Pan przerwy w pracy - Nie wykazuje się Pan inicjatywą i chęcią działania, która jest wymuszana presją i stymulacją Kierownictwa - Zostawia Pan bałagan po zakończeniu zmiany - Zaniedbuje Pan zdrowie i wymogi BHP, np. nie zakładając odpowiedniej odzieży ochronnej - Unika Pan pracy jedna zmiana po drugiej - Czasami opuszcza Pan miejsce wyznaczone przed ustalonym czasem - I nade wszystko podejrzane jest to, że przychodzi Pan i wychodzi z pracy taszcząc dwa podejrzanie wyglądające worki.
Kierownik Działu
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Może i my pomyślimy nad czymś takim jak filmik zapowiadający kolejną edycję Biegu Trzech Plaż.Materiał można by nakręcać na naszych wspólnych treningach a później juz tylko odpowiednio zmontować.Coś mi się zdaje że fachowca od montażu już mamy w naszej grupie.Myślę że ktoś z naszych biegaczy ma równiez kamerkę. Na dole link do takiego filmiku promujacego zawody.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... S4VcumaQAc
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... S4VcumaQAc
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Pamiętajcie że jutro widzimy się na wspólnym treningu o godzinie 09.00 przed plażą miejską w Rudniku.Po naszym treningu o godzinie 10.00 dla chętnych biegaczy z Akademi Biegania i nie tylko kolejny trening CrossFit zorganizowany przez klub Kokoro Gym i naszą mistrzynię Sylwię na plaży miejskiej.Polecam te ćwiczenia wszystkim biegaczom jako bardzo przydatne w ogólnorozwojowym treningu.
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Przypominam że jutro na treningu po raz ostatni zbieram pieniążki na koszulki z naszym logo po 40 zł więc ewentualnie skorygujcie sobie rozmiarówkę podając mi ją i w poniedziałek dokonuję zamówienia po tym terminie nadal będzie można je sobie zamówić ale już indywidualnnie poprzez ich stronkę : http://e-printshop.pl/pl/p/koszulka-ter ... rukiem/121
Ostatnio zmieniony 24 sie 2012, 09:21 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze jedno przypomnienie.Już tylko tydzień pozostał do wspólnej zabawy przy ognisku.Impreza odbędzie się 31 sierpnia w piątek o godzinie 18.00 na plaży miejskiej w Rudniku. Zapraszamy wszystkich biegaczy z rodzinami na ognisko gdzie będzie można sobie swobodnie pogadać na każdy temat nie tylko biegowy.Jeżeli chodzi o prowiant i picie to tak jak ustalaliśmy każdy przynosi co może.Bo jak powiedziała kiedyś Maria Dąbrowska : " Polacy są od improwizacji, może to jest nasze nieszczęście, ale jakby i tego nie było, niewiele by zostało."
s