UWAGA, UWAGA WIADOMO MAJÓWKA I JUTRO PÓŁÓWKA
Z racji tego, że dzisiaj większość z biegaczy naszej Akademii Biegania pojawi się w Marinie na 18 po odbiór pakietów startowych na czwartkowy półmaraton, spotkanie i pasta party, więc na nasz środowy trening zapraszam przede wszystkim biegaczy z ostatniej biegowej szkółki. Skrzyknijcie się i pobiegajcie razem po lesie mając na uwadze, że systematyczność to droga SUKCESU. Widzimy się jakby, co w piątek na ognisku o 18.00. Pozdrawiam Prezes Andrzej.
Gratulacje. Witamy na pokładzie kolejnego ultrasa w gronie Akademi Biegania
Damian Drzymalski.Trzeci Bieg Jurka przez Bory Tucholskie, Skórcz, 29.04.2018r.
Dystans: ok. 80km, debiut w ultramaratonie zaliczony.
"Trzeba nam zawsze w górę iść, choć nieraz nęka życie, a jeśli w końcu przyjdzie paść, to zawsze paść na szczycie." 6 Edycja Półmaratonu Śladami Bronka Malinowskiego Grudziądz- Rulewo już za nami. Również i tym razem dorzuciłem swoją cegiełkę wraz z przyjaciółmi z Akademii Biegania w organizację tej fajnej biegowej imprezy, w której nasze stowarzyszenie jest partnerem. Zmierzyliśmy i skorygowaliśmy nową trasę, przygotowaliśmy pakiety, obstawialiśmy biuro zawodów… W tym roku po raz kolejny zostałem zającem prowadząc grupę wraz z Irkiem na 2 h, ( co nie jest łatwe gdzie zaliczałem nasz bieg w 1:19). Postarałem się również zaprojektować koszulki dla pacmakerów z akcentem z lat 80, podsunąłem kilka pomysłów, wziąłem udział w kilku spotkaniach organizacyjnych itd.. Ogólnie rzecz ujmując troszeczkę się działo w związku z organizacją, ale ja to lubię robić i dopóki bieganie w Grudziądzu będzie to i ja będę.
OGNISKO Z AKADEMIĄ BIEGANIA
Jak majówka to i nie może zabraknąć ogniska. Widzimy się dzisiaj około 18.00 na plaży miejskiej w Rudniku na integracyjnym ognisku grudziądzkich biegaczy. Jak zawsze każdy przynosi coś od siebie.
SOBOTNI TRENING Z AKADEMIĄ BIEGANIA
Majówka trwa, ale jak ktoś chętny pobiegać z rana i do tego nie będzie boleć go głowa po ognisku to oczywiście zapraszam na 09.00 przed plażą miejską w Rudniku. Przyszły tydzień to już zabieramy się na poważnie za bieganie i koniec majówkowej laby, bo za pasem bieg papiernika, bieg niebieski, góry i co tam jeszcze każdy sobie wymyślił. Pozdrawiam Prezes Andrzej.
Żeby nie było Jacek melduje, że sobotni trening się odbył, ale póki, co reszta jeszcze śpi po wczorajszym ognisku. Jutro 09.00 czarny szlak a od środy nie ma już odpuszczania. Widzimy się o 18.00 przed plażą miejską w Rudniku mocną ekipą. Pozdrawiam Prezes Andrzej póki, co z bolącą jeszcze głową ( to od nocnej jazdy rowerem).