Wkurzony człowiek, to "zdolny" człowiek. Zdolny do wszystkiego. Tylko co ja mam teraz zrobić. Tyle miesięcy przygotowań wszystko opłacone zarezerwowane a tu odwołują mój bieg roku i przenoszą na inny termin gdzie już jestem zapisany i opłacony na kolejne zawody. Bieg 24 godzinny przez pieprzony zlot młodzieży w Krakowie , pieprzony PIS i inne badziewie musi być odwołany bo tak sobie życzy rząd.
DOBRA ZMIANA I WALKA Z BIEGACZAMI.
To już nie jest śmieszne i zaczyna być żenujące a wręcz wkur…jące. Rano dowiedziałem się że w związku z Dniami Młodzieży i decyzją kurii przeniesiono termin mistrzostw polski w biegu 24 h a teraz kolejna wiadomość że nastąpi zmiana trasy w kultowym Biegu Rzeźnika w związku z decyzjami nowego rządu.
DOBRA ZMIANA I MY BIEGACZE DRUGIEGO SORTU
To tylko mały fragment z artykułu : „Błędy, jakie łączą się z biegactwem, to brak roli Mszy Świętej podczas maratonów w niedzielę. Nacisk z przyjemności ruchu przeniesiony na tzw. "życiówki" - zdobywanie medali, bieg na czas. W przypadku amatorów taka postawa może poważnie zagrażać zdrowiu. Wysiłek ponad własne możliwości grozi nawet śmiercią. Przeciwnicy biegania przytaczają jako fakt m. in. zawał dwudziestosześciolatka w 2013 podczas maratonu "Biegnij Warszawo". „
Bieganie, jogging ezoteryczny i "biegactwo" http://www.opoka.org.pl/biblioteka/X/XS ... actwo.html
BIEG PAPIERNIKA- KWIDZYN 2016 Z AKADEMIĄ BIEGANIA
Wspólne pasje magnesem przyjaźni :uuusmiech: . Dziękuje wszystkim za miłe spędzony dzień, jaki mieliśmy okazję spędzić razem na VII edycji Biegu Papiernika w Kwidzynie :uuusmiech: . Jak zawsze Grudziądz reprezentowany był przez setki biegaczy z naszego miasta oraz przez naszą Akademię Biegania :uuusmiech: . Każdy wie jak pobiegł i jakie warunki panują na tym biegu ( chyba się jeszcze nie zdarzyło żeby było chłodno), więc nie będę pisał o wynikach. Liczyło się przede wszystkim bieganie i atmosfera. Oczywiście nie zabrakło wygranych w losowaniu i to nie jednej nagrody a kilku przez naszych biegaczy. Były, więc tablety, namioty, odkurzacz…. SUPER. DO ZOBACZENIA ZA ROK W TYM SAMYM MIEJSCU I RÓWNIEŻ TAK LICZNIE. Andrzej.
BIEG PAPIERNIKA- KWIDZYN 2016
Dzisiaj udział w biegu na 10 km. Dawno nie brałem udziału w tak krótkich biegach . Ostatni okres to przygotowania pod ultramaraton i praca nad wytrzymałością poprzez zwiększony kilometraż, czyli żadnych interwałów i szybkich wybiegań . Start miał być za dwa tygodnie niestety przenieśli mi zawody w Krakowie na wrzesień i takim to sposobem okres startowy wiosna 2016 rozsypał się w drobny mak . Mogłem przecież spokojnie zaliczyć sobie jakiś maratonik na wiosnę z dobrym czasem przez inne rozłożenie sił czy nawet krótsze biegi. No, ale wyszło jak wyszło a na PAPIERNIKU trzeba być, bo to już kultowa impreza przyciągająca naprawdę tysiące biegaczy nie tylko ze względu na darmowy pakiet bez opłaty, ale za całą organizacje i atmosferę. Jechałem do Kwidzyna z założeniem, że pobiegnę spokojnie, treningowo w dobrym tempie, ale bez żyłowania . Plan się udał i bez spinki, 37: 20 co dało mi 65 miejsce OPEN na prawie 3400 uczestników (w tym jeden postój na trasie pod drzewem na siku, bo nie mogłem już wytrzymać he, he). Widać, że jeszcze moc w nogach jest i te 35 minut powinno się wykręcić pod warunkiem odpowiedniego poplanowania. Jednak to mnie za bardzo nie rajcuje, więc wolę te moje większe kilometry . Po drodze wielu znajomych, dziesiątki pozdrowień, rozmów i podziękowań. Za to właśnie kocham bieganie. Jutro oczywiście czarny szlak i dobre kilometry.
[quote="maratończyk"]DOBRA ZMIANA I WALKA Z BIEGACZAMI.
To już nie jest śmieszne i zaczyna być żenujące a wręcz wkur…jące. Rano dowiedziałem się że w związku z Dniami Młodzieży i decyzją kurii przeniesiono termin mistrzostw polski w biegu 24 h a teraz kolejna wiadomość że nastąpi zmiana trasy w kultowym Biegu Rzeźnika w związku z decyzjami nowego rządu.
Jutro będzie lepiej . No, bo w końcu, po co jest to Jutro . Zapraszam na godzinę 18.00 przed plażę miejską na wspólny trening z Akademią Biegania :uuusmiech: . Jak zawsze dla każdego coś miłego . Nie zabraknie biegania czy ćwiczeń wzmacniających poprzez zabawę. Andrzej
Dzisiaj hasłem przewodnim naszego siłowego treningu na plaży będą zakupy . Nie zabraknie, więc noszenia arbuzów, siatek z zakupami czy kolejki do kasy . No to widzimy się o 18.00. :uuusmiech: