GRUDZIĄDZ BIEGA

Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Kolejni nasi biegacze zostali wolontariuszami Pokojowego Patrolu Jurka Owsiaka :uuusmiech: .Beata i Piotr Purwin w ten weekend szkolili się pod czujnym okiem instruktorów z fundacji . Gratulujemy i życzymy powodzenia. Grono PP z naszego miasta nam się powiększa: Irek Żaneta Żaneta Ireneusz Lipińscy Aneta Lach Willy Krzysztof Lach Aś Ka Piotr Beata Purwin i na pewno zobaczymy ich niejednokrotnie na naszych imprezach organizowanych przez Akademię Biegania. :hej: :uuusmiech:

Obrazek
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
PKO
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Większość z mniej doświadczonych biegaczy może o tym nie wiedzieć a i ci, co mają już za sobą kilka maratonów też o tym zapominają, ale musicie wiedzieć, że odpowiedni TOK myślenia podczas zawodów uczyni was jeszcze silniejszymi :taktak: . Ja osobiście już na kilka godzin a nawet dni przed startem układam sobie w głowie jak będzie przebiegać mój bieg :lalala: . Spora ekipa startuje na początku ile fabryka dała ( euforia) a później są tego efekty, jakie są a to kolka a to odcięcie na 30 km :trup: a to całkowite poddanie się i dalsze do mety człapanie :ojoj: . Nie lepiej wcześniej sobie wszystko w głowie poukładać :taktak: . Na początek mówię sobie zaczynam niezbyt mocno, bo to dopiero początek zmagań, ale już wiem, na którym kilometrze mam przyspieszyć, kiedy się napić na punkcie i co zjeść. Po analizie trasy wiem np., kiedy zwolnić, bo górka a kiedy przyspieszyć, bo długa prosta. Mam w głowie również kilka haseł motywacyjnych na trudne chwile oraz plan zapasowy :hejhej: . To wszystko sprawia że na starcie staje mniej zestresowany, bo jestem już na to przygotowany, więc mogę spokojnie cieszyć się z biegania :uuusmiech: . Nie żebym się mądrzył, ale doświadczenie robi swoje i ja również popełniałem błędy nowicjuszy :taktak: . No to, co widzimy się jutro na naszym środowym spotkaniu w ramach naszej akademii :uuusmiech: . Jeżeli będą pytania to oczywiście podpowiem :taktak: . Pozdrawiam i życzę miłego dnia –Andrzej. :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

14 dań z kurczaka do wypróbowania w tym tygodniu :taktak: :uuusmiech:

http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchn ... #BoxLSLink

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedy inspirujemy się własnymi marzeniami możemy być pewnym swego ! :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak mawiała moja babcia a może trener albo gdzieś to wyczytałem :hejhej: : „ nie biegaj z przyzwyczajenia, lecz z pasji?„. To dobra zasada, aby cieszyć się bieganiem latami i dzięki temu żyć latami w pełni zdrowia i dobrej kondycji. U mnie to działa i już nie mogę doczekać się naszego popołudniowego spotkania w ramach naszej Akademii Biegania :uuusmiech: . Do zobaczenia o godzinie 18.00. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Andrzej. :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

BIEG KOBIET Z CROSSBOX GRUDZIĄD
Nawet silna kobieta w chwili słabości potrzebuje wsparcia. Takiego wsparcia udzieli wam Klub CrossBox Grudziądz mieszczący się przy ul Al. 23Stycznia, 26 który ufundował do rozlosowania wśród uczestniczek biegu wejściówki na trening crossfitu oraz sportowy zegarek do pomiaru tętna.
Podstawą CrossFit są ruchy funkcjonalne, czyli takie, które towarzyszą nam w życiu codziennym. Od innych form treningu odróżnia go ciągła zmienność i intensywność ćwiczeń. Połączenie elementów gimnastycznych, podnoszenia ciężarów i sportów wytrzymałościowych gwarantuje nam wszechstronny i równy rozwój naszej formy fizycznej. Na treningach Crossfit uczymy się i doskonalimy poszczególne elementy miedzy innymi pompki, przysiady, podciąganie na drążku, ćwiczenia ze sztangą, wiosłowanie, bieganie, które później łączymy ze sobą w tzw. workout’ach /treningach/. W crossfit cały czas uczymy się czegoś nowego, bez względu na stopień naszego zaawansowania. Przełamywanie własnych słabości jest szalenie ważnym elementem każdego treningu wzmacniającego naszą siłę mentalną. Tak jak życie, które nie raz rzuca nam na przeciw nowe wyzwania, tak i ta forma ćwiczeń cały czas nas zaskakuje i prowokuje do większego wysiłku i zwycięstwa. Serdecznie dziękujemy i myślę, że dziewczyny, które przyjdą na trening pozostaną z nami na dłużej.

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie liczą się przeszkody, lecz to jak sobie z nimi radzimy. Udało wam się wyrwać na nasze środowe bieganko, więc jednak idzie pokonać te przeszkody w postaci zmęczenia po pracy i chęci popstrykania pilotem po kanałach. Jestem z was dumny i dziękuję za wspólne bieganko po naszej stałej trasie póki, co bo wiosna się zbliża a co za tym idzie powrót na Rudnik. Dobranoc i odpoczywajcie, bo do soboty już blisko. Andrzej.

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nim powiecie, że nie dacie rady to najpierw dajcie sobie szansę przekonać się, że się mylicie :taktak: . Witam kochani i jak zawsze motywacyjnie przypominam, że tylko regularne bieganie przynosi najlepsze efekty dla nas samych a nawet otoczenia, w którym przebywacie :taktak: :uuusmiech: . Bo wasza uśmiechnięta twarz i sylwetka emanująca energią sprawia, że w takim towarzystwie chce się przebywać :taktak: . Pozdrawiam i życzę miłego udanego dnia. Andrzej. :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

BIEG KOBIET Z ZUMBA
Ktokolwiek powiedział, że słońce przynosi szczęście ten nigdy nie tańczył w deszczu. Mam nadzieję drogie uczestniczki „Biegu Kobiet”, że bez względu na pogodę zatańczycie wspólnie w rytmie Zumby na rozgrzewce przygotowanej dla was przez Anię Gacek tuż przed startem . Zumba, czyli „baw się i ruszaj” idealnie pasuje do naszej imprezy a dziewczyny naprawdę mają niezłą moc i potrafią rozruszać nawet „umarłego”. Udowodniły to już na kilku naszych imprezach w tym ostatnio na Biegu dla WOŚP czy Biegu Halloweenowym. Niech, więc ten nasz piękny Park Miejski w rytmie zumby się zazieleni.
Wiem, że przyjeżdżają na nasz bieg również zumbowiczki ze Świecia i liczę, że uda się je zaprosić na scenę, aby towarzyszyły w rozgrzewce.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 lut 2016, 14:05 przez maratończyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie spróbowałem przy ścianie :taktak: udało się ale ja chodzę na crossfit do CrossBox Grudziądz :hej:

http://www.hellozdrowie.pl/blogi/jest-m ... -przysiadu

Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeżeli chwalimy się tym kto gdzie ćwiczy, to ja chodzę na WtorkowyTrening. :hej: Ćwiczenia wykonywane na tych zajęciach są dobrym uzupełnieniem biegania. We wtorek trening ogólnorozwojowy, a w czwartek więcej rozciągania. Gorąco polecam. :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
Da_Vido
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wielu o nim słyszało, kilku czytało jego blog i są też tacy, którzy widzieli go na ścieżkach biegowych. Vegenerat Biegowy, bo o nim mowa, to weganin, który zachęca do aktywnego życia i zdrowego jedzenia. Na jego blogu znajdziecie wiele przydatnych przepisów na dania, które bez problemu przygotujecie w swojej domowej kuchni. Możecie zagłosować na blog Przemka w konkursie Blog Roku 2015. Wystarczy wysłać sms o treści A11125 pod numer 7124.
Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Da_Vido pisze:Jeżeli chwalimy się tym kto gdzie ćwiczy, to ja chodzę na WtorkowyTrening. :hej: Ćwiczenia wykonywane na tych zajęciach są dobrym uzupełnieniem biegania. We wtorek trening ogólnorozwojowy, a w czwartek więcej rozciągania. Gorąco polecam. :hej:
Obrazek
Dawid tu nie chodzi o to, kto gdzie chodzi, bo ten wpis to tylko przenośnia a nie chwalenie się. Przede wszystkim klub jest przeze mnie wymieniany ze względu na jego zaangażowanie w Akademię Biegania i imprezy przez nas organizowane. Na bieg kobiet ufundował sportowy pulsometr oraz 10 wejściówek do klubu a zapewne na tym się nie skończy współpraca. Każdy sponsor wnoszący coś dla świata biegowego, jaki reprezentujemy będzie wyróżniany i będę o nim pisał. To jest biznes coś za coś. :hej:
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witajcie drodzy kochani biegacze :uuusmiech: . Za chwilę zaczynamy weekend :uuusmiech: , ale wy musicie pamiętać, że tylko żelazną ręką jesteśmy w stanie utrzymać swój najwyższy poziom :taktak: . Więc nie zapominajcie o jutrzejszym wspólnym bieganiu, bo zawsze ktoś na kogoś będzie czekał. No i nie wiem jak wy ale ja również nie mogę doczekać się naszego niedzielnego wypadu poza miasto :uuusmiech: . Tym razem 28.02 Marina – Nowa Wieś – Parski – Zakurzewo – Góry Łosiowe – powrót (25 km). Tu już też zostawiliśmy ślady swoich butów. Ale chcemy dać tę możliwość i przyjemność także innym. Zapraszamy na mostek w Marinie - niedziela o godzinie 09.00, skąd ruszamy na północ Wiślaną Trasą Rowerową. Na półmetku punkt widokowy na Górach Łosiowych. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Andrzej. :hej:

Obrazek
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie ukryjemy swojego lenistwa :nienie: , podobnie jak rezultatów pracowitości, które przyjdą z czasem :taktak: . Zapraszam na plażę miejską troszeczkę popracować nad sobą :hej: . Jak zawsze godzina 09.00 a wyspać to się jeszcze zdążycie :hejhej: . Miłego dnia od Andrzeja. :uuusmiech:

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ