Ścieżki Biegowe - Lublin

Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Tym razem już tej soboty zaliczę parę kółeczek i liczę na większą frekwencję niż przy mrozie -15/-20 stopni.
Jest opracowany plan zajęć na Ścieżkach Biegowych aż do czerwca i już wkrótce pojawią się szczegółowe informacje na stronie naszego Lubelskiego Stowarzyszenia Biegowego (w poniedziałek).
W marcu będzie też konkurs z nagrodami od NIKE. W jakiej formie też niedługo.
Muszę widzieć na zajęciach, że się ktoś rusza a gdyby ktoś chciał zacząć i nie wie jak to proszę o spotkanie lub maila piotrkit@wp.pl

Pozdrawiam Piotr Kitliński

Ścieżka Biegowa w Lublinie
Wąwóz LSM
sobota godz. 10.00
od strony ul. Nadbystrzyckiej (Lidla)
Bezpośrednio przy trasie biegowej jest parking na samochód.
New Balance but biegowy
laufer65
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50min

Nieprzeczytany post

Przydałaby się jakaś mała podpowiedź jak się ubrać w taki mróz. Według prognoz może być poniżej -10stC. Moje doświadczenia kończą się na -2 no może -3. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bmejsi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3.32

Nieprzeczytany post

dół -getry+ spodnie ortalionowe lub dwie pary getrów
góra- bielizna termoaktywna+ bluza+ kurtka (ortalion, wiatrówka)
do tego buff lub kominiarka, czapka, rękawiczki, grubo krem na twarz, ciepłe skarpetki lub jeśli jest luz dwie pary :)
to wszystko, od -10 do -20 wystarcza spokojnie
:ble:
I ran. I ran until my muscles burned and my veins pumped battery acid. Then I ran some more.
komentarze do bloga viewtopic.php?f=28&t=33659
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bmejsi bardzo trafnie podpowiedział jak ubrać się przy niskich temperaturach. Chyba mnie widział jak biegałem wczoraj (czwartek) bo niemal w taki sposób byłem ubrany podczas biegania. Zwrócę również uwagę, że oprócz temperatury dobrze jest również popatrzeć na wiatr i słońce. Przy mrozie -10 stopni i mocniejszym wiatrze może zimno być początkowo odczuwane jeszcze bardziej. Przypominam jednak, że wychodząc na bieganie powinniśmy odczuwać lekki chłód bo w czasie biegu na pewno się rozgrzejemy. Gdy świeci słońce i biegamy po śniegu polecam okulary przeciwsłoneczne. Dodatkowy konfort a przy wietrze lub opadach sniegu też stanowią pewną ochronę.
Pozdrawiam i do zobaczenia jutro.

Piotr Kitliński

Tak biegam ubrany (oczywiście z bielizną)
GÓRA: czapka, okulary, komin, koszulka, bluza, druga koszulka lub bluza, kurtka ortalionowa, okulary
DÓŁ: getry ( do - 10 letnie, poniżej - 10 już termiczne/zimowe), spodnie ortalionowe
buty i skarpetki (zawsze zakładałem takie co latem byle nie do pięty)
OBOWIĄZKOWO !!! KOSZULKA FIT DRY (oddychająca) - Ci co mnie znają wiedzą , że z NIKE
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak więc pobiegalimśmy dzisiaj sobie. W odwiedzinach był również redaktor Radia Lublin p. Rozwałka, który dowiadywał się od uczestników jak biegać przy minusowej temperaturze.
Myślę, że było miło i przyjemnie i nie odczuwało się dzisiejszego mrozu.

Obrazek

Obrazek

Justyna Grzywaczewska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za wspólne bieganie :))

Justyna
FUNdacja BIEGAnie
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,77
Życiówka w maratonie: 3;57,70

Nieprzeczytany post

nie dobrze.... mróż, mrozem ale Lublin nie zachowuje parytetów, gdzie biegają Lublinianki? :hahaha:
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Zapraszam do odwiedzenia strony Lubelskiego Stowarzyszenia Biegowego, w którym prezentuje się nowe LOGO LSB jak również Kalendarz wydarzeń na Ścieżce Biegowej w 2012 roku.
Info o nowym logo: http://bieganie.lublin.pl/events/show/13
Kalendarz imprez: http://bieganie.lublin.pl/documents/show/2
Poproszę o uwagi, opinie i pytania.
Wkrótce KALENDARZ IMREZ W RAMACH GRAND PRIX POLSKI ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ.
Zbierać szyki na pierwsze zajęcia. Już pierwszego dnia konkurs. Szczegóły niedługo. Ogólnie zbierać przyjaciół na pierwsza zajęcia będą nagrody dla najaktywniejszych.
Pozdrawiam!!!
Piotr Kitliński
Trener Ścieżek Biegowych
Awatar użytkownika
xedi69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

I już ujrzałem nowe logo Lubelskiego Stowarzyszenia Biegowego.
No, jak dla mnie może być.

Chciałbym aby autor końcowy loga LSB przesłał mi je w wersji wektorowej na mój adres e-mail: chwedoruk69@atograf.pl

Zamierzam sobie w przyszłości zlecić wykonanie w/w loga na koszulce, spodenkach, czapeczce itp.

Zajęcia zajęciami, niezły grafik tego co będziemy robić na wiosnę. Na pewno na części zajęć będę obecny, na jakich czas pokaże.
Zależeć będzie od grafiku mojej pracy.
Pozdrawiam Robert.
Awatar użytkownika
TomM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:37:51
Życiówka w maratonie: 02:59:53

Nieprzeczytany post

UWAGA UWAGA WAŻNY KOMUNIKAT
Na ostatnim zebraniu w TVP zgłosiliśmy inicjatywę ( Darek i moja skromna osoba :spoczko: ) wspólnych wybiegań.
Dla wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w Dzikim Maratonie a nie są pewni swoich możliwośći w walce z dystansem zapraszamy na wspólne niedzielne wybiegania. Jesteśmy elastyczni co do dystansu od 20km do 35km, tempo dostosowane do najsłabszego uczestnika. Zbiórki proponujemu o godz. 13 na Stadionie Startu w każdą niedzielę.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY NIE GRYZIEMY :hejhej:
Marcin.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam i zapraszam do "lubienia" fan page'a sklepu NIKE Lublin Plaza na facebooku - nasz adres to:

----> http://www.facebook.com/NikeLublinPlaza <----

Znajdziecie tam informacje na temat odzieży i gadżetów do biegania, informacje na temat ofert wyprzedażowych i rabatowych dla biegaczy, jak również najświeższe informacje odnośnie wydarzeń biegowych w Lublinie i okolicach związanych również z tym forum. Zachęcamy do odwiedzin zarówno na facebooku jak i w sklepie równie gorąco jak zachęcamy do aktywnego spędzania wolnego czasu :)

Pozdrawiam!
laufer65
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dawno nie byłem, no to i parę fotek zrobiłem, obowiązkowo pod tablicą :hej:

Obrazek
Shot at 2012-02-18

Obrazek

Obrazek

Momentami było ciężko, najgorzej wspominam chwilę, gdy śnieg zaczął się lepić do butów. No i znów za ciepło się ubrałem. Dziękuję za wspólne bieganie.
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Dziękuję wszystkim, którzy dzisiaj stawili się na zajęcia. Heniowi za poprowadzenie zajęć pod moją nieobecność (obowiązki w pracy).
Kilka dni temu mój tato wysłał mi pytania odnośnie biegania w zimową pogodę. Dla chętnych do zapoznania się z "wywiadem" podaję link do strony mojejego rodzinnego miasta http://lubiehrubie.pl/sport/biegac-w-zi ... ie-i-po-co
PS Dzięki za zdjęcia
Awatar użytkownika
TomM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:37:51
Życiówka w maratonie: 02:59:53

Nieprzeczytany post

Ja rózwnież dziękuje za wspólne bieganie zarówno w sobotę na ścieżkach jak i w niedzielę. Wczoraj zrobiliśmy od 23km do 27km w tempie dostosowanym do grupy - było nas czterech. Dla wszystkich chętnych - przede wszystkim dla tych którzy chcą biegać maraton a nie biegali nigdy wcześniej więcej niż 20km - przypominam każda niedziela o 13 na Starcie.
laufer65
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam - wielkie dzięki za inicjatywę zorganizowania takiego dłuższego biegu. Oczy mi się szerzej otworzyły na bieg który trwa dłużej niż godzinę bowiem takie były moje dotychczasowe doświadczenia. Godna pochwały jest atmosfera, którą zapewnili nam debiutantom nasi trenerzy, która określić jako pełną zrozumienia to nie odda w pełni relacji między nami. Dziękujemy za cierpliwe odpowiadanie na czasami naiwne pytania, za cenne rady wynikające z doświadczenia. Mamy (w sumie to powinienem mówić za siebie a przebiegłem mniej) nadzieję na jeszcze w przyszłości. Tyle jeśli chodzi o wrażenia "niefizyczne".
Jeśli chodzi o kondycję to w poniedziałek unikałem schodów, zwłaszcza w dół.

Obrazek
Shot at 2012-02-20 - już w drodze powrotnej - Piotrek właśnie skręca do domu
ODPOWIEDZ