Sobotni Bielański Bieg Poranny - część 2

Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Strona dla zaczynajacych biegać. Według mnie to co jest w internecie taką pomoc daje. Pewnie, że mogłoby być i wygodniej i wiecej i precyzyjniej i bardziej fachowo. Trochę mi jest cięzko o tym mysleć bo sam znałem ten adres już sporo lat temu ale w zasadzie szukałem informacji o terminach biegów i troche o leczeniu kontuzji oraz treningu. I szukałem raczej artykułow a nie pytałem czy przegladałem fora bo tam jest bardzo dużo treści do przekopania zanim sie cos znajdzie no i najczęściej dostaje sie informacje wzajemnie sprzeczne (szczególnie własnie w sprawie leczenia i treningu). Ale to tak musi być bo inaczej trzeba by pozwalać odpowiadać na pytania tylko zweryfikowanym fachowcom. A i to nie zapewniłoby jednomyslności:).
A jak myślę o tym jak bym chciał by wyglądał tak informacja internetowa, jak by zmienic to co jest, to wyobrażam sobie jakąś integrację tych istniejących stron o bieganiu. Myśle o jakimś takim biegowym wortalu gdzie znalazły by się wszystkie istniejące strony bo często jest tak, ze na róznych stronach piszą te same osoby, i informacja się po prostu rozprasza. Jeśli utworzysz cos nowego to to też będzie równolegle szło do istniejących.
Ogólnie to temat na dłuższe rozmawianie i raczej nie wirtualnie bo to zbyt pracochłonne wystukiwac każde zdanie na klawiaturze. A ja podchodze troche sceptycznie bo mam naturę samotnika i wolę sobie zwykle sam najpierw eksperymentowac, szukać i sprawdzać. I czasem wiem, że za to płacę robieniem blędów których mógłbym uniknąć ale natury nie zmienię:)
A w ramach MW nie ma być realizowane takie działanie o jakim myślisz?
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No tak, masz rację, to temat na dłuższą rozmowę.
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

zasadniczo zgadzam sie z Pitem, wiadomosci dla zaczynajacych biegac powinny byc podawane w formie artykolow, a takie moga byc umieszczane w odpowiednim dziale na Bieganiu.pl bez potrzeby robienia nowej strony.

Jezeli ta nowa strona miala by postac forum, to po jakims czasie bedzie podobny gaszcz informacyjny co i na tym forum, wiec po co mnozyc byty (brzytwa Okhama).
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Nie miała by postaci forum. Nigdzie tak nie napisałem.
Awatar użytkownika
Masiulis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jesli mozna sie wlaczyc
Fredzio ja mysle ze dobym pomyslem bylo by zrobienie stronki o naszych grupach biegowych bo na tym forum zwyczajnie braknie miejsca, niech to wspolne bieganie sie rozwija,zobaczymy jak to wyglada za jakis czas i co mozna jeszcze zrobic
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Masiulis
No wiec właśnie ja o czyms takim myślę - tylko, ze uważam, ze to byłby pewien punkt wyjścia do czegoś co by rosło.
Chciałbym, żeby każda grupka mogła sama administrować swoja podstroną ale tak, żeby one wszystkie były w jakis sposób spójne.
Taki biegowy podział regionalny Polski byśmy zrobili.
więcej nie będę pisał bo sie nie chce tak znowu za bardzo wywnętrzać. Ale oto mi chodzi. :)
Awatar użytkownika
Kociemba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajnie by było, gdyby SBBP miał swoje miejsce w necie. Relacje ze spotkań biegowych,  wrażenia, pomysły, nowe inicjatywy, integracja, informację o miejscach i godzinach swoich treningów, zaproszenia na nie innych  itp. . SBBP i pokrewna inicjatywy w innych miastach, mają bardzo sympatyczny, towarzyski charakter. Fajnie by było przenieść tą atmosferę do www. Stworzyć kluby przyjaciół, otwartych na nowych biegaczy, miejsce gdzie organizowalibyśmy swoje lokalne życie biegowe, bez aspiracji do wielkiego portalu w którym wszystko się rozmyje.
Organizatorzy MW przygotowują wielki program biegowy o masowym charakterze. Może warto połączyć siły i stworzyć aktywne grupy zaangażowanych biegaczy, które wspomogą regionalnie inicjatywę MW.
Kto wie, może takie towarzyskie grupy biegowe są kluczem do masowości tego sportu.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kociemba

Bardzo mi się Twój pomysł podoba. W dodatku (co jest jego ogromna zaletą) jest łatwy do realizacji. No więc co Frydek Mistek, kiedy pomysł Kociemby zostanie skonsumowany?

PS. Kociemba, przecież Ty Również Jesteś Organizatorem Maratonu Warszawskiego!
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Frydek Mistek ? PAweł..................wszystko ok ???
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No. tośmy się dzisiaj nabiegali w dużej grupie. Na starcie stawili się:

Joycat (już zarządziła jakiś nowy kosmiczny termin, nie pamiętam kiedy ?), Kociemba, Pit. Grubcio. Kingeri, Deck, PAweł !!!, Krzysiek i zupełnie nowa osoba z Krzyśkiem na piewrszy rzut oka związana - Maja. Mam nadzieję, ze o nikim nie zapomniałem ???
Niektórzy pobiegli 5 km, inni 8, inni 18. Bardzo przyjemny bieg.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Frydek, rzeczywiscie przyjemny bieg. A termin następnego biegu: 1 stycznia 2003 roku o godzinie - no powiedzmy - 18. Czy wszystkim odpowiada?

I na przyszłość prosze nie stawiać przy moim imieniu wykrzykników, nawet trzech.
ENTRE.PL Team
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Albo w Warszawie pije sie wiecej, albo macie slabsze glowy... Gdanszczanie wybiegaja 1-go stycznia juz o 10-ej rano.

kledzik
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Nie, no ja nie przyjdę o 18:00. To taka nijaka godzina. Zwłaszcza że ciemno. Pobiegnę sobie może o 8:00, może 9:00 ?
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kledzik - albo po prostu Warszawiacy chc± siê raz do roku porz±dnie wyspaæ.

Proponuj±c Bieg Noworoczny na Bielanach mia³am na my¶li godzinê 15.00. Ale to chyba nie jest dobry pomys³, bo wtedy wiêkszo¶æ z nas bêdzie jad³a obiadek. Mo¿e wiêc w samo po³udnie? Godz. 12.00? Wyra¼cie swoje zdanie proszê.

... Po zastanowieniu dochodzê do wniosku, ¿e godz. 9.00 lub 10.00 s± optymalniejsze. Hmmm?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie optymalniejsze. Ja nawet nie wiedziałem że "optymalny" się stopniuje ! Ile to człowiek się na forum nauczy, no !
ODPOWIEDZ