Sobotni Bielański Bieg Poranny - część 2
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Strona dla zaczynajacych biegać. Według mnie to co jest w internecie taką pomoc daje. Pewnie, że mogłoby być i wygodniej i wiecej i precyzyjniej i bardziej fachowo. Trochę mi jest cięzko o tym mysleć bo sam znałem ten adres już sporo lat temu ale w zasadzie szukałem informacji o terminach biegów i troche o leczeniu kontuzji oraz treningu. I szukałem raczej artykułow a nie pytałem czy przegladałem fora bo tam jest bardzo dużo treści do przekopania zanim sie cos znajdzie no i najczęściej dostaje sie informacje wzajemnie sprzeczne (szczególnie własnie w sprawie leczenia i treningu). Ale to tak musi być bo inaczej trzeba by pozwalać odpowiadać na pytania tylko zweryfikowanym fachowcom. A i to nie zapewniłoby jednomyslności:).
A jak myślę o tym jak bym chciał by wyglądał tak informacja internetowa, jak by zmienic to co jest, to wyobrażam sobie jakąś integrację tych istniejących stron o bieganiu. Myśle o jakimś takim biegowym wortalu gdzie znalazły by się wszystkie istniejące strony bo często jest tak, ze na róznych stronach piszą te same osoby, i informacja się po prostu rozprasza. Jeśli utworzysz cos nowego to to też będzie równolegle szło do istniejących.
Ogólnie to temat na dłuższe rozmawianie i raczej nie wirtualnie bo to zbyt pracochłonne wystukiwac każde zdanie na klawiaturze. A ja podchodze troche sceptycznie bo mam naturę samotnika i wolę sobie zwykle sam najpierw eksperymentowac, szukać i sprawdzać. I czasem wiem, że za to płacę robieniem blędów których mógłbym uniknąć ale natury nie zmienię:)
A w ramach MW nie ma być realizowane takie działanie o jakim myślisz?
A jak myślę o tym jak bym chciał by wyglądał tak informacja internetowa, jak by zmienic to co jest, to wyobrażam sobie jakąś integrację tych istniejących stron o bieganiu. Myśle o jakimś takim biegowym wortalu gdzie znalazły by się wszystkie istniejące strony bo często jest tak, ze na róznych stronach piszą te same osoby, i informacja się po prostu rozprasza. Jeśli utworzysz cos nowego to to też będzie równolegle szło do istniejących.
Ogólnie to temat na dłuższe rozmawianie i raczej nie wirtualnie bo to zbyt pracochłonne wystukiwac każde zdanie na klawiaturze. A ja podchodze troche sceptycznie bo mam naturę samotnika i wolę sobie zwykle sam najpierw eksperymentowac, szukać i sprawdzać. I czasem wiem, że za to płacę robieniem blędów których mógłbym uniknąć ale natury nie zmienię:)
A w ramach MW nie ma być realizowane takie działanie o jakim myślisz?
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No tak, masz rację, to temat na dłuższą rozmowę.
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
zasadniczo zgadzam sie z Pitem, wiadomosci dla zaczynajacych biegac powinny byc podawane w formie artykolow, a takie moga byc umieszczane w odpowiednim dziale na Bieganiu.pl bez potrzeby robienia nowej strony.
Jezeli ta nowa strona miala by postac forum, to po jakims czasie bedzie podobny gaszcz informacyjny co i na tym forum, wiec po co mnozyc byty (brzytwa Okhama).
Jezeli ta nowa strona miala by postac forum, to po jakims czasie bedzie podobny gaszcz informacyjny co i na tym forum, wiec po co mnozyc byty (brzytwa Okhama).
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Nie miała by postaci forum. Nigdzie tak nie napisałem.
- Masiulis
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
jesli mozna sie wlaczyc
Fredzio ja mysle ze dobym pomyslem bylo by zrobienie stronki o naszych grupach biegowych bo na tym forum zwyczajnie braknie miejsca, niech to wspolne bieganie sie rozwija,zobaczymy jak to wyglada za jakis czas i co mozna jeszcze zrobic
Fredzio ja mysle ze dobym pomyslem bylo by zrobienie stronki o naszych grupach biegowych bo na tym forum zwyczajnie braknie miejsca, niech to wspolne bieganie sie rozwija,zobaczymy jak to wyglada za jakis czas i co mozna jeszcze zrobic
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Masiulis
No wiec właśnie ja o czyms takim myślę - tylko, ze uważam, ze to byłby pewien punkt wyjścia do czegoś co by rosło.
Chciałbym, żeby każda grupka mogła sama administrować swoja podstroną ale tak, żeby one wszystkie były w jakis sposób spójne.
Taki biegowy podział regionalny Polski byśmy zrobili.
więcej nie będę pisał bo sie nie chce tak znowu za bardzo wywnętrzać. Ale oto mi chodzi.
No wiec właśnie ja o czyms takim myślę - tylko, ze uważam, ze to byłby pewien punkt wyjścia do czegoś co by rosło.
Chciałbym, żeby każda grupka mogła sama administrować swoja podstroną ale tak, żeby one wszystkie były w jakis sposób spójne.
Taki biegowy podział regionalny Polski byśmy zrobili.
więcej nie będę pisał bo sie nie chce tak znowu za bardzo wywnętrzać. Ale oto mi chodzi.
- Kociemba
- Zaprawiony W Bojach
Fajnie by było, gdyby SBBP miał swoje miejsce w necie. Relacje ze spotkań biegowych, wrażenia, pomysły, nowe inicjatywy, integracja, informację o miejscach i godzinach swoich treningów, zaproszenia na nie innych itp. . SBBP i pokrewna inicjatywy w innych miastach, mają bardzo sympatyczny, towarzyski charakter. Fajnie by było przenieść tą atmosferę do www. Stworzyć kluby przyjaciół, otwartych na nowych biegaczy, miejsce gdzie organizowalibyśmy swoje lokalne życie biegowe, bez aspiracji do wielkiego portalu w którym wszystko się rozmyje.
Organizatorzy MW przygotowują wielki program biegowy o masowym charakterze. Może warto połączyć siły i stworzyć aktywne grupy zaangażowanych biegaczy, które wspomogą regionalnie inicjatywę MW.
Kto wie, może takie towarzyskie grupy biegowe są kluczem do masowości tego sportu.
Organizatorzy MW przygotowują wielki program biegowy o masowym charakterze. Może warto połączyć siły i stworzyć aktywne grupy zaangażowanych biegaczy, które wspomogą regionalnie inicjatywę MW.
Kto wie, może takie towarzyskie grupy biegowe są kluczem do masowości tego sportu.
-
- Zaprawiony W Bojach
Kociemba
Bardzo mi się Twój pomysł podoba. W dodatku (co jest jego ogromna zaletą) jest łatwy do realizacji. No więc co Frydek Mistek, kiedy pomysł Kociemby zostanie skonsumowany?
PS. Kociemba, przecież Ty Również Jesteś Organizatorem Maratonu Warszawskiego!
Bardzo mi się Twój pomysł podoba. W dodatku (co jest jego ogromna zaletą) jest łatwy do realizacji. No więc co Frydek Mistek, kiedy pomysł Kociemby zostanie skonsumowany?
PS. Kociemba, przecież Ty Również Jesteś Organizatorem Maratonu Warszawskiego!
ENTRE.PL Team
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Frydek Mistek ? PAweł..................wszystko ok ???
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No. tośmy się dzisiaj nabiegali w dużej grupie. Na starcie stawili się:
Joycat (już zarządziła jakiś nowy kosmiczny termin, nie pamiętam kiedy ?), Kociemba, Pit. Grubcio. Kingeri, Deck, PAweł !!!, Krzysiek i zupełnie nowa osoba z Krzyśkiem na piewrszy rzut oka związana - Maja. Mam nadzieję, ze o nikim nie zapomniałem ???
Niektórzy pobiegli 5 km, inni 8, inni 18. Bardzo przyjemny bieg.
Joycat (już zarządziła jakiś nowy kosmiczny termin, nie pamiętam kiedy ?), Kociemba, Pit. Grubcio. Kingeri, Deck, PAweł !!!, Krzysiek i zupełnie nowa osoba z Krzyśkiem na piewrszy rzut oka związana - Maja. Mam nadzieję, ze o nikim nie zapomniałem ???
Niektórzy pobiegli 5 km, inni 8, inni 18. Bardzo przyjemny bieg.
-
- Zaprawiony W Bojach
Frydek, rzeczywiscie przyjemny bieg. A termin następnego biegu: 1 stycznia 2003 roku o godzinie - no powiedzmy - 18. Czy wszystkim odpowiada?
I na przyszłość prosze nie stawiać przy moim imieniu wykrzykników, nawet trzech.
I na przyszłość prosze nie stawiać przy moim imieniu wykrzykników, nawet trzech.
ENTRE.PL Team
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Nie, no ja nie przyjdę o 18:00. To taka nijaka godzina. Zwłaszcza że ciemno. Pobiegnę sobie może o 8:00, może 9:00 ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Kledzik - albo po prostu Warszawiacy chc± siê raz do roku porz±dnie wyspaæ.
Proponuj±c Bieg Noworoczny na Bielanach mia³am na my¶li godzinê 15.00. Ale to chyba nie jest dobry pomys³, bo wtedy wiêkszo¶æ z nas bêdzie jad³a obiadek. Mo¿e wiêc w samo po³udnie? Godz. 12.00? Wyra¼cie swoje zdanie proszê.
... Po zastanowieniu dochodzê do wniosku, ¿e godz. 9.00 lub 10.00 s± optymalniejsze. Hmmm?
Proponuj±c Bieg Noworoczny na Bielanach mia³am na my¶li godzinê 15.00. Ale to chyba nie jest dobry pomys³, bo wtedy wiêkszo¶æ z nas bêdzie jad³a obiadek. Mo¿e wiêc w samo po³udnie? Godz. 12.00? Wyra¼cie swoje zdanie proszê.
... Po zastanowieniu dochodzê do wniosku, ¿e godz. 9.00 lub 10.00 s± optymalniejsze. Hmmm?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Zdecydowanie optymalniejsze. Ja nawet nie wiedziałem że "optymalny" się stopniuje ! Ile to człowiek się na forum nauczy, no !