Bieganie na Podlasiu

sawikos
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Jadę do Wiązownej, ale nocuję u Pawła i Aldony, więc wyjeżdżam jutro wieczorem :-). Festiwal biegowy i wspólny wyjazd - jak najbardziej się piszę, podobnie jak Hajnówka.
Odnośnie biegania do gooblina - też jestem rookie ;-) - swój pierwszy i dotąd jedyny maraton zrobiłem po 1,5 roku biegania, ale to bieganie było z przerwami, więc mocnego treningu miałem raptem 3-4 tygodnie. Jak patrzę na siebie to chyba słuszne jest, co powtarzają inni - trzeba po prostu swoje wybiegać. Jeśli szykujesz się na dłuższy start to musisz biegać coraz dłuższe dystanse. Ja biegam np. na czas - tzn. mam w miarę stałe tempo i w zależności od wolnego czasu biegam co 2-3 dni od 0,5 h do 2,5 h - ostatnio, w okresie przygotowawczym kilka raz zaliczyłem taki dłuższy dystans.
Pozdrawiam,
Piotrek
New Balance but biegowy
BNK
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Andu !!!
to ja zgłaszam swój udział w w festiwalu biegowym i jako penomocnik Krzyska jego też :). Mamy w takim razie juz 5 osób do twojego busa :) (jednocześnie Uli odpada konieczniość zabierania rodziny :) ). Możemy juz zacząć szukać sponsorów jako PKB! "Ojciec założyciel " vel Karol niech też rozwazy swój udział. Przecież to jedno ze statusowych zobowiązań klubu :D
Andu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zgłosiłem nas do sztafety gdyż jest to jedyna możliwość na zdobycie medali (dostają wszyscy z drużyny), jeśli tylko dobiegniemy do końca ;). Trasa jest b. ciekawa, więc myślę że damy radę :).
Zarejestrujcie sie dzisiaj (niedziela 28.02.2010) na http://www.festiwalbiegowy.pl do sztafety BZWBK - rejestracja jest jeszcze za free od jutra kosztuje 40zł :). W razie co zawsze można zrezygnować.

Drużyna "Podlaski Klub Biegowy" w składzie:

1. Urszula Roj-Rojewska
2. Krzysztof Zimnoch
3. Piotr Sawicki
4. Jan Mirocha
5. Andrzej Dunaj
6. Wojciech Guzowski

do udziału w Sztafecie BZ WBK Bardejov - Krynica Zdrój w Sobotę 5 czerwca 2010 na dystansie 42.195 m
http://www.festiwalbiegowy.pl/873,sztafeta-bz-wbk
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 21:33 przez Andu, łącznie zmieniany 1 raz.
sawikos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zrobione ! :)
Szafran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No to i ja podjąłem decyzję. Zarejestrowałem się na Festiwal w Krynicy na "dyszkę". :taktak:
Andu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Szafran to może zarejestruj się dodatkowo na sztafetę BZWBK - to w razie gdyby którys z nas miał kontuzje. Do 30 kwietnia zawsze można zrezygnować. a do 30 maja mozna zgłaszać zmiany skaładu druzyny do sztafety.
Awatar użytkownika
miro375
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jak to jest z ta sztafeta ? Zapisales nas wszystkich? Czy kazdy sam musi?
Andu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zgłosiłem drużynę 6-osób j.w. mailem oraz faxem zgodnie z regulaminem. Dodatkowo każdy z biegaczy musi być zarejestrowany indywidualnie przez formularz rejestracyjny na http://www.festiwalbiegowy.pl. (powinien tam zaznaczyć swój udział w sztafecie).
Szafran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Andu pisze:Szafran to może zarejestruj się dodatkowo na sztafetę BZWBK - to w razie gdyby którys z nas miał kontuzje. Do 30 kwietnia zawsze można zrezygnować. a do 30 maja mozna zgłaszać zmiany skaładu druzyny do sztafety.
Jest to możliwe, ale nie zgłębiałem jeszcze regulaminu i nie jestem pewien, czy rejestrując się do sztafety po 28 lutego nie będę musiał ponosić już opłaty? Czy orientujesz się w tym temacie?
kifarus
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witajcie marcowo, słonecznie, ech... wiosennie po prostu! Wczoraj po 2 miesiącach biegania bieżniowego zaczerpnęłam wreszcie tlenu! I to jest to co tygryski lubią najbardziej chociaż i nogi ciężkie były i dystans wydawał się wiecznością :) Ale po fakcie okazało sie, że od ostatniego biegu na świeżym powietrzu forma mi nie spadła. Ale i się nie poprawiła :):):) Szafran mam podobny problem, tzn. zarejestrowałam się wcześniej, ale bez sztafety. Wydaje mi się, że nie powinnismy ponosić opłaty, bo Andrzej nas zgłosił, ale wysłałam dziś do nich mail z zapytaniem i jak mi coś odpiszą to dam znać. Andrzej! Wiesz, że miejscówkę do jazdy to u Ciebie sobie rezerwuję?!
I są dobre wieści od Piotrka, ale to już niech on sam ogłosi wszem i wobec :):):)
Awatar użytkownika
lorak75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No właśnie Piotrek - mów!!! :spoczko:
Podlaski Klub Biegowy
http://www.podlaskiebieganie.pl

Strony internetowe Białystok
http://www.komart.eu
sawikos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No więc mówię i ogłaszam :):
Po wielu miesiącach oczekiwania oraz wymiany korespondencji z organem rejestrowym w dniu 26 lutego 2010 r. zostaliśmy oficjalnie zarejestrowani jako stowarzyszenie w Rejestrze Stowarzyszeń Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000350078 :). Dziś też uzyskałem odpis z KRS - jeśli ktoś by potrzebował - będzie znajdował się w moim posiadaniu do udostępnienia. Cieszę się, że udało się Nam wspólnie zakończyć procedurę uzyskiwania osobowości prawnej.
Tak więc, stowarzyszenie już funkcjonuje - jeszcze w tym tygodniu wyrobię nam NIP i REGON, następnie można będzie zrobić jakąś pieczątkę itp. Można też zacząć pukać do drzwi sponsorów, urzędów zainteresowanych wsparciem rzeczowym / finansowym naszej działalności.
Pozdrawiam serdecznie,
Piotrek
kifarus
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To mamy oficjalny PODLASKI KLUB BIEGOWY!!!!!! W związku z powyższym proponuję się spotkać na spotkanko. Może w przyszłym tygodniu. Bo po pierwsze: mamy Klub i trzeba to obgadać, po drugie są już jakieś propozycje wyjazdów i trzeba to obgadać, po trzecie sprawa koszulek ruszyła i ... trzeba to obgadać, a po czwarte plany na ten rok: czy przymierzamy się do testu Coopera na wiosnę, czy spotykamy się na bieganie przy lodowisku czy może jakieś wypady w teren do lasu na 2-3-1 samochód :) No nie wiem... i co tam jeszcze nam przyjdzie do głowy. Taka jest moja propozycja. I to dotyczy wszystkich chętnych a nie tylko Zarządu. Im nas więcej do pogaduszek tym więcej pomysłów.
Awatar użytkownika
miro375
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kifarus popieram popieram ;) Trzeba organizować spotkanie bo sezon biegowy już w pełni ;)
Szafran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W poniedziałek zafundowałem sobie pełny półmaraton. Ciężko było, wiosenne osłabienie chyba daje o sobie znać. Jutro znów "w drogę".
Zastanawiam się nad rozmiarem koszulki. Może ktoś kto kupił poradzi mi jaki rozmiar wybrać. Moje gabaryty to 170cm wzrostu i 68kg. żywej wagi. Poradźcie proszę!
ODPOWIEDZ