Sobotni Bielański Bieg Poranny - część 2

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Chodzi Ci o dokłądną listę ? Czy to jest jakies podchwytliwe pytanie ? Czy poprostu nie możesz nacieszyć sie swoim nowym łaczem internetowym i umieszczasz posty gdzie się da ? :hahaha:
New Balance but biegowy
kingeri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hej :)

ja niestety przemarzlem troche po srodowym bieganiu i caly dzien ostro kichalem i nie moglem dzisiaj sie zjawic. niemniej na kichaniu chyba sie to skonczy i w sobote planuje sie stawic na z gory zarzadzone miejsce.

odnosze (moze mylne) wrazenie, ze od czasu kiedy biegam (bardziej lub mniej regularnie - od 2-ch lat), 90% przeziebien ktore mnie (rzadko) dopadaja konczy sie po jednym dniu.

i o to chodzi :)

pozdrawiam

(Edited by kingeri at 8:31 pm on Dec. 26, 2002)
Az mi glupio ze tak malo biegam ostatnio
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej! Ale baśniowa zima! Wczoraj spedziłem na rowerku w Lesie bielańskim równe 4 godziny i będę bardzo niecierpliwie czekał na fotograficzny efekt tej sesji. Na początku próbowałem za Wami nadążać ale szybko sie okazało, że aparat mnie bardzo spowalnia i mimo roweru nie dogonię Was. Teraz siedzę nad dachami Warszawy i widze jakby zorzę, ponad sinymi chmurami płynie wielki różowy obłok.  Czekam na zatrzymane widoki i marzę, że udało mi się uchwycić te wszystkie nierealne klimaty, biały i cichy las, gałązki otulone w skrzące się igiełki lodu, pomarańczową kore dębu...
Magicznie :)

Będę w sobotę, specjalnie na czwartkowe fotografowanie wymieniłem wreszcie opony w rowerze na zimowe i teraz mogę brnąć przez śniegi :usmiech:
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

no to sie porobilo :usmiech: !!!

Skrzyklem brygade praskie na sobutkie, jakies 3 osobki (razem ze mna). Bedziemy jechali samochodem wiec mamy jeszcze 2 miejsca wolne jakby ktos chcial sie z okolicy wiadomej zalapac.

Zbiorke robimy o 7.40 na ulicy Wilenskiej przy bramie nr.5 (50m od Targowej).

No to sie bedzie dzialo, oj az ciarki szanowne me plecki przebiegajom w te i na odwrotnie :uuusmiech:
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Deck, to mo¿e zabierzcie Kingeri'ego, który mieszka w okolicach Placu Szembeka (nie wiem, gdzie to jest).

Pit, kiedy poka¿esz zdjêcia?? :)
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pokaże jak będą :spoko: , no chyba że sie okażą tak fatalne, że nie bedę psuł wspomnień ale nie zakładam by tak mogło być. Niestety raczej nie będę ich umieszczał tu bo nie są w wersji cyfrowej. Chyba , że jakieś wybrane gdzieś zeskanuję i spróbuję wstawić.
biec goniąc marzenia
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

oczywiscie zamiescilem ta wiadomosc z mysla o Kingerim, dojazd ma do nas latwiutki i szybciutki (ok. 13,5min) :usmiech:
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
kingeri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hej :)

oczywiscie chetnie skorzystam z wariantu targowo-wilenskiego. :)

marek
Az mi glupio ze tak malo biegam ostatnio
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jak wczoraj tak jeździłem po lesie to spotykałem mnóstwo biegaczy. Naprawdę byłem aż zaskoczony bo co chwila ktos biegł. W bardzo różnym tempie, parami i pojedyńczo, czasem z psem. No oczywiście też byli narciarze. Jakby się wszyscy razem zebrali to by była juz naprawdę spora impreza masowa. Pewnie to zasługa dnia świątecznego i mimo mrozu, przepieknej pogody. No i byłem tam dłużej niż jesteśmy zwykle i po 10 był juz spory ruch. Jak juz kończyłem to minął mnie biegacz w naprawdę imponującym tempie. Może powinniśmy pomyśleć o umieszczeniu gdzieś  w okolicy informacji o SBBP?
biec goniąc marzenia
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fiu fiu
jak się  nie wchodzi na forum przez 2 dni to potem ciężko nadrobić "straty" :-)

faktycznie wczoraj było parę osób w lesie bielańskim..

mam informację dla pani prowadzącej wczoraj główne wydanie informacji na polsacie - biegało w całej polsce spokojnie kilka tysięcy ludzi!!!
(pani się zastanawiała kto w taki mróz biega)

pozdrawiam serdecznie
Grubcio
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No, tam po lesie biega sporo powaznych biegaczy. Na przykład Pani Hulanicka często tam biega - kilka lat temu wygrała Maraton Warszawski a w tym roku w biegu Mikołajkowym była chyba czwarta na którymś z dystansów?
Co do wieszania informacji - to jak rozumiem, miała by być raczej zachęta do nowobiegających lub chcących zacząć biegać.

Ale może korzystając z okazji napiszę wiecej.

Chciałbym, żebysmy mieli stronę internetową, gdzie o tych wszystkich ruchach, grupach biegowych można przeczytać - to znaczy, żeby każdy z tych "Klubów" miał swoja podstronę.
W lesie można przybić tabliczki z małą liczbą informacji i umieścić adres www.
Bardzo bym chciał, żebyśmy zrobili takie strony grup biegackich. Mam nadzieję, że już przynajmniej Gdańsk i Bydgoszcz byłyby do tego chętne. Adres już jest (www.bieganie.net), chciałbym go jakoś przekazać takiemu stowarzyszeniu, które by powstało w celu krzewienia kultury biegackiej.

Kto ma pomysł - jaka powinna byc forma prawna takiego organizmu - czy to powinno być stowarzyszenie, czy może partia :) (to nie byłoby wtedy problemu z organizowaniem imprez biegowych w centrum miasta - poprostu byłaby to wtedy demosntracja partyjna). Juz o tym z "Bydgoszczą" trochę rozmawiamy.
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

Kingeri, w takim razie czekamy na ciebie tam gdzie wiesz :uuusmiech: . Z tego co pisza o zapowiadanej temperaturze, to latwo nas poznasz, bedziemy jednymi osobami na ulicy bez kozuchow :usmiech:
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak rzuciłem pomysł o umieszczeniu informacji w lasku to myślałem o tym, że biega tam sporo osób które może też by sie cieszyły z mozliwości udziału w takim spotkaniu biegowym jak SBBP. I przy okazji i taka informacja i też widok sporej grupy biegaczy by może zachecał tych co chcieliby dopiero zacząć. Choc tak serio to o 8 rano nie ma tam za wielu postronnych obserwatorów:)
A od strony formalnej to umieszczenie informacji w lesie nie jest takie trywialne bo to obszar chroniony i nie może każdy sobie po prostu wieszać na drzewach tabliczek. Choc szczerze mówiąc to myślałem właśnie o tym by elegancko wyglądającą a też nie za bardzo bijącą po oczach drewnianą tabliczkę przymocować do płotu od strony ulicy. Ryzyko jest takie, ze ktos odpowiedzialny po prostu ją zdemontuje i wyrzuci.
A co powinno na niej być? Może: Sobotni Bielański Bieg Poranny - co sobota 8.00 i adres strony?
Fredzio, trochę nie ogarniam to co napisałeś. Nie bardzo zrozumiałem o czym myślisz? W tej chwili wydaje mi się, że mamy wystarczające miejsce w internecie do "obsługi" naszego biegania. A postać prawna? Chcesz stworzyć podmiot prawny który będzie zajmował się krzewieniem biegania?
biec goniąc marzenia
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Pit
w tym wypadku myślałem bardziej ogólnopolsko - poza SBBP.
Jak namawiamy kogoś, żeby zaczął biegać, to on nie wie jak, nie wie z kim, może jest nieśmiały, nie zna tras.

Mi chodzi o zrobienie strony, a nie forum (forum powinna być częścią), która:
1. Będzie prowadziła "za rękę" wszystkich nowych
2. Będzie współtworzona przez ludzi z całej Polski i nie tylko.
3. Będzie własnością tych wszystkich, którzy będą w tym chcieli uczestniczyć
4, Będzie mam nadzieję, za jakiś czas przynosiła dochody.

Ja prawdę mówiąc, biegam trzy razy dłużej niz jestem na tym forum.
Zacząłem powaqżne bieganie w lecie 2001 a pierwszy raz sie odezwałem na forum w lecie 2002. Dlaczego?
A nie wiedziałem wielu rzeczy których pewnie na forum bym się dowiedział - było ze mną podobnie jak z Renardem - ale się jakos krępowałem zapytać - nikogo nie znałem, sami fachowcy, dyskutanci, stare wygi itd.

A forma prawna czegoś takiego niestety musi być.
A taki ruch może więcej zdziałać niż pojedyńcza osoba.
Awatar użytkownika
grubcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mała dygresyjka:

kolejne SBBP juz jutro!!!
hurraaaa!!!
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH ALE TO WSZYSTKICH CHĘTNYCH!!!

:)
Mój awatar ziewa.
Shi Long kuang
ODPOWIEDZ