Ścieżki Biegowe - Kraków
- Zbychu
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:58:35
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Kiedy będzie można oczekiwać ścieżki bulwarami?
-
- Zaprawiony W Bojach
Cześć
Może ktoś biega w krakowie i ma ciekawy trasy na weekendowe wybiegania ??
Może ktoś biega w krakowie i ma ciekawy trasy na weekendowe wybiegania ??
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Czy inicjatywa ścieżek biegowych się rozmyła?
Widziałem, że w Parku Lotników ktoś biega, ale nie wiem czy to ma związek ze Ścieżkami Biegowymi, czy jakąś inną grupą.
Widziałem, że w Parku Lotników ktoś biega, ale nie wiem czy to ma związek ze Ścieżkami Biegowymi, czy jakąś inną grupą.
- Kaśka
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 01:08:00
- Kontakt:
właśnie chciałam o to samo zapytać - dawno nikogo nad zalewem nowohuckim ani w parku nie widziałam, może się rozmijamy?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:36
- Życiówka w maratonie: 3:48:21
- Kontakt:
Nad Zalewem nowohuckim, w Parku Lotników i kilku innych miejscach "ścieżki" funkcjonują pod szyldem Run Kraków. Na tej stronie AZS AWF Kraków Masters - klubu współuczestniczącego w tej inicjatywie można znaleźć miejsca, terminy i inne informacje.
- Kaśka
- Dyskutant
- Kontakt:
o, dzięki za info
-
- Rozgrzewający Się
Powstał projekt zebrania tych wszystkich świetnych inicjatyw biegowych w jednym miejscu. Tak by było przejrzyściw i tak żeby każdy biegacz z Krakowa codziennie mógł zobaczyć co się dzieje wokół niego? A jak byśmy tak wrzucali informacje o planowanych treningach? Było by raźniej widzieć kto biega i trenuje obok nas a i może czasem można by dzięki temu znaleźć towarzystwo. Pierwsze próby są tu: http://bit.ly/bieganie-krk
- Kaśka
- Dyskutant
- Kontakt:
- fantastyczna inicjatywa, loguję siękrakuska pisze:Powstał projekt zebrania tych wszystkich świetnych inicjatyw biegowych w jednym miejscu. Tak by było przejrzyściw i tak żeby każdy biegacz z Krakowa codziennie mógł zobaczyć co się dzieje wokół niego? A jak byśmy tak wrzucali informacje o planowanych treningach? Było by raźniej widzieć kto biega i trenuje obok nas a i może czasem można by dzięki temu znaleźć towarzystwo. Pierwsze próby są tu: http://bit.ly/bieganie-krk
-
- Rozgrzewający Się
Kaśka napisz opinię co myślisz o tej inicjatywie i jakie masz ewentualne uwagi. Jest jeszcze ktoś z tego forum, kto chciałby spróbować? http://bit.ly/bieganie-krkKaśka pisze:- fantastyczna inicjatywa, loguję siękrakuska pisze:Powstał projekt zebrania tych wszystkich świetnych inicjatyw biegowych w jednym miejscu. Tak by było przejrzyściw i tak żeby każdy biegacz z Krakowa codziennie mógł zobaczyć co się dzieje wokół niego? A jak byśmy tak wrzucali informacje o planowanych treningach? Było by raźniej widzieć kto biega i trenuje obok nas a i może czasem można by dzięki temu znaleźć towarzystwo. Pierwsze próby są tu: http://bit.ly/bieganie-krk
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 51:52
Mam pytanie do biegaczy z Krakowa. Czy ktoś wie ile metrów ma bieżnia na Grzegórzeckim przy VIII LO. Wychodzą mi różne pomiary, przeważnie do 360 metrów, a nigdzie nie można znaleźć jej wymiarów. Może ktoś ma szczegółowe informacje lub sam też mierzył dystans i może pomóc?:)
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Boisko główne: 85,28x50 m.
Można z tych danych policzyć, bo zakręty oba łącznie dają okrąg.
Zatem bieżnia ma 2 x 85,28 m + 2 x 3,14 x 25m= 327.56m
taką ja dostałem liczbę. Pewnie zatem po torze pierwszym dystans wyniesie ok 330m
Sprawdziłem też wynik za pomocą google earth - wyszło ok. 335 m, więc powyższe obliczenia wydają się prawidłowe
zgodnie z naturą!