KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja robiłem sobie akcenty wczoraj 10 x 100 m z przerwami marsz i przy szóstym, znów mnie złapał Achilles, chyba w momencie startu, no bo trochę mnie poniosło i zacząłem zamiast akcentów robić sprinty. Od razu w domu ketonal poszedł w ruch (jedyne co było pod ręką) i dzisiaj jest lepiej. Jutro będę, nie pękam jak niektórzy :-). A swoją drogą biodro przy takiej znikomej wadze i młodym wieku. To za dwadzieścia lat będą endoprotezy. Może powinieneś spacerować, a nie biegać? Polecam zamiast FOOT ID kijki do nordic walkingu :-).
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

Wczorajsze spotkanie zostało okupione......nowym ołtarzykiem.
Już wieczorem zapaliłem kadzidełka i odbyłem pierwszą modlitwę. Kayano 16

Nie powiem, ze moje kopytka poczuły różnice bo to rzecz jasna....a ich kolor obliguje :D:D

Troszkę Frekwencja nam siada...choć 14 jest dla mnie magiczna sama w sobie...sentymentalnie :)

Jeśli chodzi o dzieci...Wasze i Nasze...to wstępnie wymyśliłem, iż każde pierwsze spotkanie miesiąca będzie po części poświęcone właśnie zmaganiom dla najmłodszych....wszak trenerów mamy dwoje...

Co Wy na To???

co na to GÓRA>?????

W NAjbliższą niedzielę do Rudawy się wybiera ekipka...:):)
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja bym to ustawił tak, Kayano 17, DS Trainer, najlepsze biegowe obuwie jakie znam :), czyszczę po każdym występie, chucham i dmucham. Robią różnicę :)

Rudawa, kto jeszcze jedzie się opalać ? :) Wiesiu, Ja ? o wynikach można zapomnieć ale żeby się poopalać? Idealnie ;) chyba wezme lustrzanke żeby pocykać zdjęcia od środka :) Czyżby 1szy bieg w życiu bez zapie.dalania ? nie wierze ale chyba jednak :)
Benita
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

BÓL PRZEMIJA CHWAŁA POZOSTAJE :)

sentymenty ..............

a z tymi DZIEĆMI to super pomysł :)

pozdrowinka
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ojej, a ja moje buty biegowe po każdym treningu wrzucam do szuflady z sandałami, klapkami, rozpadającymi się adidasami, tenisówkami za 20 zł itp. Mam nadzieję, że ten mój model Sauconów nie został kanonizowany i nie popełniam jakiejś straszliwej profanacji.

Xenon 21 km to dość sporo, na pewno wytrzymasz tyle w spokojnym tempie?:)

A 19 czerwca bieg na Stożek, ktoś się wybiera?
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wolfi widziałeś relację z Łodzi ? :) tu jest odpowiedź na twoje pytanie :) Chyba się nie będzie dało inaczej :)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chętnie bym pobiegł na Stożek, ale żal mi moich doskonałych butów Kalenje za 79 zł. Zbyt są cenne dla mnie. Nie chciałbym ich zniszczyć, wprawdzie też je wrzucam bez szacunku tak, jak Wolfi do szafki z innymi trepami, ale zawsze po treningu perfumuję je wewnątrz dezodorantem do obuwia. A Wy co robicie ze swoimi butami, jaki macie rytuał :-)
Zawsze mnie uczono, że w górach używa się obuwia za kostki. Wolfi, czy można na Stożek w pionierkach?
Obrazek
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

xenon1981 pisze:wolfi widziałeś relację z Łodzi ? :) tu jest odpowiedź na twoje pytanie :) Chyba się nie będzie dało inaczej :)
Xenon, zauważ, że ta relacja dotyczyła rywalizacji kobiet (ale nie, nic nie sugeruję)

Olo, mnie uczono tak samo ale w kwestii chodzenia. Jeśli zaś chodzi o bieganie, to w obuwiu za kostkę trochę pobiegałam jednak wyłącznie po płaskim (i generalnie, nie polecam; czasem jednak nie ma innego wyjścia). Do biegania w górach świetnie się sprawdzają przeznaczone do tego buty (tzn ze specjalnym bieżnikiem) choć znam śmiałka, który wystartował (i ukończył) w górskim maratonie w zwykłych sandałach.

Na Stożek się nie wybieram (mam mocne usprawiedliwienie) ale bardzo polecam.

Aaa, TUTAJ pamiątka z naszego sobotniego treningu.
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No kobiety wiadomo "Słaba płeć" ale dramaturgia zawsze jednak może sie przenieść na mężczyzn :-) A ja naprawdę jestem zdolny doprowadzic się do takiego stanu ;)
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jasne, jasne, tak samo jak wiadomo, że jak kocha to poczeka albo że wszystkie Ryśki to fajne chłopaki.

Ok, szybkie pytanie konkursowe: kto startuje w Rudawie?

(doszliśmy dziś z Wiesiem do wniosku, że należy skompletować i zgłosić drużynę, ale tu potrzebne jest szybkie działanie)
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ej no supeeeer DAWAĆ DAWAĆ :) JA JADĘ :) JA CHCĘ DO DRUZYNY.... JA CHCĘ JA CHCĘ JA CHCĘ być CZEŚCIĄ SPOŁECZNOSCI BIEGOWEJ :) ALE FAJNIE... to jak bedzie druzyna to obiecam zapier.alać jak dziki osioł :)
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmm nie widziałem relacji z Łodzi, o co chodzi?

Xenon a jeszcze kilka godzin temu Rudawa miała być dla Ciebie spokojnym, sielankowym piknikiem:)

No Olo, możesz biegać i w sandałach, nawet boso jakbys chciał. Ale tak jak Aga pisze, najlepsze buty biegowe crossowe/trailowe, potem zwykłe szosowe buty biegowe. Ale jak będzie mokro i błotniście to może być w nich ślisko i śmiesznie. W butach typowo górskich za kostkę w zasadzie też się da. Zresztą buty same nie biegają. Nieważne co bym ubrał to i tak taki bzium mnie wyprzedzi w sandałach.
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1.RELACJA Z ŁODZI
2.Mamy drużynę do Rudawy-wszystko koordynuje Wiesiu (dzięki)
3.
wolfi pisze: Zresztą buty same nie biegają.
-święta racja i nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej.
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Właśnie sie zastanawiam czy w przeliczeniu na 1 km wagi Bzium jest szybszy niż ja? Zakładam że 10 km przebiegnę w 70 minut a Bzium chyba około 32 min., ja ważę 103 kg, a Bzium zakładam 65 kg i kurcze jakkolwiek nie podstawię to i tak Bzium jest szybszy. Ja robię 1,47 kg/min. a Bzium 2,03 kg na minutę :-). Najwyraźniej nie ma tu liniowej zależności, tak musze sie pocieszać. To ci dopiero atleta. Nic tylko pogratulować! :-) Pozdrawiam wszystkich siłaczy biegowych.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

olotraper pisze:Właśnie sie zastanawiam czy w przeliczeniu na 1 km wagi Bzium jest szybszy niż ja? Zakładam że 10 km przebiegnę w 70 minut a Bzium chyba około 32 min., ja ważę 103 kg, a Bzium zakładam 65 kg i kurcze jakkolwiek nie podstawię to i tak Bzium jest szybszy. Ja robię 1,47 kg/min. a Bzium 2,03 kg na minutę :-). Najwyraźniej nie ma tu liniowej zależności, tak musze sie pocieszać. To ci dopiero atleta. Nic tylko pogratulować! :-) Pozdrawiam wszystkich siłaczy biegowych.
są dwa sposoby dla Ciebie...zrzucić jeszcze kilka kg lub trochę szybciej pobiec tę dyszkę:)
Tak czy siak..TRZYMAM KCIUKI!!!!
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
ODPOWIEDZ