Bieganie na Podlasiu

sawikos
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szafran pisze:Mam kilka pytań formalnych (taki już ze mnie typ). A mianowicie: jakie właściwie są władze klubu? Kto jest w zarządzie, jaki jest kontakt z nimi? Czy są jakieś składki? Jeśli tak, to kto je przyjmuje i w jakiej wysokości? Na co będą przeznaczane? Jaki jest program działania?
Może ktoś mógłby przedstawić na forum pełną informację w tym zakresie?
PS.
Przepraszam za moją dociekliwość, ale sam kiedyś byłem przez kilka lat prezesem stowarzyszenia i coś mi z tego zostało do dziś.
Pozdrawiam
W zarządzie jest Karol, jako prezes, Janusz oraz Paweł, jako wiceprezesi, Ula jako skarbnik oraz ja, jako skromny sekretarz. Dodatkowo istnieje jeszcze Komisja Rewizyjna, składająca się z Aldony, Kasi oraz Wojtka.
Kontakt z klubem - chyba najlepiej na e-mail: klubbiegowy@o2.pl

Składki będą, ale symboliczne i będą zbierane dopiero po oficjalnej inicjacji działalności, której data z powodu przedłużających się niepotrzebnie procedur w sądzie się opóźnia. Składki będą zbierane na konto stowarzyszenia, przeznaczane będą na bieżącą działalność stowarzyszenia - prowadzenie konta stowarzyszenia, pobieranie odpisów z KRSu w celu składania go np. w Urzędzie Miejskim przy wniosku o dotację. W przypadku otrzymanych dotacji (o ile takowe będą) niezbędny jest również wkład własny stowarzyszenia - właśnie pokrywany z ewentualnych składek.

Program działania, to zgodnie ze statutem:

1. Przedmiotem działalności Stowarzyszenia jest prowadzenie działalności w zakresie popularyzacji walorów kultury fizycznej i sportu, działalności kulturalnej, oświatowej oraz działalności na rzecz osób niepełnosprawnych.
2. Stowarzyszenie realizuje swoje cele w szczególności poprzez:
a. organizowanie i udział w różnych formach współzawodnictwa sportowego, rekreacji ruchowej oraz rehabilitacji ruchowej, w tym zajęciach, zawodach i imprezach sportowo-rekreacyjnych,
b. gromadzenie i upowszechnianie informacji o różnych formach współzawodnictwa sportowego, rekreacji ruchowej oraz rehabilitacji ruchowej,
c. działalność edukacyjną w zakresie kultury fizycznej i sportu,
d. prezentowanie opinii i stanowisk wypracowanych przez Stowarzyszenie i jego członków zainteresowanym jednostkom i podmiotom.

Pozdrawiam,

Piotrek
New Balance but biegowy
sawikos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Milutka pisze:
sawikos pisze:
Milutka pisze:kurcze, żałuję, ze nikt z was nie biega w moich okolicach..
A gdzie biegasz?:>
Ja mieszkam na obrzezach białegostoku, troche za dojlidami i wlasnie tu biegam :)
Jeśli gdzieś w okolicach Stanisławowa to ja właściwie z Mickiewicza mogę dobiec ;).
Szafran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki Piotrek za odpowiedź. Cieszyło by mnie bardzo, gdyby stowarzyszenie było wpisane w nasz region nie tylko poprzez wpis w KRS-sie.
Pozdrawiam Ryszard z Suwalszczyzny.
Szafran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pozdrowienia Noworoczne dla wszystkich biegających zapaleńców.
jacek399a
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, jak tam bieg sylwestrowy :)? jak tam ludzie z klubu pobiegli :)?
Szafran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pozdrowienia Noworoczne dla wszystkich biegających zapaleńców.
Awatar użytkownika
lorak75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jacek399a pisze:Witam, jak tam bieg sylwestrowy :)? jak tam ludzie z klubu pobiegli :)?
Tak
http://www.podlaskiebieganie.pl/index.p ... 5&Itemid=8
Podlaski Klub Biegowy
http://www.podlaskiebieganie.pl

Strony internetowe Białystok
http://www.komart.eu
sawikos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szanowni!
Znowu mam złe wieści. Otóż nie widać końca wymiany uprzejmości między nami a organem rejestrującym. Tym razem zdaniem Sądu w Skardze, którą złożyłem tydzień temu zabrakło:
1. podpisów Pawła oraz Janusza - mimo, iż zgodnie z par. 14 statutu stowarzyszenia do jego reprezentacji uprawnionych jest dwóch członków zarządu działających łącznie a skarga była podpisana przeze mnie oraz przez Karola, oraz
2. zdaniem sądu do skargi błędnie nie został załączony dowód uiszczenia opłaty sądowej w wysokości 100 zł od skargi, mimo, że zgodnie z art. 17 ust. 4 Prawa o stowarzyszeniach
Postępowanie w sprawach o wpis stowarzyszenia do rejestru stowarzyszeń, innych organizacji społecznych i zawodowych, fundacji oraz publicznych zakładów opieki zdrowotnej do Krajowego Rejestru Sądowego jest wolne od opłat sądowych.
Cóż - nic dodać, nic ująć, trochę mnie męczy już ta gra w ping-ponga, gdyż zamiast skupić się na poszukiwaniu środków na realizację celów statutowych PKB - ciągle coś staje nam na przeszkodzie ku zakończeniu pomyślnie procedury rejestracji. Postanowiłem - z racji tego, iż zajmuję się redakcją korespondencji - nie skarżyć już tego wezwania, nie przedłużać postępowania, tylko się do niego zastosować, a ponadto uzupełnić skargę o wniosek zwrotu opłaty sądowej w przypadku uwzględnienia skargi. Pytanie tylko, skąd wziąć środki na opłatę - otóż do tej pory finansowaliśmy jako zarząd każdy w miarę potrzeb i możliwości wszelkie koszty funkcjonowania we własnym zakresie. Jednakże teraz chyba będzie uczciwiej, gdy rozłożymy to wszystko na większą liczbę osób. Stąd też prośba do Uli, aby podała nr konta Stowarzyszenia do wpłaty środków - od każdego wg uznania, choć myślę, że minimalna kwota, jaką powinniśmy ustalić do wpłaty do 5 PLN. Jeśli ktoś się zdecyduje - dobrze, jeśli nie i nie uda nam się uzbierać kwoty, wtedy chyba podejmiemy decyzję jako zarząd, czy znowu płacimy z prywatnych środków całą sumę, czy też dajemy sobie spokój.

Pozdrawiam,
Piotrek
Awatar użytkownika
lorak75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś miałem wysłać maila do wszystkich odnośnie decyzji o składkach w wysokości 10 zł za rok (wyślę go jutro). Myślę, że uzbieane w ten sposób pieniądze powinny pokryć koszta związane z rejestracją.
Podlaski Klub Biegowy

Andu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Poszukuję osób jeżdżących na nartach - zarówno biegowych jak i zjazdowych.

Może ktoś ma ochotę wybrać się w najbliższą sobotę po 12.00 na biegówki w okolice Supraśla ?

Narty biegowe, buty i kije można wypożyczyć w wypożyczalni w Dzikich w cenie 14zł za komplet na całą dobę. Warto sprzęt wypożyczyć 1-2 dni wcześniej gdyż w weekendy przyjeżdża tam masa narciarzy i może być problem z rozmiarówką butów.
Nadnarwiański Ośrodek Narciarstwa Nizinnego, Dzikie 46 (codziennie o każdej godzinie)
Dojazd autobusem nr 103. Kierunek Dzikie. Informacja pod nr. 719-22-02 lub 505-025-016.
oraz
w niedzielę rano (10 stycznia) - wyjazd na narty zjazdowe do Rybna k.Łomży lub do Szelmentu - dla amatorów narciarstwa zjazdowego ?
sawikos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja się z chęcią wybiorę na biegówki. Jutro spróbuję zarezerwować narty telefonicznie, gdyż w Bstoku będę pewnie dopiero w piątek :/.
Szafran
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Może ktoś się orientuje czy jest już możliwość zakupu klubowych koszulek? Jeśli tak, to gdzie można je nabyć?
Awatar użytkownika
lorak75
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na razie sprawa koszulek jeszcze jest w toku. Mamy juz wybranego producenta, jest projekt musimy kupić jedną koszulkę testową.
Jak zobaczymy, że jest OK, wtedy pójdzie odpowiednia informacja do klubowiczów wraz z projektem i cenami.
Podlaski Klub Biegowy

sawikos
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wczoraj podczas mniej formalnego, dość przypadkowego spotkania z Januszem oraz Ulą w jednej z białostockich galerii oraz dziś podczas wspólnego biegania z Pawłem ustaliliśmy, iż maksymalnie do środy zamawiamy kilka koszulek - z tego co wiem, to zamawiam ja, Karol oraz Paweł, następnie przetestujemy je, jak się spisują podczas biegania oraz czy nic się z nimi złego nie dzieje po praniu i następnie już będzie można bez obaw zamawiać koszulki dla większej ilości osób.
Przy okazji rozmawialiśmy trochę o startach tegorocznych. Najbliższy to 28 - 2 - 2010 (niedziela) - XXX Półmaraton Wiązowski - Wiązowna k. Warszawy- opłaty do 31.01.2010 wynoszą tylko 30 zł - z tego co wiem, to już 6 osób od nas z Podlaskiego Klubu Biegowego się zapisało. Następnie, pod koniec marca jest półmaraton w Warszawie, ale którego wpisowe w wysokości 80 zł odstrasza, do tego jeśli ktoś by miał ochotę na profesjonalną koszulkę oraz kupon na pasta party - kolejne 81 zł, czyli w sumie 161 zł. Szczerze dla mnie te ceny są trochę zbyt wysokie jak na Warszawę. Ponadto wybieramy się 25 - 4 - 2010 (niedziela) - IX Cracovia Maraton - Kraków - do 31.01.2010 opłata wynosi tylko 50 zł. Dalej jest oczywiście 15 - 5 - 2010 - X Półmaraton Hajnowski - limit miejsc tylko na 260 osób !!! Ponadto zastanawiamy się także poważnie nad jesiennym wyjazdem do Berlina na Maraton w większej liczbie osób.
Do zobaczenia na trasie :),
Piotrek
Siekier83
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Koszt koszulek to 65 zł (na ramiączka) i 75 zł (z rękawkami)?
ODPOWIEDZ