W zarządzie jest Karol, jako prezes, Janusz oraz Paweł, jako wiceprezesi, Ula jako skarbnik oraz ja, jako skromny sekretarz. Dodatkowo istnieje jeszcze Komisja Rewizyjna, składająca się z Aldony, Kasi oraz Wojtka.Szafran pisze:Mam kilka pytań formalnych (taki już ze mnie typ). A mianowicie: jakie właściwie są władze klubu? Kto jest w zarządzie, jaki jest kontakt z nimi? Czy są jakieś składki? Jeśli tak, to kto je przyjmuje i w jakiej wysokości? Na co będą przeznaczane? Jaki jest program działania?
Może ktoś mógłby przedstawić na forum pełną informację w tym zakresie?
PS.
Przepraszam za moją dociekliwość, ale sam kiedyś byłem przez kilka lat prezesem stowarzyszenia i coś mi z tego zostało do dziś.
Pozdrawiam
Kontakt z klubem - chyba najlepiej na e-mail: klubbiegowy@o2.pl
Składki będą, ale symboliczne i będą zbierane dopiero po oficjalnej inicjacji działalności, której data z powodu przedłużających się niepotrzebnie procedur w sądzie się opóźnia. Składki będą zbierane na konto stowarzyszenia, przeznaczane będą na bieżącą działalność stowarzyszenia - prowadzenie konta stowarzyszenia, pobieranie odpisów z KRSu w celu składania go np. w Urzędzie Miejskim przy wniosku o dotację. W przypadku otrzymanych dotacji (o ile takowe będą) niezbędny jest również wkład własny stowarzyszenia - właśnie pokrywany z ewentualnych składek.
Program działania, to zgodnie ze statutem:
1. Przedmiotem działalności Stowarzyszenia jest prowadzenie działalności w zakresie popularyzacji walorów kultury fizycznej i sportu, działalności kulturalnej, oświatowej oraz działalności na rzecz osób niepełnosprawnych.
2. Stowarzyszenie realizuje swoje cele w szczególności poprzez:
a. organizowanie i udział w różnych formach współzawodnictwa sportowego, rekreacji ruchowej oraz rehabilitacji ruchowej, w tym zajęciach, zawodach i imprezach sportowo-rekreacyjnych,
b. gromadzenie i upowszechnianie informacji o różnych formach współzawodnictwa sportowego, rekreacji ruchowej oraz rehabilitacji ruchowej,
c. działalność edukacyjną w zakresie kultury fizycznej i sportu,
d. prezentowanie opinii i stanowisk wypracowanych przez Stowarzyszenie i jego członków zainteresowanym jednostkom i podmiotom.
Pozdrawiam,
Piotrek