Ja również dziękuję. Przyjeżdżają do mnie biegacze z różnych zakątków kraju. Wczoraj Keri z Warszawy, przedwczoraj tkobos z Krakowa. To co ich łączy to poszukiwanie swojej drogi w bieganiu i zainteresowanie techniką biegu. Cenię takie kontakty, bo dają mi pewien wgląd w sam proces poszukiwań i pozwalają na wyłapywanie pewnych wspólnych cech. Jedną z nich są buty minimalistyczne. Trudno jest mi zliczyć ile razy to miało miejsce, ale moim zdaniem można na tej podstawie wyciągnąć wniosek, że trend minimalistyczny bardzo mocno odznaczył się w środowisku i buty bez amortyzacji wysuwają się na czołowe miejsce w rankingu środków służących poprawie ruchu biegowego. To jednak co przyświeca minimalizmowi, czyli praca nad lepszym czuciem podłoża, to nie to samo co praca nad lepszym czuciem swojego ciała i nie są to teoretyczne rozważania lecz wniosek z obserwacji konkretnych ludzi podczas moich zajęć. To na razie tyle w temacie.
--------------------
W sobotę po bbl część uczestników nawiedziła Kleszczewo, miejscowość nieopodal Poznania. W zeszłym roku zorganizowano tam szybki bieg na 5k. W tym roku trasa była mocno przełajowa. Za rok znowu ma być szybko i po asfalcie. Zobaczymy.
Tymczasem ekipa z Poznania wypadła bardzo dobrze, za sprawą pań. Ruda druga w generalce,
Krysia druga w swojej kategorii wiekowej i
Ela też druga w swojej kategorii wiekowej. Nie pozostaje nic innego jak życzyć dziewczynom wygranej za rok. Było jeszcze jedno wyróżnienie w kategorii mieszkańców gminy i tu trzeci był
Witek. Gratulacje.
Wyniki i galerie są już dostępne
na stronie organizatora.
Ps. uprzejmie proszę o nie zwijanie się przedwcześnie po biegu, bo potem trener musi włazić na podium i odbierać nagrody za swoich zawodników.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.