GRUDZIĄDZ BIEGA
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 35min
- Życiówka w maratonie: 2h45min
Pewnie że wspierajmy
Tylko dlaczego ja jeszcze z nią nie biegałem? a właściwie za nią.! Marcin może w końcu udostępnił byś mi jej numer i nie tylko... ty psie ogrodnika

497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g
s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach

Cześć wszystkim forumowiczom :uuusmiech: .Właśnie spojrzałem na termometr za oknem i to zawieszonym na 7 piętrze i
-15 stopni to przy ziemi jeszcze zimniej.Tak więc przed wyjściem na nasz wspólny trening pamietajcie że trzeba ubrać się na cebulkę.Ja ubieram krótki rękaw,długi oddychający,cienki polar i kurtkę na wiatr.Wczoraj mi wystarczyło to i dzisiaj też.W końcu nie ma to jak bieganie na swieżym powietrzu
Babka czekała na stopa zatrzymała auto wsiadła i nie ujechali 3 km jak facet krzyczy
- wynocha
- czemu - pyta babka.
- bo ci tak z cipy jedzie ze nie mogę jechać taki smród!
babka wkurwiona ale wysiadła złapała następnego i to samo:
- wynocha
dlaczego?
- bo ci z cipy jedzie.
zatrzymała kolejnego tira, pyta się gościa czy ja podrzuci ale na wszelki wypadek powiedziała ze jej jedzie z cipska i czy mu to nie przeszkadza.
- spoko - odpowiedział facet - mam katar i nic nie czuje.
przejechali kilka km:
- wynocha - mówi kierowca.
- dlaczego mówiłeś że nie czujesz? - dziwi się kobieta.
- nic nie czuje, ale tak jebie że aż mnie w oczy szczypie i nie mogę prowadzić!
Babka czekała na stopa zatrzymała auto wsiadła i nie ujechali 3 km jak facet krzyczy
- wynocha
- czemu - pyta babka.
- bo ci tak z cipy jedzie ze nie mogę jechać taki smród!
babka wkurwiona ale wysiadła złapała następnego i to samo:
- wynocha
dlaczego?
- bo ci z cipy jedzie.
zatrzymała kolejnego tira, pyta się gościa czy ja podrzuci ale na wszelki wypadek powiedziała ze jej jedzie z cipska i czy mu to nie przeszkadza.
- spoko - odpowiedział facet - mam katar i nic nie czuje.
przejechali kilka km:
- wynocha - mówi kierowca.
- dlaczego mówiłeś że nie czujesz? - dziwi się kobieta.
- nic nie czuje, ale tak jebie że aż mnie w oczy szczypie i nie mogę prowadzić!
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach

Z cyklu trening biegacza-dobry artykuł-Jak najszybciej poprawić szybkość?
Myślę że chyba czas na zmianę treningów i w środy na średnicówce robić interwały a nie pogaduchy.
http://www.runners-world.pl/trening/Jak ... -4848.html

Myślę że chyba czas na zmianę treningów i w środy na średnicówce robić interwały a nie pogaduchy.
http://www.runners-world.pl/trening/Jak ... -4848.html

s
- Icenty
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć Wszystkim ABiegaczom,
Dzisiaj alternatywnie do Andrzejowego biegu po krossfeet (czy jakoś tak) planujemy z Marcinem polatać po lesie Rudnickim.
A propos wigili zerknijecie jak to byłoi w Radomiu
http://www.youtube.com/watch?v=TNwkfD61WXo
Dzisiaj alternatywnie do Andrzejowego biegu po krossfeet (czy jakoś tak) planujemy z Marcinem polatać po lesie Rudnickim.
A propos wigili zerknijecie jak to byłoi w Radomiu
http://www.youtube.com/watch?v=TNwkfD61WXo
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach

Dziękuję wszystkim za dzisiejszy wspólny trening
.Nie bedę wymieniał kto był ,ale było nas wielu :uuusmiech: .Przed biegiem podzielilismy się symbolicznie opłatkiem i życzyliśmy sobie wszystkiego ....
Dzisiejsza trasa jak zawsze standardowo 8 km po lesie i nawet ten mróz nam nie przeszkodził
.Chociaż jak zobaczyłem na mecie Sebastiana
całego w lodzie to chciałem go wynająć do roznoszenia prezentów jako dziadka mroza
.Po bieganku poszliśmy jeszcze na ciepłą cherbatkę
i małe pogaduchy w gronie 4 kawalerów na 2 żonkisiów
Jutro kolejne spotkanie i możliwość złożenia sobie życzeń.O 09.00 bieg a o 10.00 morsowanie w przeremblu
,który trzeba najpierw zrobić bo lód na całym jeziorze już jest.Przy brzegu conajmniej 15 cm i pewnie nieźle sie spocimy przy jego robieniu.
Dla wszystkich pozostałych biegaczy z którymi nie miałem okazji dzisiaj się spotkać również skladam życzenia:
By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by wesołe było życie.
Pozdrawiam Andrzej i do zobaczenia na szlaku.

Dla wszystkich pozostałych biegaczy z którymi nie miałem okazji dzisiaj się spotkać również skladam życzenia:
By Wam wszystko pasowało, by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi, by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie, by wesołe było życie.
Pozdrawiam Andrzej i do zobaczenia na szlaku.

s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach

Tak sobie pomyślałem że skoro niektórzy z nas nie mają pomysłu na sylwestra a zabawa przed cerfurem nie jest dla nich to może znajda sie chetni na Maraton Sylewstrowy z kinem Helios.
http://www.helios.pl/32,Grudziadz/Aktua ... y/id/3168/„Maraton-Sylwestrowy”

http://www.helios.pl/32,Grudziadz/Aktua ... y/id/3168/„Maraton-Sylwestrowy”
s
- Icenty
- Stary Wyga

Dziś faktycznie przymroziło. Miałem sople na rzęsach po naszym bieganiu porannym. Dzisiaj zadeklarowałem się, że po biegu noworocznym wykąpię sie w jeziorze. Trudno słowo się rzekło, trzeba spróbować.
Obiecałem, że podeślę link do strony z ciuchami do biegania:
http://www.stoor.pl/pl/def/
Na koniec "dziadek mróz"
Obiecałem, że podeślę link do strony z ciuchami do biegania:
http://www.stoor.pl/pl/def/
Na koniec "dziadek mróz"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Icenty
- Stary Wyga

No i jeszcze jeden news. Wpisałem się i zapłaciłem za maraton Dbam o Zdrowie w Łodzi. Wiele dziś nie łatwych zobowiązań popełniłem: morsowanie i maraton
. Bedzie się w przyszłym roku działo 
Życzę Wam Kochani wspaniałych chwil przy wigilijnym stole w rodzinnej atmosferze, odpoczynku od codziennych zmagań i chwili refelksji. A w nowym roku realizacji założonych planów i niespodziwanych wyzwań oraz spełnienia choć części marzeń, a ponad wszystko zdrowia.
Do zobaczenia w Nowym Roku
Życzę Wam Kochani wspaniałych chwil przy wigilijnym stole w rodzinnej atmosferze, odpoczynku od codziennych zmagań i chwili refelksji. A w nowym roku realizacji założonych planów i niespodziwanych wyzwań oraz spełnienia choć części marzeń, a ponad wszystko zdrowia.
Do zobaczenia w Nowym Roku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach

Witam wszystkich
.Wiem że dzisiaj niedziela dzień przed Wigilią i pewnie niektórzy z was nie znajdą czasu aby tu zajrzeć
ale z tego co pamiętam nasz kolega Marcin
ma dzisiaj urodziny więc Marcinie życzę Ci w imieniu naszej Akademii Biegania :
"Wesołej miny.Zajefajny miej samochód i rosnący stale dochód.Lasek pięknych, piwa w dzbanku i bezdenne konto w banku.No i jeszcze to poniżej

Spadający samolot
Samolot pasażerski spada na ziemie. Do kolizji zostało parę minut.
Ludzie krzyczą, panikują,zapinają pasy bezpieczeństwa.
Pewna kobieta wstaje z fotela i mówi:
- Jeśli mam umrzeć to chce się wtedy czuć kobietą!
Rozbiera się do naga i pyta:
- Jest w tym samolocie ktoś na tyle męski ze sprawi bym poczuła się jak
kobieta?
Nikt nie reaguje.Kobieta dalej:
-To ostatnie chwile mojego życia, czy znajdzie się ktoś na tyle męski ze sprawi bym poczuła się jak
kobieta?!
Facet siedzący obok nie wytrzymuje.Wstaje z fotela, ściąga koszule i mówi:
- Masz, wyprasuj!
"Wesołej miny.Zajefajny miej samochód i rosnący stale dochód.Lasek pięknych, piwa w dzbanku i bezdenne konto w banku.No i jeszcze to poniżej

Spadający samolot
Samolot pasażerski spada na ziemie. Do kolizji zostało parę minut.
Ludzie krzyczą, panikują,zapinają pasy bezpieczeństwa.
Pewna kobieta wstaje z fotela i mówi:
- Jeśli mam umrzeć to chce się wtedy czuć kobietą!
Rozbiera się do naga i pyta:
- Jest w tym samolocie ktoś na tyle męski ze sprawi bym poczuła się jak
kobieta?
Nikt nie reaguje.Kobieta dalej:
-To ostatnie chwile mojego życia, czy znajdzie się ktoś na tyle męski ze sprawi bym poczuła się jak
kobieta?!
Facet siedzący obok nie wytrzymuje.Wstaje z fotela, ściąga koszule i mówi:
- Masz, wyprasuj!
s
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach

Z cyklu trening biegacza-9 fitnessowych mitów
http://fitness.sport.pl/fitness/1,10770 ... xSport2img

http://fitness.sport.pl/fitness/1,10770 ... xSport2img

s
-
Adrian26
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 38:14
- Życiówka w maratonie: 2:57:08
- Kontakt:
Ja też się przyłączam do życzeń dla Marcina, a poza tym wszystkim życzę przede wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt, samych sukcesów w Nowym Roku, dużo miłości, powodzenia na wszelkich imprezach biegowych, no i oby wszystkich kontuzje omijały, bo one są straszne, zwłaszcza te długotrwałe 
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
- amator76
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 53
Od dzisiaj do startu 111 dniIcenty pisze:No i jeszcze jeden news. Wpisałem się i zapłaciłem za maraton Dbam o Zdrowie w Łodzi. Wiele dziś nie łatwych zobowiązań popełniłem: morsowanie i maraton . Bedzie się w przyszłym roku działo
Radosnych, rodzinnych i spokojnych świąt dla wszystkich, specjalne życzenia szybkiego powrotu na trasy dla Adriana, no i oczywiście dzięki za życzenia urodzinowe.
-
birdy
- Wyga

Witam.
Z mojej strony także najlepsze życzenia urodzinowe dla Marcina a Świąteczne dla wszystkich biegaczy z Akademii, których spotkałem na trasie oraz dla tych, których nie udało mi się jeszcze poznać...
Nawiązując do postanowień na 2013 rok to nie ukrywam, że w nadchodzącym roku osobiście chodzi mi po głowie udział w jakimś triathlonie. Z tego co słyszałem to fajna impreza tego typu odbywa się corocznie we wrześniu w Borównie koło Bydgoszczy: 1,9 km-pływanie, 90km-rower i 21km-bieg. Oprócz tradycyjnego triathlonu jest tam też równolegle rozgrywany tzw. Airon Triathlon 3,8 km-pł., 180km-rower i 42km-bieg, który ma tam także swoją odmianę sztafetową. Może udałoby sią sklecić jakąś sztafetę (albo nawet dwie lub trzy) z członków (lub członkiń) Akademii Biegania? Ja mogę płynąć te 3,8 km. Na 42 km biegu też pewnie ktoś by się znalazł ale pewnie będziemy mieć problem z osobą na te rowerowe mordercze 180 km.
Chętni do tej sztafety niech piszą na forum lub dogadamy się na treningach.W każdym razie wyzwanie na rok 2013 już jakieś jest...
Pozdrawiam i jeszcze raz najlepsze życzenia świąteczno-noworoczne.
Z mojej strony także najlepsze życzenia urodzinowe dla Marcina a Świąteczne dla wszystkich biegaczy z Akademii, których spotkałem na trasie oraz dla tych, których nie udało mi się jeszcze poznać...
Nawiązując do postanowień na 2013 rok to nie ukrywam, że w nadchodzącym roku osobiście chodzi mi po głowie udział w jakimś triathlonie. Z tego co słyszałem to fajna impreza tego typu odbywa się corocznie we wrześniu w Borównie koło Bydgoszczy: 1,9 km-pływanie, 90km-rower i 21km-bieg. Oprócz tradycyjnego triathlonu jest tam też równolegle rozgrywany tzw. Airon Triathlon 3,8 km-pł., 180km-rower i 42km-bieg, który ma tam także swoją odmianę sztafetową. Może udałoby sią sklecić jakąś sztafetę (albo nawet dwie lub trzy) z członków (lub członkiń) Akademii Biegania? Ja mogę płynąć te 3,8 km. Na 42 km biegu też pewnie ktoś by się znalazł ale pewnie będziemy mieć problem z osobą na te rowerowe mordercze 180 km.
Pozdrawiam i jeszcze raz najlepsze życzenia świąteczno-noworoczne.
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach

Dziękuję wszystkim za dzisiejsze bieganie,morsowanie i saunę
.Jak zawsze w niedzielny ranek pomimo mrozu
chętnych biegaczy nie zabrakło.Wyruszylismy na trasę 8 km.Po powrocie przerembel już prawie był gotowy
.Odpowiednia rozgrzewka i do wody
.Musicie sami tego spróbować bo ta przyjemność jest nie do opisania :uuusmiech: .Woda cieplejsza niż powietrze i nie przeszkodziło mi nawet to że się pośliznąłem
i cały zanurzyłem się w wodzie.Widzę że coraz większa ilość osób przychodzi morsować i to jest fajne :uuusmiech: .Jeszcze fajniej było na saunie.Pojechaliśmy na basen przy ul. Kalinkowej i od razu do ciepłego.Już po 20 minutach w temperaturze +102 stopnie ciekło ze mnie jak z kranu
. Fajna rzecz ta sauna i polecam wszystkim.Oczywiście śmiechu przy tym też nie miara w szczególnosci jak wyszło 2 pod prysznic i długo nie wracali-pewnie żaden nie chciał pochylić się po mydło
Pozdrawiam i bądźcie na bieżąco z forum bo już w środę kolejny wspólny trening a 25 morsowanie i bieganie.

s