KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
Mendel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Artur,

nie przejmuje się tak dystansem i tempem. Biegamy Bo Lubimy :)
Spotykamy się i biegamy na stadionie AWF-u, ale też w pobliskim Parku Kościuszki czy na Muchowcu.
Na pewno nas poznasz, albo my Ciebie. Załóż na głowę uszy królilczka to napewni Cię rozpoznamy :D

Do zobaczenia w sobotę
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

artid2 pisze:Witam Was!
Jestem tu nowy i piszę po raz pierwszy, choć czytam sobie forum od czasu do czasu :hej: . Piszecie tutaj o biegach, które organizujecie najczęściej w sobotę. No więc zapytam wprost. Czy można spróbować sił w Waszej grupie? Wiem, że okres na to pytanie nie za dobry bo i chłodniej na dworze i święta za pasem :lalala: . Jednak to tylko pytanie a ja potrzebuję dodatkowej motywacji. Dodam, że biegam amatorsko (sam :hahaha: ), za to regularnie tzn. 5 razy w tygodniu zazwyczaj po 10km. Bywały i dystanse dwa razy dłuższe ale rzadko. Pomijam fakt, że mogę nie dać rady i takie tam ( w końcu mam prawie cztery dychy na karku :hahaha: ), lecz chciałym spróbować. No więc pytam, czy mogę? ewentualnie kiedy i gdzie?

Pozdrawiam Artur
Nie wiem czy dasz radę, ja ledwo daję, ale zapraszamy możesz spróbować. :-)
Codziennie 10 km to trochę mało. Jeden ze słabszych naszych biegaczy Turek codziennie biega po 20 km w tempie 3,50 do 4,5 km. I uważa, że słabo biega. Ale nie chcę Cię zniechęcać, przyjdź.

No dobra to taki żarcik :-) Przychodź, koniecznie. Wyczynowo raczej na zajęciach do tej pory nie biegaliśmy. Krążą słuchy, że ma się to zmienić, ale fajna jest ekipa i miło się wspólnie biega.
Obrazek
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

artid2 pisze:
agnieszka_ pisze:Można, Artur, jasne:)
Najbliższa sobota, stadion AWF, Katowice (ul Kościuszki, dojazd tramwajem 6 lub 16, w pobliżu parking), godzina 9.30. Czekamy na Ciebie:)
Dzięki za odzew:-). A mogę prosić coś bliżej? Tzn.
- jaki dystans?
- biegacie w grupie, czy każdy w swoim tempie?
- czy mam szansę dorównać tempa:-)
- jakieś wejściówki, opłaty?
- no i jakiś kontakt na miejscu? Abym źle nie trafił:-)
Pytam, bo chciałbym chyba spróbować w tę sobotę:-) A co tam. Jakoś zacząć trzeba:-). Najwyżej będzie ubaw:-)
Opłata standardowa flaszka na głowę :-). Co do dystansu, najważniejszy na tych zajęciach jest dystans do samego siebie :-). Jeżeli zajęcia są na stadionie to często biegamy indywidualnym tempem, a jak biegamy w terenie to w grupie tak, aby się nie pogubić. W tłumie studentów trenujących na AWFie wyróżniamy się wyjątkową urodą i poczuciem humoru. No i może jeszcze troszkę wiekiem. :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

olotraper pisze:Co do dystansu, najważniejszy na tych zajęciach jest dystans do samego siebie :-)
Ładne Olo :)

Artur bez obaw stadion jest mały znajdziesz nas. A jak będziesz miał tę flaszkę to nawet my wczesniej znajdziemy Ciebie.
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Vitam

We flaszce vitargo albo isostar oczywiście

Pozdrawiam
Piotr
Awatar użytkownika
artid2
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50min

Nieprzeczytany post

No cóż. Przy takiej argumentacji trudno się nie wybrać:-). Jeśli " świat się nie zawali" będę. Muszę tylko dwie sprawy załatwić - flaszkę to nie problem, ale te uszy króliczka?:-).
A tak poważnie. Dziękuję za zaproszenie i dodatkową motywację. Mam nadzieję, że będę mógł Was poznać...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piotrek a ta uryna w bidonie, który odziedziczyłem to było Vitargo?

Uszy króliczka różowe nie tak trudno kupić :)

Ja mimo wczesniejszej nieświadomej deklaracji nie wiem jeszcze jak z tą wigilią sobotnią, ale chciałbym poinformować o tym co się dzieje w WPKiW bo dzieje się sporo. W czwartek są znowu jakieś wykłady. 20 grudinia o 18 jest Bieg Wigilijny, a 21 grudnia zwykły NIC o 17. No i teraz w niedziele na Paprocanach jest kolejny bieg crossowy GP. Dagmara jest tam narazie na medalowej pozycji:)
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Vitam

To nie było vitargo tylko taki napój sporządzony z owoców znalezionych o północy w lesie.
Mnie też raczej w sobotę nie będzie.

Pozdrawiam
Piotr
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Artur, chyba wszystko już wiesz? reszta na miejscu, w sobotę o 9.30 na stadionie (studenci, o ile są, zazwyczaj zbierają się w dwuszeregu; my przeważnie skupiamy się wokół postaci w fioletowych kurtkach)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mnie niestety nie będzie (na 75%) w sobotę rano i na 100% u Darka. Darku dzięki za zaproszenie, wybacz, że mnie nie będzie.
Obrazek
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ej, no...Darek juz pożycza krzesła od sąsiadów...ile ma być tych krzeseł? (oraz talerzy, szklanek itp?)
Awatar użytkownika
Chester04
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:42:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wolfi pisze: ale chciałbym poinformować o tym co się dzieje w WPKiW bo dzieje się sporo. W czwartek są znowu jakieś wykłady. 20 grudinia o 18 jest Bieg Wigilijny, a 21 grudnia zwykły NIC o 17. No i teraz w niedziele na Paprocanach jest kolejny bieg crossowy GP. Dagmara jest tam narazie na medalowej pozycji:)
Na wykład idziesz? Ja raczej podjadę po pracy :)

Bieg Wigilijny ile? 7km? Hmmmm :)
Obrazek
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Vitam

A w sobotę jakieś rozbieganko jak ostatnio czy ćwiczenia na stadionie?

Pozdrawiam
Piotr
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

Liczyłem, ze bedzie wiecej chętnych...ale cóż...
Moze sie obudzicie na ostatnią chwilę:)
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chester04 pisze:
wolfi pisze: ale chciałbym poinformować o tym co się dzieje w WPKiW bo dzieje się sporo. W czwartek są znowu jakieś wykłady. 20 grudinia o 18 jest Bieg Wigilijny, a 21 grudnia zwykły NIC o 17. No i teraz w niedziele na Paprocanach jest kolejny bieg crossowy GP. Dagmara jest tam narazie na medalowej pozycji:)
Na wykład idziesz? Ja raczej podjadę po pracy :)

Bieg Wigilijny ile? 7km? Hmmmm :)
Niestety na wykładzie raczje mnie nie będzie. Także pilnie notuj:) Za to na tym wigilijnym biegu albo NIC-u powinieniem się zjawić. Wigilijny ma około 7km. Pętelka raczej taka jak na półmaratonie.

W ramach porzadków okołoświątecznych znalazłem jakieś gazety Bieganie i RunnersWorld sprzed 2-3 lat. Chce ktoś?
ODPOWIEDZ