KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
Juso
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

yhm.. wesoło.. ;)
ja to się cieszę że Darek tak szybko te dyski pochował...
bo kto wie jakby sie to skończyło :ojoj:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

Tym razem nie będzie ciętej riposty....

Pamiętajcie że pisząc coś w odruchu szczerości, wesołości i ogólnym przyzwoleniem......można natrafić nanie taką interpretacje odbiorcó jaka by była właściwa( z dystansem)...

reasumując...łatwo z siebie zrobić durnia i zrobić przykrość komuś innemu...

W ramach odreagowania ....zamilczę na forum do 6 grudnia..

Olo...dyplom dla CIebie był od serce...

pozdro4all
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bziumik czy to ma znaczyc że ty nie tęsknisz ? :-)

Agnieszko i Cała reszto :) Ja nie uważam że samym bieganiem trening biegowy stoi ;-) ale tak jak napisałaś. bieganie=bieganie+czwiczenia uzupelniajace+dieta
TYlko że NAJWAŻNIEJSZE to odpowiednie proporcje tych ingredientów :) BiegamBoLubie(kocham, niezawsze wzajemną miłością) oznacza że to bieganie ma najmniej 70%

Dziś w ramach protestu będzie, PijęBoLubię :)
Na tydzień obrażam się na bieganie :) uzupełniłem domowy barek i ...BoLubię :)
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

olotraper pisze:A zauważyliście, że tylko trochę znów pobiegałem i zrobiło się wesoło na forum :-)
Przecież tu nigdy nie było smutno...przynajmniej nie na stu trzydziestu pięciu stronach bieżącego wątku. No i na stadionie chyba też nie?
Glowraf
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

xenon1981 pisze:@Ludzie - Ja pier.olę :-) Idźcie pobiegać lepiej :) żadna jesdnostka zastępcza nie zastąpi Treningu Biegowego... żadne skakanki, orbitreki zatwardzenia... dlatego wlaśnie Keniole są Najlepsi. Inaczej najlepsi byliby Skubańcy Amerykańcy...
czy Keniole są najlepsi to nie wiem. Owszem, dominują na ulicy, ale np. taki Cesarz Haile to Etiopczyk, nie Keniol. Kenenisa Bekele to też Etiopia. Keniole biegają głównie ulicę z jednego prostego powodu - tam jest kasa, jak dla nich naprawdę duża. Czyli w ich przypadku sprawdza się powiedzenie, że kasa leży na ulicy :hahaha:
Chociaż przyznaje, że David Rudisha jest najlepszy bez dwóch zdań
Co to tego, jak to z tymi Keniolami jest, jaka tam jest konkurencja i czy rzeczywiście są tacy najlepsi, to sporo ciekawych artykułów jest na tym portalu, chociażby seria Kierunek Kenia o przygotowaniach Marcina Lewandowskiego w tejże Kenii, seria Blondynka jedzie do Kenii
a co do braci Amerykańców, to takie nazwiska jak Galen Rupp, Chris Solinsky, czy Mo Farah, tudzież taki koleś jak Alberto Salazar...też warto o nich poczytać, kilka materiałów jest na tym portalu, zwłaszcza o metodach treningowych Salazara
Glowraf
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a tak w ogóle cieszy mnie, że udało mi się zasiać twórczy ferment w Waszych głowach i pobudzić dyskusję czy rzeczywiście jest tak, że biegamy bo lubimy, czy biegamy bo czujemy się zobowiązani
I czuję się w obowiązku, chociaż nikt o to nie prosi, wyjaśnić
ja sam przez długi czas biegałem nie dlatego, że lubiłem
najpierw biegałem, żeby uporać się z różnymi nieciekawymi stanami umysłu i duszy
potem połknąłem bakcyla zawodów, po pierwszym maratonie
zaczęły się treningi, ciśnienie, żeby poprawić życiówki
na Półmaratonie Katowice, tym samym na którym Xenon zaczynał, chciałem poprawić życiówkę, ambitnie, bo o 20 minut. Udało się poprawić o 18, okupiłem to kontuzją, potem okazało się, że z tą życiówką to nie do końca mogę ją sobie wpisać...
Na II Silesia Maratonie też walczyłem o poprawę życiówki, też ambitnie, byłem naprawdę świetnie przygotowany, i gdzieś w okolicach 25 km odezwała się kontuzja, ta sama co na półmaratonie...resztę drogi na przemian biegłem, na przemian kulałem...miałem ochotę zejść z trasy, ale skończyłem ba, nawet życiówkę zrobiłem, nie taką jak miałem ale zawsze
tyle tylko, że do domu, do którego od Spodka normalnie bym szedł 20 minut, szedłem minut 45, wspierając się na ramieniu mojej Ani, bo sam bym nie dał rady...
i wtedy dałem sobie spokój na dłuższy czas, zmieniłem podejście do biegania, do treningu, nie trzaskałem kilometrów jak szalony, w zasadzie najdłuższy bieg to może miał z 15 km
i w zasadzie nie trenując pobiegłem pierwszy z maratonów cyklu Biegowej Korony Himalajów, na luzie, bez ciśnienia, z grupą znajomych doliniarzy
życiówki nie zrobiłem, ale za to na drugi dzień nie bolało mnie nic, najmniejszy mięsień czy ścięgno...
a potem znowu gdzieś tam diabełek się odezwał, że może by życióweczkę...
więc na którymś z kolejnych maratonów z BKH pobiegłem z takim jednym maksymalnym świrem, a przy okazji świetnym biegaczem -Kulą, jego tempem :orany:
plany był prosty, biec tak długo, aż się zajadę, a potem czołgać się dalej jakoś...
i dobrze mi to zrobiło - maratonu nie skończyłem, zrezygnowałem z jakichkolwiek startów i nareszcie biegam, bo lubię :taktak:
owszem, gdzieś tam w głowie czasem mi się kołaczą biegi ultra, może np. 12 h w Rudzie Śląskiej, może Sudecka Setka, Rzeźnik, albo Bieg 7 Dolin...ale wcale nie muszę w nich wystartować
w końcu jak będę chciał zrobić ultra, to pójdę z Kulą na jedno z jego 50 km wybiegań, albo po prostu pobiegnę do rodziców, którzy mieszkają jakieś 120 km od Katowic :ojoj:
Glowraf
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a TUTAJ jakby kto był ciekaw, moja relacja z jednego z maratonów BKH, właśnie tego pierwszego
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Glowrafie :) nadinterpretacja jest bardzo szkodliwa :)
Keniole są najlepsi a w skład kenioli wchodzą wszyscy z czarnego lądu :) czy etiopczyk czy keniol, wygladaja podobnie :)
Mo farah też bez amerykańskiej flagi wyglada na czarny ląd.

A reszta zgadza się klasa... tylko że u "kenioli" polowa przypadkowej wioski może wygrać większość imprez ulicznych w europie i na swiecie... co Lewandowscy w tych relacjach z Kenii opisywali(bardzo mi się podobaly)

A co do super metod treningowych... Henia Szosta nie dogonie... a metody treningowe przecierz nie są Keniolskie i większośc wielkich trenerów to Biali :) nie przypominając tu nawet że nawet Polacy :)

Mi wystarczy to o czym ciągle tu pisze... praca praca praca i bede z siebie dumny ;) jeszcze beda ze mnie ludzie :)
A ja to wszystko pisze żeby jak najwiecej ludzi nie tylko polubiło ale pokochalo Bieganie... Jak ktoś tyle z siebie daje żeby pokonać siebie to znaczy że kocha to co robi...

Olo lubi bieganie, nie kocha go, kocha sztuki walki :) i tu sie ścierają dwa bieguny BiegamBoLubie i BiegamBoKocham :-)

A że w kwestiach miłości to ja jestem wszechwiedzący lecz niepraktykujący to wiem co mówię :)
dadziap
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:57:34
Życiówka w maratonie: 04:54:07

Nieprzeczytany post

wolfi pisze:
dadziap pisze: Cieszę się, że masz dobre wrażenia. Może następnym razem chłopaki wybiorą mniej wietrzne Papry, a nie ten wygwizdów na Pogorii.
Na Edomondo wyszło 5,02 więc raczej jest ok. tym bardziej, że pokrywa się z pomiarem organizatorów:
http://traseo.pl/trasa/trasa-crosu

ja też mam nową życiówkę:)
daga
To fajnie, a są gdzieś normalne wyniki z czasami czy tylko te tabelki z kategoriami? Trasa już znana to z tych życiówek do marca można jeszcze trochę pourywać :)
wolfi pisze:
tu masz link do stronki "40latka" - to tyski klub. Znajdziesz tam wyniki i nawet jedno zdjęcie :P
http://www.40latek.tychyinfo.pl/
Obrazek
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O, fju-fju, BiegamBoKocham:)

Wolfik, wiesz, że Twój pomysł zaczyna się przeobrażać w ogólnobblową akcję?

Daga, ta życiówka też w barwach BBL?
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piotrek no fakt Patera w Sosnowcu, ale nikt Cię tam nie widział, więc nie wiem czy to się liczy :)

Olo, kiełbaska na dziku pierwsza klasa, a bułka jeszcze lepsza. Kto spróbował ten wraca.

Daga dzięki :) I zdjęcie fajne, a ja tam żadnych paparazzich nie widziałem.

Aga bardzo się cieszę :) Chętnie posłużę nowymi ideami :)

A co wy gadacie o Keniolach, Szoście, Lewandowskiem. Przecież to straszna nuda jest.
Patrzcie jak się biega :)
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wolfi, zła wiadomość jest taka, że teraz zostałeś już oficjalnie koordynatorem akcji. W dodatku nie ma czasu, żeby się cieszyć, trzeba zbierać!

(nie mam jakiejś wtyczki i nie zobaczę: muszę poprzestać na wspomnieniach...)
dadziap
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:57:34
Życiówka w maratonie: 04:54:07

Nieprzeczytany post

agnieszka_ pisze:O, fju-fju, BiegamBoKocham:)

Wolfik, wiesz, że Twój pomysł zaczyna się przeobrażać w ogólnobblową akcję?

Daga, ta życiówka też w barwach BBL?
Na GP nie ma barw klubowych, biegamy dla siebie:)
Obrazek
Glowraf
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wolfi, filmik rewelacja :hahaha:
a jak już tak filmowo, to w takich miejscach pięknie się musi biegać
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piotrek no fakt Patera w Sosnowcu, ale nikt Cię tam nie widział, więc nie wiem czy to się liczy :)

Vitam

Nie spodziewałem się takich słów...
No ale skoro...
Widzieli mnie Ci co biegali a nawet miałem kibiców z BBL Katowice

Pozdrawiam
Piotr
Ostatnio zmieniony 28 lis 2011, 22:30 przez turek75_31, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ