"Debiutanci" po debiucie

Awatar użytkownika
Grozza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:44:05
Życiówka w maratonie: 03:45:45

Nieprzeczytany post

Kapitan Bomba! pisze:Grozza - to Twoje pierwsze pacemakerowanie w życiu? i to z sukcesem!
Na marginesie słyszałem, że trasa była co-nieco za krotka?
Trasa podobno była krótsza - zamiast 15 około 14,6 - 14,7 km. To nie tak duży błąd. W granicach błędu gps albo różnica z powodu tego, że sporo ludzi biegło po chodnikach (nie było na nich takiego lodu jak na ulicy). Atest może będzie za rok ponieważ burmistrz Strzelec zapowiedział na koniec dekoracji, że wybuduje jakąś tam nową drogę i to na niej w następnych latach rozgrywane będą zawody. W poprzednich latach z dystansem bywało dużo gorzej ok 14km w 2008 i 13,5 w 2009. Długość z 2008 potwierdzam bo wtedy brałem udział w tych zawodach, z 2009 to tak pisali na maratonach.

Odnośnie pacemakerowania to debiut miałem w tym roku, w półmaratonie w Dąbrowie Górniczej. Kumpel chciał przebiec poniżej 2h. Poprowadziłem go na 1:45. Mało nie pobił mojej życiówki po tym jak uciekł mi na ostatnim kilometrze. Dobrze, że tego nie zrobił bo byłby wkurzony :hejhej: Za to debiut jeżeli chodzi o przekazywanie porad biegowych i bieganie z kobietami - pełną gębą :bum: Co prawda incydentalna i efemeryczna subordynacja treningowa na nisko akceptowalnym poziomie nakazuje przez moment zastanowić się nad dalszą współpracą... to jednak w okresie wiosenno-letnim powinno być tylko lepiej :hahaha:
bleez pisze:TG w sobotę na Ciebie czekają :)
W sobotę ? Czy to będzie jakiś 'biegowy opłatek' ? :) Dobra odezwałem się w odpowiednim, sąsiednim temacie.
New Balance but biegowy
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Lechu coś zawile mówisz tzn piszesz, ale coś mi się zdaje, że tu nie tylko o pacemakerowanie chodzi .... :hej:
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Grozza pisze: Za to debiut jeżeli chodzi o przekazywanie porad biegowych i bieganie z kobietami - pełną gębą :bum: Co prawda incydentalna i efemeryczna subordynacja treningowa na nisko akceptowalnym poziomie nakazuje przez moment zastanowić się nad dalszą współpracą... to jednak w okresie wiosenno-letnim powinno być tylko lepiej :hahaha:
... chyba rozum Ci odebrało a to bywa gr(r)oźne :hej:
bez sesu pogoda - u mnie 9 na plusie, wszystko topnieje.... błeeeee
wczoraj wypróbowałem moje razory - fajnie jest biegać po kałużach i głębokim śniegu bez obawy o przemoczenie. Jak skończyłem to stopa była co prawda wilgotna ale raczej od potu niż od wody z zewnątrz. Buty na początku wydały mi się za ciasne w kostce, szczególnie prawy (krzywa i grubsza kostka - pamiątka po nieleczonym ułamaniu części kości, jak się okazało kilkanaście lat po zdarzeniu :ble: ) ale po kilkunastu minutach biegu było już ok. Butki na pewno będą mocno eksploatowane.
Miałem nieśmiały plan zrobić w tym roku 2.500 km ale chyba nie dam rady, zostały mi 4 treningi do końca roku i 80 km do zrobienia, gdybym się uparł to bym to zrobił ale raczej nie miało by to sensu.
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Panie i Panowie z okazji Swiąt Bożego narodzenia życzę Wam wszystkim dużo zdrowia,szczęścia,spokoju hojnego mikołaja oraz samych miłych chwil spędzanych w gronie bliskim Wam osób. :taktak:
Obrazek
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystkim debiutantom po debiucie i nie tylko życzę spokojnych świąt Bożego Narodzenia.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegowych Świąt i Biegowych prezentów od Dzieciątka! (u mnie prezenty na Święta Bożego Narodzenia przynosi Dzieciątko a nie Mikołaj :bleble: ).
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzisiaj 14,5 km w 1:20 po lesie przy pieknym słońcu (koncówka już jednak po ciemku) przy -10 stopniach. Fajnie się biegało.
A teraz tradycyjne podsumowanie roku mijającego:
- 202 biegi
- 226:22:36 czasu biegania,
- 2.468 km zaliczone,
- średnie tempo biegu 5:30,
- średnio kilometrów na bieg 12,22,
- średni czas biegu 1:07:14,
- średnio kilometrów miesięcznie 205,68,
- średnio biegów na miesiąc 16,8,
- ukończone 3 maratony i 15 innych startów w zawodach,
- dwie życiówki - maraton i półmaraton (w maratonie zakładałem lepszą),
- generalnie - jestem zadowolony z tego roku - najwięcej biegów, najwięcej kilometrów w mojej biegowej historii.
Szczęśliwego Nowego Roku i Udanego Sylwestra!
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

O to i ja się dopiszę ;-)
u mnie bardziej niż luzacko ;-)
wg runmanii mi wyszło że 59 treningów i 492 km ;-)
to najmniej w ciągu ostatnich 2 lat. i 1/3 tego co w zeszłym roku.
ale przy tym ile się wydarzyło w tym roku - to i tak sukces.
(ślub, zmiana mieszkania, obrona mgr, zmiana pracy itd...)

W przyszłym roku muszę się zmobilizować i zaliczyć Cracovia Maraton !
w sumie jeszcze 3 miesiące mocnego treningu - więc może i dało by się to zrobić ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podsumowanie roku jutro, a dziś już po sylwestrowym bieganiu złożę tylko Wam wszystkim najlepsze życzenia BIEGOWEGO NOWEGO ROKU!
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Udanej zabawy sylwestrowej wszystkim życzę
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystkiego najlepszego w nowym 2011 roku,udanej zabawy* balangi*(niepotrzebne skreślić),nowych życiówek i dużo zdrowia.
Obrazek
ar2r
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czy w tym temacie mieści się debiutanckie bieganie w tym roku?
Jeśli tak to wczoraj zadebiutowałem :) :) :)
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ja w tym roku zakręciłem się w okolicy 2000 km co jak na mnie jest bardzo mało, ale nie biegałem początkiem z powodu dochodzenia do siebie po kontuzji i kilka mcy biegałem bardzo mało dochodząc do normalnego treningu biegowego, więc dobrze że wykręciłem chociaż tyle. W tym roku zmieniam strategię i biegam tylko pod dystanse do 15 km i chcę poprawić się szybkościowo.

Sezon zakończyłem porannym biegiem i 30 dziestym morsowaniem w sezonie 2010/2011 w naszym Czechowickim Klubie Morsa, niebawem odapalmy stronkę www naszego klubu, z tygodnia na tydzień jest nas coraz więcej niebawem mamy nawet zapowiedź że pojawi się u nas lokalna telewizja więc ogólnie jest ciekawie

Pozdrawiam i udanego sezonu życzę wszystkim
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

witam wszystkich,tak fatalnego roku jak poprzedni jeszcze nie miałem i oby już się nigdy nie powtórzył. Miałem pobiegać sobie w okresie Bożonarodzeniowo-noworocznym ale leżałem chory :wrrwrr: i dopiero teraz powoli wracam do biegania.W tym roku postanowiłem startować w ultra,w końcu chcę ukończyć 100 km być może podczas festiwalu biegowego w Krynicy.Powodzenia i wszystkiego najlepszego w nowym roku. :oczko:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

żyjecie? biegacie? ja owszem, nawet coraz szybciej - dziś np. 21 km w interwałach w mniej więcej takim układzie 3 km + 6 x 3min / 3 min + 6 x 2 min / 2 min + 6 x 1 min / 1 min + 3 km. 3minutówki wyszły między 3:50 a 4:05, 2minutówki 3:45-3:55, a minutówki 3:24-3:50 (był wiatr i czasem pod górkę czasem z ;)
ODPOWIEDZ