na początek polecam Darek Nosek 507629506, przyjmuje w liszkach http://www.cmliszki.pl/3/uslugi_medyczn ... _lekarskie, lub rehabilitacja Jacek Piechowicz http://www.fizjoterapia.info.pl/, też się znają na rzeczyMarcin Sawuła pisze:Doradźcie proszę, do kogo konkretnie udać się z bólem kostki. Chodzi mi o ortopedę/lekarza sportowego. Zabiegi laserowe, ultradźwiękowe itd nie wiele pomogły i strasznie to frustrujące wszystko jest
moja kostka mi właśnie przedwcześnie zakończyła sezon biegowy 2012 :/Marcin Sawuła pisze:Doradźcie proszę, do kogo konkretnie udać się z bólem kostki. Chodzi mi o ortopedę/lekarza sportowego. Zabiegi laserowe, ultradźwiękowe itd nie wiele pomogły i strasznie to frustrujące wszystko jest
no wlasnie sie tak rozgladam i poki co jeszcze nic dla nas nie znalazlem,elawinia pisze:O kurczę, propriocepcja - musiałam sprawdzić w wikipediii z czym to się je) ) Człowiek się uczy całe życie !
Marcin i fieldy - mam nadzieję, że szybko uporacie się z kontuzjami, teraz jest dobry czas na podleczenie wszystkiego co trzeba, żeby zdążyć na przyszły sezon
A propos naszego wózka, bo dawno temu już miałam odpisać na pytanie - to Chariot Cougar 1 (czyli dla jednego maluszka, jest też w wersji dla dwójki dzieciaków). W Polsce jest dystrybutor ale sprzęt jest drogi, można zaoszczędzić bardzo dużo ściągając wózek z zagranicy. Widziałam swego czasu cały wątek na jakimś forum, gdzie ludzie sobie doradzali skąd i jak ściągnąć. Wózek ten może być przerobiony na przyczepkę rowerową (używaliśmy bardzo dużo w tym roku) a wersji dla zimnolubnych odpina się koła i zastępuje się je płozami, można wtedy biegać na biegówkach i ciągnąć chariota za sobą![]()
![]()
My kupiliśmy wózek w USA, zaoszczędziliśmy około 30%. NIe mieliśmy innego wózka, kupiliśmy zestaw akcesoriów żeby maluch móhł w nim jeździć od pierwszych dni życia - specjalny hamaczek. Po skończeniu 3 miesięcy zamontowaliśmy kółko biegowe i zaczęliśmy biegać. Na początku po płaskim, jakieś 3 miesiące później w terenie. Po skończeniu przez małego roku zaczęliśmy jeżdzić na wycieczki rowerowe.
Jeśli zakupy to najlepiej TERAZ, zimą w wielu sklepach są wyprzedaże. Koszt dość spory, ale jeśli nie kupuje się innego wózka + stosuje chariota jako zwykły wózek/biegowy/przyczepkę rowerowoą to wcale nie wygląda juz to tak drogo. I przede wszystkim pozwala na aktywne życie, bo z maluchem można przebiec / przejechać wspólne setki kilometrów. Tak mi właśnie przyszło do głowy, że nasz Emil ma już na liczniku na prawdę sporo![]()
!
bieg sylwestrowy: pytanie - jak? odp. prosta - aby zdążyć przed północąJimmyk pisze:Ja się bardzo chętnie zjawię na spotkaniu w jakiejś kawiarni czy pubie... Zaczynam właśnie przygotowania pod Maraton i chętnie zamienię parę słów, podsumuje się to i to, pogada o pierdołach... Można by coś wspomnieć o biegu sylwestrowym, kto w czym i jak?oraz uraczyć się jakimś pysznym nektarem...
Masz chyba na myśli: http://krakow-valley.com/idm,227,narcia ... egowe.html w Paczółtowicach. W tym roku przez pierwsze 3 tygodnie lutego warunki na biegówki były idealne, więc parę razy tam sobie "pobiegałem". To miejsce przyciąga amatorów biegówek, jakieś ślady były przetarte, ale włodarze miejsca też dbają o zrobienie śladów do klasyka. Jeśli chodzi o trasy zjazdowe to dość krótki stok, ale jak na Jurę może być, tyle że ostatnimi czasy wybierałem biegówki, więc może coś na +/- się pozmieniało.grim80 pisze:Z forum "wymyło" wtorkowe wpisy, więc raz jeszcze zapytam:
Czy mieliście okazję zimą przetestować trasy narciarskie na terenie klubu golfowego w okolicach Zabierzowa? Dosyć niedrogo, o ile zdążyłem się w zorientować w marcu (niestety, nie pojeździłem, bo przyszła odwilż), ciekaw jestem, czy ktoś wybrał się tam na biegówkach?
super pomysł, popieram, ale z jednakowymi strojami może być kłopot - może tylko wystarczy jakieś hasło np. Koty czyli Kocury, Kociaki i Kocięta ( Emil?) - łatwo wykombinować przebranie, koty to też lwy i panteryMarrek pisze:bieg sylwestrowy: pytanie - jak? odp. prosta - aby zdążyć przed północą
ale w czym - jeżeli ktoś ma jakiś pomysł, zwłaszcza taki, który odróżniał by nas od innych i równocześnie
pozwalał na start BBL Kraków jako drużyny
to może to być dodatkowo interesujące i warte do zastanowienia zwłaszcza, że
Bieg Sylwestrowy to bardziej zabawa niż ściganie
AWF AZS Masters - to u nich tradycja, ale nie musi być to aż tak skomplikowane,
może wystarczyć 1 element stroju- nakrycie głowy, pelerynka etc. ale jednakowe jak przystało na drużynę !!