GLIWICE!!!

Awatar użytkownika
aogro
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

co do biegania po górach to rownież mam plany aby tego spróbowac. Z najbliższych startów to Żary, półmaraton Jurajski a na jesień bysle o maratonie w gorcach. Żal, że w pobliżu trochę brakuje miejsc aby dłuzej pobiega podbiegi. W tamtym roku bieglem 18km crossu w Węgierskiej górce. I to było naprawdę świetne ale i trudne. Wybrałbym się na Rzeźnika, ale mam jeszcze obawy pred dystansem. Ale Gorce to mój drugi główny cel po maratonie w Krakowie w tym roku.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niedziela biegowo zaliczona, trochę ponad 7 km w trzy osoby. Pogoda dopisała, na polach za działkami ruch był taki jak na ul. Zwycięstwa. Mnóstwo biegaczy, chodziarzy i rowerzystów.
Ptak lata, ryba pływa, człowiek... biega.
http://www.pedziwiatr.gliwice.pl
Marcin7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z wiadomych przyczyn Bieg Korfantego został odwołany... trochę szkoda ale może to i dobrze, bo podjąłem trochę spontaniczną decyzje startu w półmaratonie ;p Pieniążki na wpisowe już przelane teraz tylko czekać na numerek startowy ^^
Widzę także ,że Gliwice zaczynają biegać powolutku to nie to samo co rok czy dwa lata temu ;p Jeszcze żeby tylko tak wszyscy odmachiwali zamiast dziwnie się patrzeć.
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja przegapiłam zapisy na II Bieg Europejski w Katowicach (9 maja). Zła jestem sama na siebie. Najbardziej rozbrajająca informacja została zamieszczona na stronie biegu:
15.04.2010
Miło nam poinformować, że w dniu dzisiejszym do biegu zgłosił się pięćsetny zawodnik. Tym samym lista została zamknięta.

Komu miło to miło, mnie na pewno nie :smutek: :lalala: :smutek:
Ludzie nabrali takiego pędu :hahaha: do biegania, że na niektóre biegi trzeba się zapisywać z dużym wyprzedzeniem.
Awatar użytkownika
ozzy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A do Krakowa na maraton ktoś jedzie? Chętnie bym się zabrał. Oczywiście dorzucam się do paliwa i opłat autostradowych.
[i]Człapać każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej. Ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi. Czasami człowiek musi, inaczej się udusi. [/i]
[url]http://www.kcp.prv.pl[/url]
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

OZZY, dla Ciebie maraton to chyba bułka z masłem. Nie biega, nie biega, a później........ maratonik w towarzystwie Leszka :usmiech:
My byliśmy w sobotę: ja MiniMaraton, a Jurek maraton na rolkach. Aga spasowała niestety.
Moje męki na interwałach dały efekt: najszybszy MiniMaraton w mojej historii.
W sobotę zamierzamy pojechać do Chorzowa (Park WPKiW) na ścieżki Nike. Jakoś trzeba uczcić 1 Maja :hej:
Marcin7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

3.05.2010 - Silesia Marathon.
Moja druga impreza biegowa w życiu. Postanowiłem spróbować sił na dystansie 21km no i udało się czas 1:44:36 jak najbardziej mnie zadowala ;p Super atmosfera, dzieciaki stojące przy trasie dopingujące biegaczy... jakie to miłe :P Ogólnie opłacało się zapłacić parę groszy za tak dobrą imprezę, koszuleczki naprawdę fajne, solidne medale dokładny pomiar czasu czego chcieć więcej ?

Przy okazji ktoś jeszcze z Gliwic zameldował się na starcie ? ;p

Edit.
Słyszeliście o tej akcji ? http://polskabiega.pl
Czy ktoś myślał nad organizacją takiego biegu ? ; p Z tego co mi się wydaje nie musi być to jakaś super impreza wystarczy się zebrać i wspólnie potruchtać.
Awatar użytkownika
Dzidka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Marcin7 gratulacje ukończenia połówki, a na jesień planujesz jakiś maraton?

Z Gliwic był na pewno Ozzy i Pasieka z "Pędziwiatrów" i jeszcze 9 osób, a w połówce biegło 14.
Ja + rodzina byliśmy wczoraj w Raciborzu na "Biegu Bez Granic" na 10km. Pod koniec, gdzieś na 6,5 km skręciłam nogę w kostce (naderwanie torebki stawowej) na podłużnym uskoku na ulicy. Moment nieuwagi i.......dziś, zamiast rozbiegania, wizyta u lekarza: 10 dni chorobowego, kostka spuchnięta, nie chodzić, nogę trzymać u góry itp.... :ech: :ech: :ech: :ech: :ech: :ech: :ech: :ech: :ech: :ech:

Najbardziej rozbrajająca była reakcja lekarza z karetki stojącej na mecie: "kupi pani sobie altacet, a najlepiej wymieszać wodę z octem i okładać. I już dzisiaj nie chodzić". Cud porada i zajęcie się pacjentem. Zastanawiam się czy nie złożyć skargi. Ale...... pies z nimi tańcował. Czasu to i tak nie cofnie. :ojnie:
Marcin7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuje Dzidka. W tym roku raczej maratonu nie zaliczę co najwyżej jakaś połówka.

Współczuje Ci, to musiało boleć. Lekarz zachował się jak nie powiem kto, a co do skargi nie wiem czy jest sens z nimi i tak się nie wygra. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia !

09.05.2010
Bieg Unia na 5, nowa życiówka na 5km 19:30 ;p 32 miejsce open, 4 w kategorii wiekowej (już wiem jak to jest ;p). Co do biegu, świetna organizacja tylko trochę szkoda że tak mało ludzi się zjawiło z 500 zapisanych drogą internetową przybyło ~320, szkoda naprawdę bo pozajmowali miejsca tym którzy mogli by pobiec. Trochę pobłądziłem idąc z dworca i chyba nawet zrobiłem spacerkiem więcej niż te 5km, nie ma to jak dobra rozgrzewka ; d
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

Czy ktoś z akademika Solaris może biega? Mieszkałem tam swojego czasu na studiach :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Marcin7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

www.zsoe.gliwice.pl - urządzają bieg uliczny w Gliwicach 29.05.2010... szkoda tylko że taki krótki...
.smile
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ile łacznie km bedzie to przebiegniecia ?
Marcin7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wg. regulaminu

Kod: Zaznacz cały

11. Dystanse, kategorie i program minutowy:
Szkoły Podstawowe – SP (rocznik 1997 i młodsi)
1200 m dziewcząt – godz. 12:00
1200 m chłopców – godz. 12:05
Bieg Vipów
1200 m – godz. 12:10
(pracownicy Urzędu Miasta, dyrektorzy szkół, zakładów pracy naszego miasta i inni
zaproszeni goście).
Gimnazja – GIM (rocznik 1996 – 1994)
1900 m dziewczęta – godz. 12:15
2500 m chłopców – godz. 12:20
Szkoły Ponadgimnazjalne – PGIM (rocznik 1993 – 1990)
1900 m dziewcząt – godz. 12:25
3000 m chłopców – godz. 12:30
Biegi otwarte
1900 m kobiet – godz. 12:35
4500 mężczyzn – godz. 12:40
Można się przejść pobawić, ale coś mi się wydaje że wiele kobiet będzie niezadowolonych z tak krótkiego dystansu ;d
Awatar użytkownika
ozzy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przekazuję za Włodkiem Pasieką smutną wiadomość, że 18 maja 2010 roku po długiej chorobie zmarł Kazimierz Pasieka.
Msza żałobna odbędzie się w Kaplicy Św.Jerzego w sobotę 22 maja o godz.12:00 w Gliwicach-Łabędach.
Profil pana Kazika w portalu Maratony Polskie:
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &code=4172

ozzy
[i]Człapać każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej. Ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi. Czasami człowiek musi, inaczej się udusi. [/i]
[url]http://www.kcp.prv.pl[/url]
Miraclepl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zapraszam wszystkich biegaczy z Gliwic do serwisu endomondo.
Jest to serwis podobny do Nokia Sports Tracker, oferuje dodawanie własnych treningów np. biegowych zaznaczanych na mapie za pomocą telefony z GPS lub ręcznie.
Utworzyłem tam drużyne o nazwe Gliwice, tak więc jeśli są chętni, to zapraszam. Narazie 2 osoby ale cóż, trudne początki :)

http://www.endomondo.com/team/210833

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ