Jelenia Góra, i okoliczne piękne tereny
- Azavid
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Biegam 3x w tyg. (Środa, sobota i niedziela) Dystans to +10km. Jak na razie cały czas biegam sam, czasami jednak widuje innych biegaczy, witamy się tylko...
/// Jacek będę musiał spróbować, dzięki
/// Jacek będę musiał spróbować, dzięki
"Po dziś dzień w Niebie
Aniołowie noszą broń okrutną"
- rocha
- Zaprawiony W Bojach
Co drugi-trzeci weekend biegam na trasie krosu wokół góry Złom. Ale to zawsze IIzakres.
PS Góra Złom jest pomiędzy osiedlem Morcinka a Czarnem
PS Góra Złom jest pomiędzy osiedlem Morcinka a Czarnem
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Cześć.
A ja biegam zwykle 6 razy w tygodniu w Jeleniej Górze w Cieplicach.
Trasa to zazwyczaj Cieplice Zdrój przez parki zdrojowe i przez wał w stronę gór.
Wyruszam zwykle przed kolacja w godzinach od 18-20. Nie biegam szybko ani wyczynowo i raczej na dluzsze dystanse.
Zainteresowanych wspolnym biegiem zapraszam.
Biegalem w paru miejscach ale ta trasa jest zapierajaca dech w piersiach. Góry na wyciagnięcie ręki i zróżnicowany teren zapewniają atrakcje dla biegaczy (też).
A ja biegam zwykle 6 razy w tygodniu w Jeleniej Górze w Cieplicach.
Trasa to zazwyczaj Cieplice Zdrój przez parki zdrojowe i przez wał w stronę gór.
Wyruszam zwykle przed kolacja w godzinach od 18-20. Nie biegam szybko ani wyczynowo i raczej na dluzsze dystanse.
Zainteresowanych wspolnym biegiem zapraszam.
Biegalem w paru miejscach ale ta trasa jest zapierajaca dech w piersiach. Góry na wyciagnięcie ręki i zróżnicowany teren zapewniają atrakcje dla biegaczy (też).
http://pierreq.com
-
- Rozgrzewający Się
hej
ja biegam najczesciej we wt, czw, sob, rano lub wieczorem droga wzdluz bobru na perle zachodu.
nie lubie wieczorami biegac tam sama, wiec cieszylabym sie z jakiegos towarzystwa. biegam od niedawna, nie wiecej niz 5km i raczej spacerkiem kto chce pobiegac ze mna?
ja biegam najczesciej we wt, czw, sob, rano lub wieczorem droga wzdluz bobru na perle zachodu.
nie lubie wieczorami biegac tam sama, wiec cieszylabym sie z jakiegos towarzystwa. biegam od niedawna, nie wiecej niz 5km i raczej spacerkiem kto chce pobiegac ze mna?
- t0mo
- Wyga
Jakiś kilometr za tym białym, dziwnym krzyżem który postawili w lesie oznaczyłem dość przyjemną trasę - 2 km w jedną stronę, co prawda nie po pętli ale za to w miarę równo. W paru miejscach tylko korzenie i mocno ubity żwir, a tak to mięciutko :D Dodatkowo oznaczyłem odcinki 100, 150 i 200 metrów do przebieżek. Mało osób tam chodzi, więc raczej nie trzeba się od psów oganiać. Jak ktoś nie lubi biec na miejsce treningu po asfalcie, na miejscu jest też gdzie się przebrać. Może to głupia maniera, ale przebieram się przed bieganiem - przynajmniej nie wracam w całkiem przepoconych ciuchach.
Jak ktoś chętny to mu tą trasę pokażę, jak ktoś chce ze mną pohasać to zapraszam, chociaż jestem dość początkujący (biegam od 2 tygodni). Dystanse - 5 do 10 km dziennie (pewnie będzie rosnąć), tempo 5-6 min/km, co jakiś czas schodzę w okolice 4.30 (to z kolei pewnie będzie maleć).
Jak ktoś chętny to mu tą trasę pokażę, jak ktoś chce ze mną pohasać to zapraszam, chociaż jestem dość początkujący (biegam od 2 tygodni). Dystanse - 5 do 10 km dziennie (pewnie będzie rosnąć), tempo 5-6 min/km, co jakiś czas schodzę w okolice 4.30 (to z kolei pewnie będzie maleć).
- rocha
- Zaprawiony W Bojach
Piękna "płaska" trasa spod Korony do Marczyc i wokół zbiornika Sosnówka(przeciwnie do zegara), potem Na Staniszów i od kościoła przez las do Korony. 1,5-2h. Polecam Ciepliczanom.
- Azavid
- Wyga
Po długiej nieobecności ponawiam ogłoszenie, dalej kocham biegać... Obecnych zainteresowanych do wspólnego biegania po naszych pięknych i nie tylko lasach, zapraszam...
"Po dziś dzień w Niebie
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Pokazałbys trochę zdjęć z terenów po których biegasz.
- Azavid
- Wyga
Dobry pomysł... Wezmę pewnego dnia psa na spacer i pójdę w tereny po których biegam... Ale nie zapewnię rewelacyjnych zdjęć bo będą one wykonane telefonem
Ps. FREDZIO może ty byś chciał pobiegać ze mną
Ps. FREDZIO może ty byś chciał pobiegać ze mną
"Po dziś dzień w Niebie
- t0mo
- Wyga
A biegam dalej, biegam, tyle że teraz dramatycznie zwolniłem na dłuższych wybieganiach - zgodnie z zasadą "buduj bazę tlenową" staram się biegać w najniższych możliwych zakresach tętna, co daje szybkość 6' - 7'
Ale na szybsze wybiegania też można mnie namówić :D
Ale na szybsze wybiegania też można mnie namówić :D
- Azavid
- Wyga
Wybaczcie mi moje obecności i nieobecności... t0mo, hannah - Jeśli biegacie dalej odezwijcie się tutaj i umówimy się na bieganie...
"Po dziś dzień w Niebie
-
- Rozgrzewający Się
hej ja jestem z Jeleniej i właśnie planuję rozpocząć trening 10-cio tygodniowy gdyż czuję potrzebę odtłuszczenia się i nabrania kondycji :D i w związku z tym szukam kompana myślałam właśnie o trasie na perłę zachodu na razie chcę biegać po południu a jak zrobi się cieplej to z rana, jeśli ktoś też dopiero zaczyna i potrzebuje towarzystwa to proszę o kontakt pozdrawiam! )
- Azavid
- Wyga
Ja biegam od jakiegoś czasu... Z przerwami, nie biegam szybko tylko dla przyjemności wiec jestem otwarty na propozycje.
"Po dziś dzień w Niebie
- gasia87
- Rozgrzewający Się
hejka:)
ja właśnie zaczynam biegać;)na razie będę "zwiedzać" zabobrze, ale chętnie pobiegałabym też na innych terenach:) (nieco bardziej malowniczych)
pozdrawiam;)
ja właśnie zaczynam biegać;)na razie będę "zwiedzać" zabobrze, ale chętnie pobiegałabym też na innych terenach:) (nieco bardziej malowniczych)
pozdrawiam;)