Warszawa - OSiR Targówek - ul. Łabiszyńska 20. Sobota 9:30

Awatar użytkownika
DarioS
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:54:25
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja również przeniosłem się ze Skry na Targówek (bliżej mam).
Zajęcia dzisiejsze były bardzo udane. Grupa rośnie w siłę. Oby tak dalej.

Przy okazji pozdrowienia dla wszystkich ze Skry. :hej:
*** Biegam bo Lubię ***
New Balance but biegowy
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A co sądzicie o jakimś teście na 800-1500 m pod koniec września lub trochę później?
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
1 KM 3:16 5 KM 20:51
Awatar użytkownika
rushatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:41
Życiówka w maratonie: 4:18

Nieprzeczytany post

1. czemu miałby taki test na 800m służyć?
2. czy nie lepiej wziąć udział w kuper'owym teście, który zapewne (wzorem lat ubiegłych) odbędzie się w okolicach tego terminu?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Testy są bardzo wskazane, z różnych powodów (test formy, mocny bodziec treningowy, wyznaczenie temp treningowych). Ale równie dobrze mógłbym się zapytać: Czemu ma służy test Coopera? Ja, mimo, że co do samej idei 12 minutowego testu jestem zwolennikiem to co do idei robienia z tego jakiegoś wydarzenia raczej przeciwnikiem. Ciekawe i mało znane jest to, że sam Cooper uważał, że jego 12 minutowy test nie nadaje się dla grup i dlatego zmienił to na test na 1500m (z odpowiednimi przelicznikami). Więc po pierwsze: jeśli tylko byliby chętni do jakiegoś testu to jest to bardzo dobry pomysł, po teście możemy wam przedstawić analizę tego co konkretny wynik oznacza a po drugie sami powinniście wymyślić jaki dystans byście chcieli biegać. Jeśli zbierze się ekipa na 800m to czemu nie? Ale pamiętajcie, że jeśli już robić jakis test to najlepiej żeby był on jakoś fizjologicznie, powiązany z dystansami do których trenujecie. 800m to krótki dystans, słabo koresponduje np z 10 km. 12 minut już nieźle choć jak mówie nie bardzo nadaje się dla grupy (to jakaś chyba polska specjalność robienie z tego wielkiej imprezy). Dlatego najlepiej aby było to cos co trwa przynajmniej 12 minut (ale niewiele więcej) ale na określonym dystansie, np3 km.

Test Coopera jest poza tym wybitnie nieintegrujący. :)
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. a) Sprawdzeniu swoich możliwości.
b) Zapoznaniu się z tym dystansem przez osoby, które 800m nie biegały - a jest to cenne doświadczenie.
c) Dla niektórych może być to dobry bodziec treningowy.

Inne argumenty:
Na takich dystansach amator praktycznie nie ma szans pobiegać - w Warszawie jest tylko organizowany Warsaw Track Cup kilka razy w roku (1000, 1500, 3000 m), a nie każdemu taki termin pasuje.
Wyścig na 800m nie musi kolidować z Cooperem. Jest on wprawdzie bardzo trudny, ale nie męczący długoterminowo. Tydzień odstępu spokojnie wystarczy.

Wymieniać dalej? :ble:

Edit: dodam tylko, że ja po prostu trenuję teraz raczej pod takie dystanse, więc szukam okazji do sprawdzenia się :)
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
Awatar użytkownika
rushatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maksio97 pisze: Edit: dodam tylko, że ja po prostu trenuję teraz raczej pod takie dystanse, więc szukam okazji do sprawdzenia się :)
@maksio97 ;) Ty nie proponujesz testu, a ściganie się ;)

@AdamKlein - nie kwestionuję zasadności robienia testów, zastanawiało mnie co da się sensownie określić na podst. 800m, ale teraz rozumiem propozycję maksia, bo on trenuje pod ten dystans. Jeżeli chcę biegać 10K, a teraz marzy mi się bieg w tegorocznym maratonie, to 800m będzie mało wymierne w tym kontekście (to moja opinia).
I dalej: w mojej opinii najlepszym testem możliwości jest "wyścig" - bieg "WYDARZENIE" właśnie. Wtedy jakoś specjalnie się "spinam", planuję 5-6 dni (zmniejszam obciązenia) przed biegiem. Co do samego Coopera, dla mnie to żadne wydarzenie, ot zorganizowany przez kogoś test, w którym można wziąć udział bez "wkładu własnego", niejako przy okazji.
Pomimo zastrzeżeń chętnie biorę udział w testach ;), a jeszcze chętniej poznałbym wnioski płynące z wyników ;) (tylko, że ja z oczywistych powodów, przychylałbym się do dłuższych dystansów 1.5-3km)

W każdym teście przeszkadza mi świadomość tego, jak biegam w danym czasie (podświadomie dostosowuję prędkość biegu do aktualnych możliwości, tak żeby dobiec do mety w nieco lepszym czasie niż wychodzi z kalkulacji przed biegiem.. a może to wpływ doświadczeń z umierania na końcówkach 10-tek i dłuższych odcinków :bum: :bum: ).
w przypadku 800m.. teraz biegam coś w rodzaju interwałów 6x800 i mam wrażenie, że aby przebiec 800 w moim "super" czasie to musiałbym sprawdzić tempo pokonując wcześniej ten dystans dwa, trzy razy (ale ja mam i tak łatwo, bo mniej więcej wiem przy jakiej prędkości "przeżyję" ten bieg). natomiast początkującym taki jednorazowy test może nie dać zbyt wiele info, bo albo pobiegną za szybko na początku, albo wręcz przeciwnie - nie wykorzystają na max. swego potencjału.
Awatar użytkownika
ROBER+40
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 47:46,10
Życiówka w maratonie: 04:07:10,10

Nieprzeczytany post

Witam,
na prośbę BBL'owiczów podaję kontakt do fizykoterapeuty: 512 341 498 - Andrzej.
Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę.
ROBERT - TRENER BBL Warszawa
Awatar użytkownika
ROBER+40
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

HEJ !
Już czwartek, pierwszy tydzień wrześnie "biegnie" jak szalony, zbliżają się kolejne zajęcia BBL na Targówku, na które serdecznie zapraszam. Do Zobaczenia w sobotę o 9:30 na stadionie Poloneza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
ROBER+40
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam,
Jesteśmy po sobotnich zajęciach na Polonezie, Pogoda super, zaangażowanie ćwiczących super, grupa super, no to super. Zapraszam do odwiedzenia strony BBL, tam foty i komentarze, można się podłączyć. Do zobaczenia na forum, FB i na trasach biegowych.
maksio97
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak więc proponuję za dwa tygodnie (może być?) bieg na 800 m na naszym BBL-u. Po co komu taki test?
- dla początkujących będzie to przede wszystkim nowe doświadczenie i pewne urozmaicenie. Większość z nas biegała kiedyś na 1 km, ale na 800? Mała różnica, ale polecam spróbować
- dla innych osób może to być zwyczajnie okazja do sprawdzenia swoich możliwości.
Nie każdy musi uczestniczyć, ale zapraszam. Czy taki test przyda się długodystansowcowi? To zależy. Taki bieg może być dla kogoś wskazówką, żeby popracować nad szybkością (o której często zapominamy), zamiast klepać kolejne kilometry. Albo... coś tam innego :)
A jeśli wyjdzie słabo? Nic nie szkodzi, nikt z nas nie biega 1:40/800m.
Mam nadzieję, że będziecie chętni :)
BLOG KOMENTARZE
Obrazek
Awatar użytkownika
ROBER+40
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam Targówek !!!

Jutro zaczyna się weekend, to pierwsza dobra wiadomość, druga to sobotnie kolejne zajęcia na które czekamy cały tydzień. Czyli BBL w Warszawie, a Ja zapraszam na Targówek na stadion Poloneza, będą niespodzianki, szczególnie dla pracowników PKO BP. Dla wszystkich zaś solidna dawka wysiłku fizycznego, przecież po to przychodzimy. Pani już przygotowana a Wy !Do Zobaczenia !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
rushatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

strasznie długie te… no.. sznurówki!!!!

żałuję, ale w tym tygodniu nie będzie mi dane spotkanie na Polonezie, stawię się za tydzień, ale "zestaw plażowicza" w sobotni poranek ogarnę ;)
Awatar użytkownika
ROBER+40
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam,

Jesteśmy po naszych sobotnich zajęciach na Polonezie. Mam wrażenie, że siła dzisiejszych zajęć tkwiła w urozmaiceniu zaproponowanej aktywności ruchowej. Dzięki za dzisiaj, Do Zobaczenia za tydzień !
A oto fotki dla tych, którzy nie korzystają z FB. : https://www.facebook.com/media/set/?set ... 9e96fb795e
Awatar użytkownika
ROBER+40
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam BBL'owiczów z Poloneza w Warszawie.
U nas bez zmian, spotykamy się tradycyjnie w sobotę o 9:30 przy ul. Łabiszyńskiej. Trzeba tylko przyjść i zabrać ze sobą sprzęt do biegania oraz dobry humor. O nastrój zadbają prowadzący. Słoneczna pogoda gwarantowana. Zapraszam !
Awatar użytkownika
rushatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

uuuuAAA!!!
wellness na Biegam Bo Lubię ;)
a jacuzzi to będzie w rowie z wodą? :hej:
z czystej ciekawości bym przyszedł, ale przecież będę bo LUBIĘ wspominać lato i plażę :bum: :bum:
ODPOWIEDZ