Ścieżki Biegowe - Kraków
- _kinga_
- Dyskutant
Chciałabym się dowiedzieć, jaki jest poziom zaawansowania na ścieżce biegowej na Zakrzówku i przy Zalewie Nowohuckim. Na stronie ścieżek nie ma takich informacji o tych konkretnych punktach. Jestem bardzo początkująca jeśli chodzi o bieganie. Do Parku AWF mam ciężki dojazd niestety, a na Błoniach spotkania są tylko w niedziele. Zastanawiam się po prostu, czy jest szansa nadążyć na ścieżkach na Zakrzówku i Zalewie Nowohuckim.
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:42
- Życiówka w maratonie: 03:32:22
- Kontakt:
ja się zapisałem na test Coopera fajnie będzie się sprawdzić więc do zobaczenia ma miejscu mam nadziejedomenax pisze:Test Coopera odbędzie się 26 czerwca (sobota) o godz. 11.00 na stadionie AWF w Krakowie. Szczegóły na naszej stronie internetowej http://www.masters.krakow.pl/viewtopic.php?t=449 Do zobaczeniassokolow pisze:Szukam informacji nt. testu Coopera ? - czy odbędzie się w niedzielę ? a jeśli tak to gdzie i o której ??
A mam pytanko mógłby ktoś powiedzieć czym dojechać i jak z pod Dworca PKS na miejsce na stadion AWF ??
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:30
- Życiówka w maratonie: brak
Wchodzisz do Galerii Krakowskiej, przechodzisz przez nią i wychodzisz na placu. Idziesz wzdłuż hotelu(tak jak wszyscy-zobaczysz), wchodzisz do przejścia podziemnego i tam skręcasz w lewo, wychodzisz obok przystanku tramwajowego. Na AWF jeździ najprawdopodobniej 4 i 10(w prawo skręcasz). Mam nadzieję, że wytłumaczyłem najprostszą trasę, jak coś to pisz tu w temacie:)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
- _kinga_
- Dyskutant
Można jeszcze wejść od strony dworca pks do tunelu krakowskiego szybkiego tramwaju i stamtąd jedzie na AWF tramwaj nr 5 (kierunek Wzgórza Krzesławickie). do tunelu jest zdecydowanie bliżej, ale tramwaj raz na 20 min, więc rzadziej niż z tego przystanku, o którym pisał kamilos.
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A ok dzięki czyli w przejściu podziemnym skręcić w lewo tak ?? i wyjdę obok przystanku tramwajowego i 4 lub 10 jedzie ?? a to jest w stronę tak jak Decathlon dobrze kojarze czy w inna całkiem strone jest AWF ??
- _kinga_
- Dyskutant
Tak, w przejściu podziemnym w lewo - wyjście na ulicę Westerplatte i przystanek 4 i 10 jest zaraz jak się wyjdzie z przejścia. Strona mniej więcej ta sama(w kierunku Nowej Huty:), tylko Decathlon jest na al. Pokoju, po drugiej stronie Parku AWF.
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ok dzięki wielkie za wytłumaczenie a od przystanku AWF ile tak się będzie wędrowało na spokojnie na miejsce ?? to jest na stadionie AWF na tartanie tak ??
to widzimy się zatem 26czerwca na miejscu ja pobiegnę za pewne w czerwonej koszulce z napisem " GOLON GORLICE "
zobaczymy ile jestem w stanie przebiec w 12min ?? 3lata temu zrobiłem ok. 3.3km myślę że powinienem dać radę tyle zrobić
A pytanko takie czy jest powiedziane w jakim obuwiu trzeba biec czy w butach startowych czy można w kolcach jak to na tartanie ?
to widzimy się zatem 26czerwca na miejscu ja pobiegnę za pewne w czerwonej koszulce z napisem " GOLON GORLICE "
zobaczymy ile jestem w stanie przebiec w 12min ?? 3lata temu zrobiłem ok. 3.3km myślę że powinienem dać radę tyle zrobić
A pytanko takie czy jest powiedziane w jakim obuwiu trzeba biec czy w butach startowych czy można w kolcach jak to na tartanie ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Spokojnie możesz w kolcach biec. Wysiadasz przy samym AWF, wychodzisz z tramwaju, przechodzisz przez ulicę idziesz kilkanaście metrów, będziesz widział szlaban, przejdziesz obok niego i ścieżką do przodu. Po około 20m bedziesz miał tabliczkę, na obiekty sportowe czy jakoś tak. I tam będziesz widział już AWF
Z tramwaju to Ci zajmnie jakieś 3-4minuty:)
Z tramwaju to Ci zajmnie jakieś 3-4minuty:)
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ok to spoko dzięki jeszcze raz
czyli jak czytałem wszyscy będą podzieleni na 11serii w zależności ile osób się zgłosi do testu Coopera ??:)
czyli jak czytałem wszyscy będą podzieleni na 11serii w zależności ile osób się zgłosi do testu Coopera ??:)
- golon4
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ok to super jestem ciekaw swojej dyspozycji bo dawno nie biegałem tego testu Coopera ostatni ok. 3lata temu co wtedy zrobiłem ok. 3.3km teraz w planie mam dużo lepiej
a tak jak piszą będą jakieś gwiazdy LA ??:)
a tak jak piszą będą jakieś gwiazdy LA ??:)
-
- Zaprawiony W Bojach
Tego to już Ci nie powiem;p
Napewno będą jacyś profesjonaliści, bo jeżeli piszą, że bedą gwiazdy to nie wiadomo jak dobrych nie ściągną. No największą by był chyba Kuć, tak mi się wydaje:)
Napewno będą jacyś profesjonaliści, bo jeżeli piszą, że bedą gwiazdy to nie wiadomo jak dobrych nie ściągną. No największą by był chyba Kuć, tak mi się wydaje:)