Grupa Katowicka - czyli biegające Katowice i okolice...!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Junior ma 8 lat i trenuje zapasy więc radzę nie drażnić
co do BK to już dawno pisałem że zobaczymy Cię może na starcie ... potem pozostanie nam samotność ... Zresztą jak wspomnę nasze wspólne bieganie (swobodnie rozmawiałaś, gdy ja próbowałem dojść do oddechu) no cóż starość nie radość - Kolagen polecany jest na choroby wieku starczego
"przy niedoborze kolagenu pojawiają się starcze zmiany ciała - zmarszczki, cellulitis, suchość skóry, matowienie paznokci i włosów, przykurczenie sylwetki."
co do BK to już dawno pisałem że zobaczymy Cię może na starcie ... potem pozostanie nam samotność ... Zresztą jak wspomnę nasze wspólne bieganie (swobodnie rozmawiałaś, gdy ja próbowałem dojść do oddechu) no cóż starość nie radość - Kolagen polecany jest na choroby wieku starczego
"przy niedoborze kolagenu pojawiają się starcze zmiany ciała - zmarszczki, cellulitis, suchość skóry, matowienie paznokci i włosów, przykurczenie sylwetki."
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Dziekuję za słowa otuchy i trzymane kciuki - pomogło.
Plamy nie dałem. Zyciówka pobita o 9 sek. - 3:18:29
Szegółowy opis w dziale Imprezy
Plamy nie dałem. Zyciówka pobita o 9 sek. - 3:18:29
Szegółowy opis w dziale Imprezy
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
Marku C - jak tam Twoje nowe butki? Czy latem nie będą za ciepłe? Chciałam takie kupić mojemu juniorowi (11 latek), który jest w klasie o rozszerzonym profilu sportowym w kierunku czwórboju (na razie bieganie i pływanie, potem dojdzie strzelanie i chyba szermierka).
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam, Jola
-
- Zaprawiony W Bojach
Jola: buty są ok. jeśli chodzi o "ciepłotę" to rzczej nie widzę problemów, od góry są z materiału (boki ze skóry) i przy bieganiu czuć "wentylację". Na razie niewiele co biegałem ale wydają się wygodne, takie są pierwsze wrażenia. Mój problem to różnica wielkości stóp - prawa 302 mm a lewa 295 - tak około, więc przeważnie prawy but mnie ciśnie a lewy jest luźny, tak myślę czy to nie za dużo.
- zbyszek g
- Wyga
Witam, byłem u lekarza - ponoć to zwykłe przeciążenie, dostałem smarowidło i jakieś tabletki... Korzystając z okazji zapytałem czy nie dałoby się wypisać zaświadczenie o możności uczestnictwa w biegach ulicznych, dowiedziałem się że owszem ale po zrobieniu EKG, morfologi itp,itd. Cóż umówiłem się na badania na początku maja (mam nadzieje że na BK będzie można sobie coś takiego załatwić na poczekaniu...?). Jak na razie mam zaaplikowany tydzień przerwy w bieganiu
Dawidek serdeczne gratulacje , świetny opis aż ciarki przechodzą , dla mnie rewelacja... Po czymś takim nogi same rwą się do zrobienia kilku kilometrów...
Dawidek serdeczne gratulacje , świetny opis aż ciarki przechodzą , dla mnie rewelacja... Po czymś takim nogi same rwą się do zrobienia kilku kilometrów...
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Według informacji Urzędu Miasta z Siemianowic, badania na BK będą od 8:30 do 10:15 zaś zapisy od 8:30 do 10:30 w Górnosląskim Centrum Kultury. Start o 11:00 z Jagiellońskiej, wpisowego nie ma:)
Pozdrawiam Zbyszku g i - zdrowiej chłopie:hejhej: (sam tez cos czuję ciężar w nogach, ale to chyba brak większego rozciągania i rozluźnienia po treningach).
Pozdrawiam Zbyszku g i - zdrowiej chłopie:hejhej: (sam tez cos czuję ciężar w nogach, ale to chyba brak większego rozciągania i rozluźnienia po treningach).
Któż jak Bóg!
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Dziekuje za gratulacje!
Mam juz jednak pytanie - po maratonie robie sobie az 3 dni wolnego bo czuje tym razem wyrazne osłabienie ale w weekend bedzie juz OK - to co robimy, gdzie się spotykamy - może Mikołow u MacGor?
Mam juz jednak pytanie - po maratonie robie sobie az 3 dni wolnego bo czuje tym razem wyrazne osłabienie ale w weekend bedzie juz OK - to co robimy, gdzie się spotykamy - może Mikołow u MacGor?
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Ja to sobie jeszcze muszę przemyśleć... i pogadać z Żoną:) Jest bowiem już Wielka Sobota i zaczynają się Święta, w związku z czym też, być może, pojedziemy do Krakowa na obrzędy Wielkiej Nocy.
Dam znać jutro.
Tak se myślę, że jeżeli sobota miałaby wypalić to wolałbym ustalić nieco inną godzinę na spotkanie, bo ta troszeczkę wyrywa w środku dnia (tzn 11:00).
Co Wy na to?
Dam znać jutro.
Tak se myślę, że jeżeli sobota miałaby wypalić to wolałbym ustalić nieco inną godzinę na spotkanie, bo ta troszeczkę wyrywa w środku dnia (tzn 11:00).
Co Wy na to?
Któż jak Bóg!
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Natomiast miejsce - może być dowolne ( i Mikołów może być:) ).
A propos - kiedyś jechałem sobie tramwajem w towarzystwie miłych młodych ludzi zwanych, nie wiedzieć czemu, kibicami. Tak się akurat złozyło, że pochodzili z Mikołowa i mieli takie zawołanie:
MIKOŁÓw - ŁOWCY GŁÓW!!!
MacGor - czy masz z nimi coś wspólnego ?
A propos - kiedyś jechałem sobie tramwajem w towarzystwie miłych młodych ludzi zwanych, nie wiedzieć czemu, kibicami. Tak się akurat złozyło, że pochodzili z Mikołowa i mieli takie zawołanie:
MIKOŁÓw - ŁOWCY GŁÓW!!!
MacGor - czy masz z nimi coś wspólnego ?
Któż jak Bóg!
-
- Zaprawiony W Bojach
No może rzeczywiście Wielka Sobota to tak trochę domowe obowiązki, chociaż biegać będę, tylko wolałbym nie zobowiązywać na konktetną godzinę. Chyba że ... zacząłem biegać i coś mi kolanko ... ale raczej tylko przeciążenie, więc dzisiaj RICE. (Zbyszek napisz zakie maści przepisał Ci doktorek i co Cię bolało?, jak możesz)
Co do godziny to zgadzam się z Michałem.
hmmm. no to napiszę: kupiłem sobie pulsometr (tylko się nie śmiać bo za 120 zł scala 420)
1. nie umie truchtać !!!!
2. biegam dużo wolniej, nie doprowadzam się do stanu padnięcia ale po 2 treningach poczułem nogach.
Jak tylko dojdę do siebie z kontuzjami to zamierzam sprawdzić Rhmax (wg. opisu na forum - 2km na max z finiszem)
bo na razie to policzyłem to tak:
Rhmax 220-39(lat)=181
strefa1(trucht) 109-127 (60%-70%)
strefa2(owb1) 127-145 (70%-80%)
strefa3(wb2) 136-154 (75%-85%)
strefa4(wb3) 145-172 (80%-95%)
biegam koło 150 w tempie około (bo teren raz w góre raz w dół) 5:00 do 5:10 /km
ps.
jeśli ktoś zechce to proszę o komentarz.
Co do godziny to zgadzam się z Michałem.
hmmm. no to napiszę: kupiłem sobie pulsometr (tylko się nie śmiać bo za 120 zł scala 420)
1. nie umie truchtać !!!!
2. biegam dużo wolniej, nie doprowadzam się do stanu padnięcia ale po 2 treningach poczułem nogach.
Jak tylko dojdę do siebie z kontuzjami to zamierzam sprawdzić Rhmax (wg. opisu na forum - 2km na max z finiszem)
bo na razie to policzyłem to tak:
Rhmax 220-39(lat)=181
strefa1(trucht) 109-127 (60%-70%)
strefa2(owb1) 127-145 (70%-80%)
strefa3(wb2) 136-154 (75%-85%)
strefa4(wb3) 145-172 (80%-95%)
biegam koło 150 w tempie około (bo teren raz w góre raz w dół) 5:00 do 5:10 /km
ps.
jeśli ktoś zechce to proszę o komentarz.
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Marku - Ty sie kuruj! Jesteś podporą GK - w końcu to właśnie Ty byłeś na wszytkich dotychczasowych spotkaniach
Ja na pulsometrach i VOmaxach się nie znam, i też póki co rzadko sprawdzam tętno (metodą "klasyczną" z zegarkiem;) ).
Ja na pulsometrach i VOmaxach się nie znam, i też póki co rzadko sprawdzam tętno (metodą "klasyczną" z zegarkiem;) ).
Któż jak Bóg!