Miejsca dla biegaczy nad morzem

tornado2013
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Majówka już coraz bliżej, dlatego też zacząłem szukać miejsca na wypad.
Oczywiście chciałbym połączyć relaks z bieganiem, a w tym roku wyjątkowo ciągnie mnie nad nasze piękne morze. W związku z tym może uda nam się razem stworzyć listę fajnych miejsc, miejscowości, ośrodków ,które będą spełniały oczekiwania statystycznego biegacza.
Jak dla mnie najważniejsze są:
- plaża(długa i mało zatłoczona),
- lasek (aby w wietrzny dzień lub bardzo słoneczny można było się po nim przebiec),
- miejscówka ( żebym nie musiał przedzierać się przez tłumy turystów, żeby pobiegać wzdłuż morza, no i żebym nie musiał zrobić 10 km. zanim do niego dobiegnę ;)).
Piszcie proszę co polecanie!! Jeśli znajdę coś ciekawego też wrzucę :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Polecam Kolobrzeg:
Trasa Kolobrzeg -Dzwiezyno -dluosc okolo 12km :Mozna czesciowo pobiec lasem
jak i calkowicie asfaltowana drozka rowerowa do Dzwiezyna.
Tempo - Trasa asfaltowa okolo 6km zaczynasz w Grzybowie (nie peta sie duzo ludzi).
Cross -w lesie nadmorskim.
O ile wiem drugi kierunek Kolobrzeg -Mrzezyno jest mniej atrakcyjny.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gdynia to nie morze, ale..mają najlepszy teren leśny do krosów :)
Ostatnio zmieniony 09 cze 2014, 17:16 przez Gife, łącznie zmieniany 1 raz.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
Piotrek 01
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jastrzębia Góra - plażą, od zejścia nr 20 biegniemy w stronę Karwi do ujścia rzeki Czarna Woda (super miejsce na plażowanie, woda spływa z bagien i faktycznie ma brunatny kolor ale jest czysta) oczywiście można się przeprawić na drugi brzeg i lecieć dalej, u ujścia jest płytko :usmiech: Po ostatnich robotach plaża została poszerzona, linia brzegowa w miarę równa (ale to się zmienia w zależności od siły zimowych sztormów) atrakcją jest klifowy brzeg z na wpół zawalonym pensjonatem. W stronę Władysławowa po plaży się nie da bo kamienie :wrr: , natomiast można biegać ścieżką wzdłuż jezdni mijając Rozewie, Chłapowo, Cetniewo do samego Władka. Fajna trasa, urozmaicony teren, długie łagodne odcinki w dół, kilka równie łagodnych długich podbiegów, po drodze ciekawe miejsce widokowe (Wąwóz Chłapowski z widokiem morza - bajka) Z centrum Jastrzębiej do kościoła we Władku to ok. 8 km. Drażnić trochę może hałas jadących po zabytkowym bruku samochodów, ale taki jest urok drogi Jastrzębia G. - Władysławowo, ja się już przyzwyczaiłem :usmiech:

W tym roku wakacje w Ustroniu Morskim - czy ktoś miał biegowe doświadczenia z tą miejscowością i zna jakieś trasy w tamtej okolicy ???
Obrazek
Tark
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Białogóra.Najszersze i najbardziej wymielone plaże z wysepkami nad naszym morzem.Miejscowość otoczona ze wszystkich stron lasem z wytyczonymi bodajże trzema ścieżkami dla biegaczy.Las super przebieżny ,od płaskiego przez całą masę pagórków.Jeżeli chodzi o turystów ,miejscowość należy do tych o mniejszym ruchu.Ze względu na bliskość lasu ,maksymalnie do 300-400 metrów nie występuje problem przedzierania się przez tłumy plażowiczów.Do samego morza dobieg lasem od 900m do 1,5km w zależności od drogi którą wybierzemy.Jak dla mnie miejsce zdecydowanie numer jeden jeżeli chodzi o warunki do biegania nad naszym morzem.Na dalszym miejscu wymieniłbym okolice Jarosławca ,z tym że plaża bardziej kamienista i lasu dużo mniej ,oraz więcej turystów.Można też coś biegać obok Międzyzdrojów ale to zupełnie inne klimaty.
J_Cop
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Podlacze sie pod temat bo bede w lipcu w Stegnie dwa tygodnie, chcialbym tam troche pobiegac. Ktos zna te rejony moze i moze cos podpowiedziec?
esmeralda098
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiem, że teraz sezon i może być tłoczno ale swoim czasem biegałam na plaży w Sopocie, Gdynia Bulwar Nadmorski też się dobrze sprawdza.
Forever Young
ODPOWIEDZ