GOCŁAW - gdzie tu biegać?
- Kiniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
awozni1
tam gdzie biegam po 19.00 praktycznie ruch jest niemrawy- samochodowy.
Co do wału, to za mostem siekierkowskim na południe, aż się wał skończy.
Ścieżką po wale można się przebiec. Jest fajnie.
tam gdzie biegam po 19.00 praktycznie ruch jest niemrawy- samochodowy.
Co do wału, to za mostem siekierkowskim na południe, aż się wał skończy.
Ścieżką po wale można się przebiec. Jest fajnie.
Pozdrawiam,
Kiniak (gg 5660174)
Kiniak (gg 5660174)
- awozni1
- Stary Wyga
Romek ja mam plan treningowy przygotowawczy do maratonu na 5 miesiecy. Jest to plan dla debiutantow. Zciagnolem go ze strony newsweeka. Obecnie jestem po 14 treningu (tj. biegam ok. 1h maximum). Biegam 3 w tygodniu.
[i]"biegnąc patrz przed siebie"[/i]
-
- Rozgrzewający Się
Cześć Romek, Kiniak i inni! Ja też biegam na Gocławiu, robie w 30min "pętelkę": Promenada, wokół jeziorka przy kościele św. Piotra i Pawła - Abrahama - Promenada. Wiem, że to dopiero początki, ale może chcielibyście jakoś teraz póki jeszcze ciepło - się przebiec? 18-latek, challenger Mart.
- romek
- Zaprawiony W Bojach
Człowieku, po 4 latach - to podłączasz się pod trochę kiepski wątek - u wielu osób się wiele pozmieniało - ale wracając do tematu - zajrzyj do wątku o Parku Skaryszewskim (to chyba się teraz nazywa SPS czy jakoś tak).
- Renata
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Biega, biega, choć ze starej ekipy co się tu wcześniej umawiała, to niewielu zostało na Gocławiu. Ludzie migrują. Gocław jak zauważyłeś to słabe miejsce: za dużo betonowej kostki. Podobnie jest już teraz na Wale Miedzeszyńskim i wzdłuż Trasy Siekierkowskiej. Gdzie nie sięgniesz okiem beton. Zostaje jeszczez Wał Zawadowski (to po drugiej stronie Wisły, ale trzeba się tam jakoś dostać po kostce przez osiedle i dalej przez most na drugą stronę i w lewo). Jeśli masz blisko wybierz się do Parku Skaryszewskiego na Saskiej Kępie. Polecam go gorąco. Spotyka się tam sporo biegających grup, więc jest z kim zagadać. We wt. i cz. po południu są tam ścieżki biegowe, ale praktycznie każdego dnia tygodnia i o każdej porze dnia można kogoś biegającego spotkać.
Trochę dalej i z odrobiną wysiłku logistycznego jest las Sobieskiego (Marysin Wawerski). To tak na prawdę nie jest daleko (ścieżką rowerową wzdłuż TS i potem kawałek Bronka Czecha trochę chodnikiem, w sumie 8,5 km ode mnie z domu albo 15 min autobusem /przy wejściu do lasu na ul. Kościuszkowców przy cm. jest przystanek 115/). Fantastyczne miejsce na weekendowe bieganie, ale latem gdy długo jest widno da się też biegać tam za dnia. Zresztą zimą wieczorami też tam biegamy.
Więcej o bieganiu w Marysinie Wawerskim.
A w jakiej części Gocławia mieszkasz? Bo ja przy Fieldorfa zaraz przy tym budowanym Tesco.
Trochę dalej i z odrobiną wysiłku logistycznego jest las Sobieskiego (Marysin Wawerski). To tak na prawdę nie jest daleko (ścieżką rowerową wzdłuż TS i potem kawałek Bronka Czecha trochę chodnikiem, w sumie 8,5 km ode mnie z domu albo 15 min autobusem /przy wejściu do lasu na ul. Kościuszkowców przy cm. jest przystanek 115/). Fantastyczne miejsce na weekendowe bieganie, ale latem gdy długo jest widno da się też biegać tam za dnia. Zresztą zimą wieczorami też tam biegamy.
Więcej o bieganiu w Marysinie Wawerskim.
A w jakiej części Gocławia mieszkasz? Bo ja przy Fieldorfa zaraz przy tym budowanym Tesco.
Pozdrawiam,
Renata
http://renataidarek.blogspot.com/
Renata
-
- Dyskutant
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Na razie mam jeszcze pewne problemy z precyzyjnym rozgryzieniem topografii tej części miasta. Ale z tego co piszesz, wnioskuję, że najlepsze miejsce dla mnie to będzie Park Skaryszewskiego. Mieszkam w okolicach ulicy Afrykańskiej, także nie pozostaje mi nic innego jak Saską albo Francuską dobiegać sobie do Parku i potem po paru kółkach wracać z powrotem.
Jeżeli dobrze się orientuję to Afrykańska to już Kępa Gocławska, tak?
-
- Rozgrzewający Się
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... d5fa28a02b
prosze bardzo, gocław ma kształt dużej bieżni
prosze bardzo, gocław ma kształt dużej bieżni
- Renata
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
I jak, udało się dotrzeć do Parku Skaryszewskiego (PS)?Beatnik pisze:najlepsze miejsce dla mnie to będzie Park Skaryszewskiego. Mieszkam w okolicach ulicy Afrykańskiej, także nie pozostaje mi nic innego jak Saską albo Francuską dobiegać sobie do Parku i potem po paru kółkach wracać z powrotem.
Z Afrykańskiej (przyczółek Gocławia, więc na mapie nazwane Kępa Gocławska) to możesz jeszcze spróbować pobiegać nad jeziorkiem Gocławskim, ale tym bliżej Trasy Łazienkowskiej. Nie chodzi mi o to jeziorko w głębi osiedla (Balaton), bo to jest teraz ogrodzone i prowadzone są prace mające na celu realizację projektu rewitalizacji, ale to drugie połączone kanałkiem. Jest trochę dzikie (siedzą tam wędkarze) i ma wokół ścieżki. Po przekroczeniu (przejście podziemne) TŁ biegnąc wzdłuż kanałku przez działki, ścieżka rowerowa doprowadzi Cię na tyły ul. Międzynarodowej, a stamtąd to już tylko skrzyżowanie z Waszyngtona i widać Park Skaryszewski. Na prawo (kierunek Kinowa) sąsiadują błonia parku, po których też można fajnie biegać (taki teren bardziej do przełajów, niż płaska pętla w PS).
Opis PS-u i pętli.
Pozdrawiam,
Renata
Renata
-
- Dyskutant
Na razie biegam głównie Walem Miedzeszyńskim. Nawet niezła trasa. Jak zacznę w tygodniu robić dłuższe dystanse to pewnie będę dobiegał Wałem do stadionu i w prawo do Parku, parę kółek i z powrotem.
Trochę się pogubiłem w Twoich opisach .
Trochę się pogubiłem w Twoich opisach .