Nowa męska kurtka Nike GORE-TEX do biegania rozmiar S

krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

up
PKO
Prezol
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:04
Życiówka w maratonie: 2:58:40

Nieprzeczytany post

Źle Pan rozumie. Po pierwsze proszę mnie nie stawiać w tym samym szeregu razem z forumowymi chuliganami. Ja nikogo nie obrażam, nie wyzywam, nie używam wulgaryzmów itd. i nie toleruje takiego zachowania. Wystąpił w tym przypadku u Pana błąd logiczny w rozumowaniu a konkretnie tzw. nadinterpretacja. Chciałem Panu - i udało mi się to - uzmysłowić tylko, że nie ma na tym forum oficjalnego regulaminu. Ale nigdzie nie napisałem, że wolno obrażać innych, przeklinać, wyzywać itd.

Po drugie proszę się nie powoływać na zasady panujące na innych forach bo Pańskie uwagi dotyczą tego konkretnego forum, a jak już zdążyliśmy ustalić na tym forum nie ma regulaminu.

Po trzecie nie Pan jest tu od ustalania zasad i decydowania co jest eleganckie a co nie i po ilu dniach. Ale jeśli uważa Pan, że moje podbijanie posta jest nieeleganckie i nie powinno mieć miejsca to proszę zgłosić ów fakt do Admina.

Po czwarte swoimi uwagami sam Pan podbił już mojego posta 3 razy więc jak się Pan będzie skarżył Adminowi to proszę poskarżyć się też i na siebie. Takie uwagi jak Pańskie to "zwykle nabijanie bazy w sposób całkowicie zbędny" i powinno się je kierować na priv żeby nie zaśmiecać forum i ogłoszeń innych. Ale zaznaczam, że takie Pańskie zachowanie mi nie przeszkadza i skarżyć się na Pana nie mam zamiaru. Nie zamierzam też Pana pouczać, że takie zachowanie jest co najmniej nieeleganckie.

A po piąte sam Pan widzi jak reagują inni użytkownicy forum obdarzeni poczuciem humoru na Pańskie uwagi.

Na koniec chciałem też przeprosić wszystkich tych, którym przeszkadza ta wymiana zdań w miejscu do tego nieprzeznaczonym ale pragnę zauważyć, że nie ja zainicjowałem tę polemikę a moja w niej rola sprowadza się tylko do udzielania wyjaśnień. Niestety tak to już jest, że efekt jaki pragną uzyskać naprawiacze świata robiący to wedle własnych, jedynie słusznych zasad, jest zazwyczaj odwrotny.

Pozdrawiam bardzo serdecznie Panie Tomaszu i ponawiam moje życzenia dotyczące higieny psychicznej i dystansu do rzeczywistości.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Prezol, mam wrażenie, że zarejestrowałeś się tylko po to żeby sprzedać kurtkę.
Twoje wywody, są dla mnie za inteligentne.
ale mam wrażenie, że lekko przeginasz.
powiem Ci szczerze, mam nadzieję, że nikt od Ciebie nic nie kupi.
powinieneś dawno już dostać bana.
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

A ja z chęcią bym taką kupił. Tylko rozmiar mały
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A gdybym nawet zarejestrował się po to tylko by umieścić swoje ogłoszenie to co w tym złego cichy70? Czy to jest zabronione? To odpowiedz mi jaka motywacja jest dobra, słuszna i poprawna by móc się zarejestrować? A tak poza tym to jeśli robię coś zabronionego to zgłoś to Adminowi.

Moje wywody są po prostu proste, logiczne i merytoryczne. I takich też oczekuję argumentów od osób które chcą mnie przekonać do swojego zdania. Niemerytoryczne argumenty mnie nie przekonują, a tym bardziej nie przekonują mnie emocjonalne argumenty wynikające z zawiści, zazdrości itp. Dlatego poproszę Cie byś dokończył swoje wątki i napisał mi z czym przeginam (bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia o co Ci chodzi?) i dlaczego powinienem już dawno dostać bana (dlaczego dawno skoro jestem tu od niedawna?)

Cóż, nie jestem w stanie zagwarantować Ci spełnienia Twoich nadziei mówiących, że nikt ode mnie nic nie kupi ale też nie rozumiem dlaczego akurat tak źle mi życzysz skoro ja akurat nigdy w życiu nie zrobiłem Ci nic złego. Niektórzy mówią, że to taka polska cecha życzyć drugiemu jak najgorzej mimo iż się go nawet nie zna. Ale ja uważam, że to nieprawda. Bo są tacy, którzy nie są zazdrośni, zapiekli, tryskający jadem, zacietrzewieni, sfrustrowani czy nieszczęśliwi. I na dowód tego przedstawię Ci moje życzenia. Otóż mam nadzieję cichy70, że będziesz szczęśliwym, zdrowym, radosnym człowiekiem, który będzie umiał się dzielić swoją dobrocią i pozytywną energią z innymi. Mam nadzieję, że będziesz systematycznie i z zapałem realizował swoje najskrytsze marzenia, nawet te największe z dzieciństwa. Mam nadzieję, że przeciwności losu nie będą dotykały Ciebie ani Twojej rodziny. Mam nadzieję, że będziesz zadowolony ze swojej formy biegowej, nad którą będziesz z poczuciem spełnienia i z satysfakcją pracował. Mam nadzieję, że w miarę możliwości będziesz realizował też swoje inne, nie tylko sportowe, pasje. I mam nadzieję, że nie zapomnisz, że to co w życiu najważniejsze zawiera się w tytule jednej z bardzo popularnych kiedyś piosenek czyli .........

tak jest, zgadłeś - "All you need is love"

A jak nie masz kogo kochać to pokochaj przynajmniej siebie. I wtedy życie stanie się piękne również dla Ciebie.

Pozdrawiam Cie cichy70 bardzo serdecznie i szczerze.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Merytoryczny argument jest taki, że ta kurtka nie jest kurtką biegową.
Argumenty:
1. Pochodzi z kolekcji ogólnosportowej Nike,
2. Gore-Tex nie nadaje się na kurtkę biegową, niektórzy co prawda zabierają kurtki z tego materiału na jakieś rajdy przygodowe itp. ale Gore ma dla biegaczy inny materiał Windstopper Activeshell jeśli dobrze pomnę.

Nie merytoryczny argument są takie, że to S-ka więc rozmiar mało poszukiwany, a drugi, że cena jest abstrakcyjna jak za coś kupowane z drugiej ręki...

Czy teraz Pan Panie Prezol dałeś się przekonać... :spoczko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ad. 1. Wcale tego nie kwestionuje. W ogłoszeniu napisałem, że kurtka pochodzi z kolekcji ACG. Nie wiem czemu ma służyć ten argument.

ad. 2. Nie zgadzam się, a to dlatego, że sam w takiej biegam i nie narzekam. Ta osoba na zdjęciu to ja i muszę powiedzieć, że w biegach górskich kurtka spisuje się świetnie. Zakładam ją również na zwykłe treningi kiedy pada albo zanosi się na deszcz. Chwalę ją sobie również kiedy bardzo wieje. No chyba, że Pan zabronił wszystkim biegać w Gore-Tex. Ale Pan wybaczy, nic mi o tym nie wiadomo ale nawet gdyby tak było to pozwoli Pan, że się nie zastosuję.

Rozmiar jest jaki jest i to nie jest argument tylko fakt. Czy taki rozmiar jest mało poszukiwany to nie wiem bo nie znam żadnych rzetelnych badań na ten temat ale z tego co widzę akurat wśród biegaczy nierzadko są osoby szczupłe. No i nie zapominajmy o młodzieży, która siłą faktu nie rośnie z dnia na dzień ze 140cm do 180cm. Także kurtka dla osoby mającej ok 170 cm wzrostu nie jest "czarnym łabędziem" wśród odzieży sportowej.

W sklepach cena takiej kurtki z tego co pamiętam wahała się w granicach 800-900zł. Wiec moja, jako że nie jestem "sklepem", jest zdecydowanie niższa.

No i teraz meritum: do czego mnie chciał Pan Panie zoltar7 przekonać?
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do tego aby Pan ją oferował na jakimś forum dla turystów... Biegać można i w futrze, tylko po co?
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Aha, byłbym zapomniał. Dla potencjalnych zainteresowanych kupnem ale też i trollowaniem przypominam aktualny link bo się troszkę zagubił:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3963805975

Dla tych, których to ogłoszenie doprowadza do białej gorączki istotna informacja - aukcja kończy się 24 lutego o 13:23:35. Po tym terminie Wasze cierpienia się skończą. Ale nie wiem czy na długo bo może wystawie nową;)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prezol pisze: potencjalnych zainteresowanych (..) trollowaniem przypominam aktualny link
Proszę nie mierzyć wszystkich własną miarą Panie Prezol! :nienie:
Poza tym za 550 zł to można pójść do sklepu biegowego i kupić prawdziwą kurtkę biegową i to z górnej półki, nie rozumiem po co więc kupować od Pana kurtkę, która biegaczowi się i tak raczej nie przyda.
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Odpowiadam - nie przekonał mnie Pan.
Mi się w niej biega świetnie tak jak pisałem wcześniej i jak widać na zdjęciu. Może komuś też się będzie biegało w niej rewelacyjnie.

Poza tym kupiłem ją w internetowym sklepie dla biegaczy. Może Anglicy nie byli świadomi jakie faux pas popełnili wystawiając ją do sprzedaży. Aha, futer nie mieli.
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:
Prezol pisze: potencjalnych zainteresowanych (..) trollowaniem przypominam aktualny link
Proszę nie mierzyć wszystkich własną miarą Panie Prezol! :nienie:
Poza tym za 550 zł to można pójść do sklepu biegowego i kupić prawdziwą kurtkę biegową i to z górnej półki, nie rozumiem po co więc kupować od Pana kurtkę, która biegaczowi się i tak raczej nie przyda.
Nikt Pana nie zmusza do kupna mojej kurtki więc nie musi Pan rozumieć. Nie bronię Panu iść do sklepu biegowego i kupić prawdziwą kurtkę biegową i to z górnej półki. A poza tym biegaczowi się przyda - sam jestem biegaczem i mi się przydaje.

Nikogo nie mierze swoją miarą i nie wiem skąd Pan taką rewelację wymyślił.

P. S. Kurtka, którą sprzedaje też jest z górnej półki ale zaznaczam po raz kolejny nie musi Pan jej kupować.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście, że nie kupię tej kurtki, i to nie dlatego, że to nie mój rozmiar, tylko dlatego, że nie kupiłbym czegoś tak bardzo nieprzydatnego biegaczowi, skoro mogę sobie kupić coś znacznie bardziej przydatnego w legalnie działającym sklepie i to za znacznie mniejsze pieniądze.
Niektórzy Panie Prezol to mawiają, że cwaniakiem to trzeba się urodzić a nie go udawać Panie Prezol.
Jeśli się Pan nawet urodził - w co osobiście wątpię - cwaniakiem to raczej drobnym... sądząc po rozmiarze oferowanej kurtki oczywiście.
Serdecznie pozdrawiam i życzę dalszego powodzenia w "interesach".
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Albo Pan nie czyta albo Pan nie rozumie tego co piszę. Po raz kolejny powtarzam, że jestem biegaczem, biegam w takiej kurtce i jest ona bardzo przydatna. Widać nigdy nie biegał Pan w Gore-Tex więc proszę nie mierzyć wszystkich swoją miarą.

Jeśli sugeruje Pan, że działam nielegalnie proszę zgłosić mój przypadek na policję. Bo ktoś kto widzi łamanie prawa i nie reaguje to znaczy, że sam daje swoje milczące przyzwolenie i tym samym uczestniczy tym procederze.

No i ostatnie pytanie, dlaczego nie potrafił się Pan powstrzymać i nazwał mnie cwaniakiem mimo iż w ogóle Pan mnie nie zna? Ulżyło Panu? Dowartościował się Pan? Poczuł się Pan lepiej? Ja Pana nie określałem żadnym epitetem bo nie mam takiej potrzeby. Nie mam potrzeby obrażania ludzi żeby poczuć się lepiej. Życzę Panu żeby stał się Pan szczęśliwym człowiekiem. Ludzie szczęśliwi nie muszą obrażać innych by poprawić sobie humor.

Pozdrawiam serdecznie Panie zoltar7 i proponuję nie spalać się tak z niechęci, zazdrości i nienawiści do innych. Nie Pan całą tą energie ukierunkuje na coś co uwolni Pana od złych emocji.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale ja Pana nie nazwałem cwaniakiem, widocznie nie umie Pan czytać. Ale nawet gdyby, to przecież tak często przez Pana przytaczany Regulamin tego nie zabrania :hahaha:

Btw. Tłumaczyłem to Panu, że dla biegaczy Gore robi specjalny materiał Windstopper Active Shell, Gore-tex to materiał dla turystów. Można biegać i w futrze tylko po co?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ