Piechu pisze:Akurat tempo i dystans z footpoda nie są najlepszym rozwiązaniem w porównaniu do gps
Aby było miarodajne to przede wszystkim musi być płasko i po drugie krok a raczej jego długość musi być równa na każdej prędkości. Skrócenie lub wydłużenie kroku spowoduje, ze wynik nie będzie miarodajny.
a to nie jest tak, że sobie można w 3/6/910 ustawić aby tylko pokazywał tempo z footpoda? a zapisuje i tak wszystko z gpsa? Przy bieganiu "równo" na płaskich trasach mój FR60 pokazuje praktycznie to samo co gps (jeśli są to zawody - biegnę równo - to wynik jest idealny, albo różni się góra kilkadziesiąt metrów od pomierzonej trasy (więc tempo jest oszukane o kilka sek / min), gps też idealnie nie pokazuje - taki telefonowy jest jeszcze mniej dokładny). Z tego co czytałem, to można sobie w takiej sytuacji ustawić tempo z footpoda, a garmin zapisuje i tak swoją ścieżkę gps.
Piechu pisze:Wszystko ładnie pięknie jeśli masz dongla do PC a jeśli tak jak ja posiadam wtyk do Iphone'a to już raczej z tego dobrodziejstwa nie skorzystam... no chyba, że się mylę?
głupio zapytam... ale do 310 masz dongla? bo jakoś treningi chyba ściągasz? ściągnij zatem ze strony micoacha
http://community-micoach.adidas.com/com ... /downloads miCoach Manager i ściągnij trening z footpoda na stronę micoacha... runningfreeonline powinien umożliwić wyciągnięcie treningu z zamkniętej strony adidasa. (Oczywiście AntAgenta trzeba wcześniej wyłączyć!)
Gdyby ktoś pytał, to tak, ten mini usb od micoacha jest wymienny z garminem, jak ktoś używa przede wszystkim laptopa, to bezpieczniej jest używać sticka od adidasa, wystaje raptem na 0,5 cm z obudowy. Jeszcze jak ktoś wpadnie na pomysł, żeby kupić speed_cella z usb i sprzedać własnego dużego dongla od Garmina, to może jeszcze mniej wydać na tę zabawę.
Kolaj, wybacz, ale to nie jest skomplikowane "w obsłudze" urządzenie. Jakby mi zaczęło rwać połączenie to wymieniłbym baterię. Jak dalej by się "zatykał" to wybrałbym bramkę d). Dlaczego? Bo jest to używka i kupując założyłem, że dużo oszczędzam, ale mogę i dołożyć drugie tyle jak się spieprzy, nadal jestem 3x poniżej ceny nowego oryginału. Wolna wola. Kupuj oryginał, a przy próbie odsprzedaży ostrzeż kupujących, że lepiej dla nich kupić nowe urządzenie z Amazona.
Dla ciekawskich:
http://www.dynastream.com/assets/media/ ... rev1_1.pdf