uzywane Asics Gel Excel 33 na sprzedaz (r.44.5)

mmusiol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Na sprzedaż jedne z moich biegowych butów: Excel 33. Buty używane sporadycznie (maja za soba co najwyzej 20 treningów). To moja trzecia para tego modelu (pozostałe dwie wymienione po "zajechaniu" na gwarancji). Mogę je z całego serca polecić.
Stan jak na zdjęciach: żadnych uszkodzeń. Zdjęcia ukazują stan faktyczny, buty nie zostały do nich nawet umyte.

Dlaczego sprzedaje? Dostałem rozkaz od swojego fizjoterapeuty, by zaczac uzywac butow dla pronatorow. Excel 33 jest modelem neutralnym, wiec niestety musze sie z nim rozstac.

Cena: 190 zł
Rozmiar: 44.5

Obrazek
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

Przepraszam za OT. ,ale powiedz mi skoro byles zadowolony z dwoch poprzednichpar , tak mysle bo je polecasz, to zmieniasz buty tylko dlatego ze ktos'Ci to zasugerowal?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zamiast butów zmieniłbym niekompetentnego fizjoterapeutę.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
mmusiol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegalem w excel 33 bardzo dlugo. Zawsze bardzo mocno zuzywala sie wewnetrzna strona buta (roznica byla naprawde ogromna). Nie robilo mi to zbytniej roznicy, buty zmienialem na gwarancji co pare miesiecy. Az do momentu kiedy nabawilem sie ITB.

Wtedy podczas wizyt u fizjoterapeuty okazalo sie, ze w excelach noga nie pracuje jak powinna. W pozostalych butach ''mechanika'' biegu byla duzo lepsza. Zeby bylo smieszniej, samej pronancji nie mam. Po prostu w butach dla pronatorow biegam poprawniej.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

Kazdy pronuje, bez tego nie da rady biegac czy chodzic:-) ale wymiana butow to sie raczej przykurczy nie pozbedziesz to rozwalkowac trzeba i pozbyc sie wad postawy. To o raczej powinien zadbac fizjo a nie kazac buty zmienic.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale co to znaczy

"nie pracuje jak powinna" oraz
"mechanika była lepsza"?

fizjol ci to wytłumaczył?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
mmusiol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Juz rozwijam temat. Jeszcze przed kontuzja na jednym z grupowych treningów (w ramach krakowskich ''Sciezek'') Andrzej Lachowski zasugerowal mi (biegnac za mna), zebym jak najszybciej zmienil buty z exceli 33 na jakies pronujace, bo strasznie mocno ucieka mi noga do srodka i lada moment zamecze achillesy.

Kontuzja przyszla pare miesiecy pozniej (ITB- kolano). Ortopeda sportowy skierowal mnie do fizjoterapeuty oraz na badanie stop (nie wiedzial czy kontuzja wynika ze zlej pracy okolic miednicy, czy z jakichs wad stop). Badanie statyczne stop wykazalo, ze wszystko jest jak najbardziej w porzadku.
Fizjoterapeuta tez nie byl 'byle jaki'. Wydaje mi sie, ze jego osoba w krk jest znana wsrod osob biegajacych. Kazal mi biegac po kolei we wszystkich parach na biezni. Zauwazyl, ze uciekaja mi kolana do srodka naciagajac pasmo boczne (ITB). W excelach bylo to bardzo wyrazne. W pozostalych parach duzo mniej. Zalecil wiec, zeby jesli to mozliwe zrezygnowac z esceli. Tak tez zrobilem.

Pozdrawiam
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a zalecił ćwiczenia na wzmocnienie odpowiednich partii odpowiedzialnych za kontrolowanie nadmiernego ruchu pronacyjnego? wyjaśnił które to mięśnie i zademonstrował ćwiczenia?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
mmusiol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak jest;)
New Balance but biegowy