Forerunner - zakup grupowy - czy warto ryzykować ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50
- Życiówka w maratonie: 4:06
Witajcie,
Niestety padł mi mój Forerunner 305 (czas jego już nadszedł) i zacząłem myśleć o nowym pulsometrze. Niestety od czasu kiedy kupowałem 305 troszkę czasu upłynęło - są nowe modele i nowe, niestety wyższe ceny. W tym roku mam plany triatlonowe i myślałem o 310XT ale cena mnie troszkę zmroziła. Jakoś nie mam odwagi, żeby powiedzieć żonie, że koniecznie musimy uwzględnić w wydatkach pulsometr za 1000 zł .I troszkę poszukałem w sieci i znalazłem oferty w znośnych cenach, ale trzeba kupić kilka (min. 10) sztuk. NO i oczywiście w krajach dość egzotycznych. Napisali mi coś takiego:
"Here our price :
Garmin Forerunner 310XT Price :115.00usd
Garmin Forerunner 910XT Price :180.00usd
Garmin Forerunner 610 Price :162.00 usd
we can only take a minim order quantity of 10 pieces ( you can mix the different models) , because of our company policy, this way we can keep the price lower then the competition.However at 20-100 units, I am sure we can offer you a great deal , a very good price
Our products are 100% original comes with box and international/manufactures warranty. Send us message within 90 days for replace with same item or money back if you not satisfy with the package/products"
I tak zastanawiam się jakie jest ryzyko takiego zakupu i ew. gdzie znajdę 9 innych ryzykantów. Oczywiście możemy poszukać innych ciekawych ofert - mam nadzieję, że można znaleźć lepsze i mniej ryzykowne oferty.
Co sądzicie o takim zakupie ? Czy ktoś z grupowiczów organizował już takie zbiorowe zakupy ?
Pozdrawiam
Arek
Niestety padł mi mój Forerunner 305 (czas jego już nadszedł) i zacząłem myśleć o nowym pulsometrze. Niestety od czasu kiedy kupowałem 305 troszkę czasu upłynęło - są nowe modele i nowe, niestety wyższe ceny. W tym roku mam plany triatlonowe i myślałem o 310XT ale cena mnie troszkę zmroziła. Jakoś nie mam odwagi, żeby powiedzieć żonie, że koniecznie musimy uwzględnić w wydatkach pulsometr za 1000 zł .I troszkę poszukałem w sieci i znalazłem oferty w znośnych cenach, ale trzeba kupić kilka (min. 10) sztuk. NO i oczywiście w krajach dość egzotycznych. Napisali mi coś takiego:
"Here our price :
Garmin Forerunner 310XT Price :115.00usd
Garmin Forerunner 910XT Price :180.00usd
Garmin Forerunner 610 Price :162.00 usd
we can only take a minim order quantity of 10 pieces ( you can mix the different models) , because of our company policy, this way we can keep the price lower then the competition.However at 20-100 units, I am sure we can offer you a great deal , a very good price
Our products are 100% original comes with box and international/manufactures warranty. Send us message within 90 days for replace with same item or money back if you not satisfy with the package/products"
I tak zastanawiam się jakie jest ryzyko takiego zakupu i ew. gdzie znajdę 9 innych ryzykantów. Oczywiście możemy poszukać innych ciekawych ofert - mam nadzieję, że można znaleźć lepsze i mniej ryzykowne oferty.
Co sądzicie o takim zakupie ? Czy ktoś z grupowiczów organizował już takie zbiorowe zakupy ?
Pozdrawiam
Arek
-
- Rozgrzewający Się
Nie przyszło mi to do głowy! Sadziłem, że 4-5 letni Garmin już nie interesuje producenta, a jedynie ew. serwis. Chyba jeszcze nie przywykłem do takiego poziomu dbania o klienta
Jeśli tak jest (czyli że można wymienić to byłoby super
Dzięki wielkie - jutro zadzwonię do Garmina 

- dezo66
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:17
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
na nową 305 ?meszka pisze:A nie możesz wymienić swojej trzysta piątki na nową w serwisie Garmina. To kosztuje obecnie 391 złotych.
A da sie wymienić np. 305 na 310 ? albo inny model ?
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
kolega miał 405-kę i coś tam mu źle działało z jakąś tarczą czy pierścieniem, wymienili mu na model 410.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:58
- Życiówka w maratonie: 3:12:31
- Kontakt:
ale można coś takiego zrobić?meszka pisze:A nie możesz wymienić swojej trzysta piątki na nową w serwisie Garmina. To kosztuje obecnie 391 złotych.
Że wymienić stary na nowy?

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Można za dopłatą, jeśli zegarek jest już po gwarancji
Ale to nie są nowe zegarki a odnawiane (refurbrished) ale z pełną 2-letnią gwarancją.
Swoją drogą ciekawe czy garmin ma jeszcze 305 na stanie? Może już wszystkim wymieniają 305>310?
Ale to nie są nowe zegarki a odnawiane (refurbrished) ale z pełną 2-letnią gwarancją.
Swoją drogą ciekawe czy garmin ma jeszcze 305 na stanie? Może już wszystkim wymieniają 305>310?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:58
- Życiówka w maratonie: 3:12:31
- Kontakt:
Właśnie to jak wygląda że zamieniają model 305 na 305 ? czy jest szansa na 310 która jest lepsza ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
To jest dość skomplikowane bo, jeśli sprzęt jest jeszcze na gwarancji to mogą wymienić na 310xt, ale jak po gwarancji i wymiana jest za opłatą, to przysyłają 305. Podobno tych 305 mają zatrzęsienie, pewnie je na bieżąco odnawiają.
Jakiś czas temu nie można było odpłatnie wymienić jednego modelu na inny, ale jak jest teraz to nie wiem,
Jakiś czas temu nie można było odpłatnie wymienić jednego modelu na inny, ale jak jest teraz to nie wiem,
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Rozgrzewający Się
Zadzwoniłem do Garmina i potwierdzam: wymiana na "nowy" czyli refurbrished (jak to Pan ujął "z fabryki ale może zawierać elementy innych pulsometrów") 391 zł. Niestety nie mam możliwości wymiany na 310XT. Trzeba odesłać stary, zapłacić i poczekać 10 dni.
- ThomasM
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41:44
- Kontakt:
Co do tej wymiany to nie wiecie czy są jakieś wymagania co do zegarka?
Można wymienić jeżeli był on już wcześniej naprawiany w nieautoryzowanym serwisie?
Można wymienić jeżeli był on już wcześniej naprawiany w nieautoryzowanym serwisie?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
To całkiem niezła oferta. Ja bym też brał o ile wcześniej model sprawdził się dobrze w boju.arlekinx pisze:Gwarancja jak na nowy - 2 lata. Chyba się zdecyduję

kiss of life (retired)