Kupował ktoś w eoryginalne ?

Funshy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, robił ktoś zakupy w tym sklepie ? Interesują mnie te buty:
https://eoryginalne.pl/3752-buty-adidas ... &results=3
New Balance but biegowy
Funshy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kupione. Towar oryginalny, jeśli obędzie się bez problemów z butami to o reakcji w sprawach gwarancji nie będę pisał i na tym poście się zakończy.
magicslim
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziś kupiłem w tym sklepie buty. Dokładnie ten model z pierwszego linka.
Jak będzie coś nie tak dam znać w temacie.
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:30
Życiówka w maratonie: 2:27:16

Nieprzeczytany post

A ja słyszałem że to oszuści, podobno mają same podróbki fatalnej jakości, nie reagują na reklamację, brak kontaktu. Tak słyszałem, ale patrząc na koszmarną reklamę robioną przez spamerów można się domyślić co to za sklep. Lepiej omijać z daleka.
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
magicslim
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

grzechu_wroc pisze:A ja słyszałem że to oszuści, podobno mają same podróbki fatalnej jakości, nie reagują na reklamację, brak kontaktu. Tak słyszałem, ale patrząc na koszmarną reklamę robioną przez spamerów można się domyślić co to za sklep. Lepiej omijać z daleka.
No to żeś mnie pocieszył. Towar już idzie InPostem. Jutro pewnie będzie. Mam nadzieje, że nie podróba. Podrabiany jest Adidas Boost? Jak rozpoznać?
Funshy pisze:Kupione. Towar oryginalny, jeśli obędzie się bez problemów z butami to o reakcji w sprawach gwarancji nie będę pisał i na tym poście się zakończy.
Buty dostałeś w oryginalnym pudełku, nic nie wzbudza podejrzeń?
magicslim
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Buty już odebrałem z paczkomatu.
Pudełko, zawartość jak na moje laickie oko wygląda ok. Obecnie biegam w Adidas Revenge Boost 2 z outlet Adidasa, wykonanie, etykiety, pudełko wydaje mi się, że to samo.
Jeśli chcecie mogę wieczorem zrobić fotki i wrzucić na forum.
Awatar użytkownika
lama71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,22

Nieprzeczytany post

pobiegaj troch i napisz kilka słów. Jak z trwałością, jak CI się użytkują.
Gdzieś czytałem, że tanie chińskie podróbki śmierdzą gumą, taki smród jak czasem klapki w marketach. To pisało o Speedcrossach, ale może z tymi też tak będzie? (w sensie zapachu jak podróbki to śmierdzą).
magicslim
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Smrodu gumy nie ma. Wczoraj pierwsze 8,5km. Pod względem wygody jest ok. No zobaczymy jak będzie z trwałością. W Revenge Boost 2 zrobiłem już 1000km, po za jakimiś drobnymi detalami na siatce z przodu buta, jest wszystko ok. Teraz będę do lasu używał Revenge, a Glide'a na chodnik i asfalt.

Kupowałem przez allegro w tym eorginalne. Po wpisie "grzechu_wroc" zerknąłem na opinie. Faktycznie jest trochę negatywów z wpisami o podróbkach i problemach z reklamacją. Ale większość dotyczy jakiś trampek, o Adidasie nie znalazłem. Kolejna kwestia, że na 14,5 tysięcy pozytywnych, negatywów i neutralnych jest 11, co jak pamiętam po przeliczeniu dawało mi jakieś 0,075% klientów niezadowolonych. Więc taki procent niezadowolenia klienta chyba dużo mniejszy niż w przypadku wielu sklepów stacjonarnych.
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja kiedyś gdzieś słyszałem ze ktoś podobno komuś mówił że jak się ma katar to się podróbki nie wywęszy :hejhej: :hahaha: :hej: :bum: :hejhej:
Żarcik taki.

A tak poważnie: wystarczy zajrzeć na allegro - mają dwa konta, a na każdym po kilkanaście tysięcy komentarzy od osób które u nich kupiły. Kilka minut lektury i można samemu wyciągnąć wnioski co do sklepu. To wiarygodniejsze źródło informacji niż jakieś "gdzieś słyszałem" "ktoś podobno" itd
"Life can pull you down but running will always lift you up."
Awatar użytkownika
lama71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,22

Nieprzeczytany post

Arasso pisze:A ja kiedyś gdzieś słyszałem ze ktoś podobno komuś mówił że jak się ma katar to się podróbki nie wywęszy :hejhej:
Żarcik taki.
Ja też kupiłem nieco taniej Speedcrossy przez Allegro, nie śmierdziały a z trwałością - jest lepiej niż czytałem opinie. Wytrzymały sporo, co prawda pękły czy rozerwały się - co kto woli jak inne, ale używam do tej pory na jakichś wybieganiach (chcę je zajechać zupełnie, wtedy wymienię na inne).
uriasz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:59

Nieprzeczytany post

Ja kupiłem w eoryginalne w 2015 roku Adidas energy boost. Dostałem je w zwykłym szarym pudełku i to już wzbudziło moje podejrzenia co do oryginału. Sprzedawca wyjanial że to musiała być pomyłka w pakowaniu itd. Dziś w butach mam zrobione ponad 1500 km, same buty natomiast uważam za dobra podróbkę bo po pierwsze przedarł się materiał na zgięciach a pod drugie to wkładki od butów uległy szybkiemu zużyciu. Ale jeśli chodzi natomiast o podeszwy to nie starły się prawie w ogóle. Więc w sumie nie wiem czy to podróbka czy nie :)
5 km/21:56 (2020) nieof.
10 km/45:59(2022)
21 km/1:49:51 (2023 nieof.)

blog viewtopic.php?t=46430
komenty viewtopic.php?f=28&t=46429
http://run-log.com/site_media/media/footer/uriasz.png
Funshy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pozytywnych opinii na allegro mają mnóstwo i jak na tyle sprzedanych przedmiotów to dobry wynik. Przy tylu sprzedażach to pojedyncze sztuki mogły być zwyczajnie wadliwe, bo Adidas też nie zrobi 100% produktów idealnych jak i inne firmy.
Ja dostałem karton oryginalny, numer seryjny zgadza się z butem, a także oba mają inny numerek na samym dole, czyli tak jak powinno być wszystko. W butach pobiegałem na razie nie wiele, bo dopiero z 30km ale nie mam na co narzekać.
Cena też wyjątkowo niska nie jest, bo z tego co wiem za 250zł były także w Decathlonie i to ósemki.

Tak czytam komentarze i może połowa dotyczy narzekania na oryginalność, dużo osób ma inne uwagi.

@up
Może zwrot uszkodzonych i naprawa ?
uriasz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:59

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy jest taka możliwość?
5 km/21:56 (2020) nieof.
10 km/45:59(2022)
21 km/1:49:51 (2023 nieof.)

blog viewtopic.php?t=46430
komenty viewtopic.php?f=28&t=46429
http://run-log.com/site_media/media/footer/uriasz.png
Funshy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Teoretycznie być nie powinno ale jednak ; ) Ja zawsze jak już coś brałem z allegro to miałem w oryginalnym kartonie, chyba nigdy nie trafiłem na coś trefnego.
W każdym bądź razie jeśli kod seryjny na pudle i w bucie ten sam oraz 2 buty mają inny kod pod nim można spać spokojniej z tego co wiem.
magicslim
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sprawdziłem u mnie kody z pudełka zgadzają się z tym co jest na bucie.
ODPOWIEDZ