cześć - przeszperałem forum i nie udało mi się znaleźć, stąd temat:
znacie jakieś sklepy stacjonarne z butami do biegania, w których są w stanie dobrać mi buty do moich nóg?
kojarzę tylko Sklep Biegacza (Katowice i Gliwice), ale czy jest coś jeszcze?
od razu proszę, by nie wrzucać tutaj tekstów typu "gdzieśtam jest duży wybór" albo "ja kupiłem przez internet" czy "polecam buty..." - chodzi mi wyłącznie o miejsca gdzie są ludzie znający się na rzeczy.
z góry dziękuję i błagam o to, by nie było tu jałowej dyskusji, tylko konkrety.
sklepy stacjonarne na Śląsku
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
Mogę polecić sklep, co prawda nie na Śląsku, ale blisko.
Chodzi mi o Fashion House w Sosnowcu - duże centrum wyprzedażowe, sporej wielkości sklepy sportowych marek. Szczególnie polecam znajdujący się tam sklep Asics. Świetna obsługa - biegacze, więc potrafią doradzić. Pełna rozmiarówka większości modeli. Niezłe ceny.
Naprawdę fajny sklep.

Chodzi mi o Fashion House w Sosnowcu - duże centrum wyprzedażowe, sporej wielkości sklepy sportowych marek. Szczególnie polecam znajdujący się tam sklep Asics. Świetna obsługa - biegacze, więc potrafią doradzić. Pełna rozmiarówka większości modeli. Niezłe ceny.
Naprawdę fajny sklep.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
SportRun w Chodzieży,
Sklep Biegacza Gliwice
Sklep Biegacza Gliwice
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:41
W InterSport w Katowicach w SCC jest jeden ogarnięty gość + mają osprzęt do tego "badania stopy"
Niestety nie wiem jak się facet nazywa ale oni wiedzą o kogo chodzi więc możesz zadzwonić i spytać się kiedy będzie pracownik, który pomoże w doborze obuwia do biegania.
Niestety nie wiem jak się facet nazywa ale oni wiedzą o kogo chodzi więc możesz zadzwonić i spytać się kiedy będzie pracownik, który pomoże w doborze obuwia do biegania.
-
- Rozgrzewający Się
Niedawno kupiłem swoje pierwsze "poważne" buty do biegania. Potrzebowałem porady, zwiedziłem wiele sklepów, przeczytałem pół internetu z recenzjami i opiniami. Miałem mętlik w głowie. Nie podzielam optymizmu przedmówców nt. Intersportu w SCC, a tym bardziej sklepów w Fashion House. Moze po porstu miałem pecha co do doradców. Poza tym wybór, szczególnie w FH, nie powalał. Byłem też w SportsDirect w gliwickiej Europie. Szkoda gadać... Koniec końców trafiłem do Sklepu Biegacz w Gliwicach. Zbadano mi stopę, dobrze doradzono i jestem zadowolny.
-
- Dyskutant
dzięki wszystkim!
trochę czasu minęło i zdążyłem sobie poradzić, ale przyda się to na przyszłość. a może na teraz komuś innemu.
gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sklepy z fachowym doradztwem to na pewno się ta wiedza nie zmarnuje, więc proszę wpisywać.
trochę czasu minęło i zdążyłem sobie poradzić, ale przyda się to na przyszłość. a może na teraz komuś innemu.
gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sklepy z fachowym doradztwem to na pewno się ta wiedza nie zmarnuje, więc proszę wpisywać.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Urodzeni biegacze w Dąbrowie Górniczej. W ofercie m.in. Inov-8, Brooks, New Balance, Craft, Dobsom, Nessi, Polar ale przede wszystkim pracujący tam doradcy to praktycy biegania i świetni fachowcy.