Sportsdirect we Wroclawiu

purple
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzis (lub wczoraj) mialo miejsce otwarcie sklepu sportsdirect we Wroclawiu.
Sklep miesci sie przy koronie, w "CH Młyn" w miejscu gdzie kiedys byl bodajze mediaexpert.
Bylem tam dzisiaj rozejrzec sie co i jak, poogladac jakies rzeczy dobiegania buty itp...

Ogolnie sklep troche przytlacza, bo sporo rzeczy wisi 4/5m nad ziemia, polki sa wysokie i konia z rzedem temu kto, bez pomocy obslugi zdejmie cos do przymiarki.
Druga rzecz to kompletny brak opisu dzialu/polek czy jakby to nazwac.
Niby jest jakos konkretnymi sportami poukladane, ale ja nie bylem w stanie rozgrysc tego ukladu.

Ciuchy do biegnia to glownie nike i adidas, szalu nie ma, a cenowo tragedia.
Na wiekszosci rzeczy wywiesza z przecea -30% na reszcie -50%.
Biala koszulka nike miller z krotkim rekawem do dostania za 60 obecnie w gosporcie, tutaj kosztuje 99zl.
Spodenki najprostszy model nike running kosztuja 110zl.
Mocno na oko bo obejrzalem kilka rzeczy wszystko drozsze od analogicznych go/inter -sportow o ~20%.

Co do butow to jest osobny dzial running, a raczej karrimor running. Co juz jasno pokazuje jakieo producenta buty w dziale dominuja.
Bylko kilka modeli adidasow, kilka nike, jakies rebooki. Zero asicsa, pumy w innym dziale i tez raczej nie biegowe, co ciekawe osobny dzial nike tez mial na metkach napisane running, jednak jakis ciekawych modeli nie bylo. Co do cen nie wypowiadam sie, bo nie mam porownania.

Ogolnie jesli sklep nie zweryfikuje swojej polityki cenowej to moze byc ciezko.
Sa jakies budzetowe rzeczy, moze cos na silke takie typowe koszulki do rozwalniea beda w miare tanie.
Jest sporo marek mniej znanych u nas, lub do tej pory niedostepnych typu lonsdale, slazenger.

Ale ogolnie po jakims 10 min pobycie, stwierdzam ze szalu nie ma.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Karrimor to marka własna Sports Direct więc nie dziwota, że to własnie ona jest przede wszystkim promowana.
Ja też nie lubię tego sklepu w Poznaniu (są u nas nawet dwa). Mają dużo tanich rzeczy - właśnie Karrimor, ale znacznie więcej drożyzny. Buty generalnie drogie.
Poza tym więcej tam ciuchów i obuwia casualowego niż stricte sportowego, tak mi się przynajmniej wydaje.

P.S. Jeśli chcesz przymierzyć ciuchy z wysokich półek to szukaj specjalnego chwytaka do zdejmowania wieszaków, są umieszczone na każdym dziale z ciuchami - przynajmniej u nas tak jest.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
kony
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

purple pisze: Na wiekszosci rzeczy wywiesza z przecea -30% na reszcie -50%.
Biala koszulka nike miller z krotkim rekawem do dostania za 60 obecnie w gosporcie, tutaj kosztuje 99zl.
Spodenki najprostszy model nike running kosztuja 110zl.
Mocno na oko bo obejrzalem kilka rzeczy wszystko drozsze od analogicznych go/inter -sportow o ~20%.
Musisz wziąć pod uwagę, że te ceny na metkach nie uwzględniają tych obniżek. Przynajmniej jak jak tam kupowałem to tak było, że cena na metce jest wyjściowa a podane obniżki trzeba sobie policzyć od ceny na metce.
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
ODPOWIEDZ