Sklep dla biegaczy Gdańsk

Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,
w końcu moje buty doczekały się następcy. Tzn. jeszcze kilka treningów i kupię nowe, pierwsze prawdziwe buty biegowe. Mam jednak związany z tym pewien dylemat - gdzie kupić?
Jest w Gdańsku kilka sklepów - biegosfera na Hallera, sklep biegowy w Manhattanie czy po prostu Decathlon. Chciałbym żeby kupno buta nie było takim zwykłym impulsem, bo znając siebie, wybiorę po prostu najładniejszy but, założę i uznam pewnie że jest ok no i kupię. Potrzebuję zbadać stopę, oczekuję porady, możliwości przymiarki kilku par i sprawdzenia na bieżni. Potem dopiero chciałbym zadecydować które wybrać. Czy ktoś ma doświadczenia z dwoma pierwszymi sklepami? Czy ktoś kupował tam buty? W Decathlonie to wiem jak jest, ale w Biegosferze i Sklepie Biegowym jeszcze nie byłem. Zdaję sobie sprawę, że za taki sam model będę musiał pewnie zapłacić trochę więcej, ale jestem na to przygotowany. Będę wdzięczny za odpowiedzi.
PKO
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Idź do Biegosfery.

Kupowałem tak już kilka par i zawsze z fachowym doradztwem. Mają dobrą bieżnię razem z kamerą. Zbadają jaką masz stopę. Możesz biegać po tej bieżni we wszystkich butach jakie mają i nie wyprosza Cię bo jest inny klient. Mi się tam bardzo podoba. Zaraz mam w planie kupić kolejną parę butów i na pewno się wybiorę do biegosfery w Gdańsku.
Możesz się nawet potargować z ceną jak zapłacisz gotówką :)
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W sklepie biegowym w manhatanie miałem wrażenie, że dziewczyna jest trochę autystyczna, ale może dlatego, że nie szukałem porady, a potwierdzenia swojego wyboru. Najlepiej wejść do sklepu, powiedzieć jaki rozmiar potrzebujesz, a potem pobiegać po sklepie we wszystkich. Z bieżni czy badania stopy nie skorzystałem, myślę, że tp trochę sciema. Wystarczy, że pobiegasz po sklepie, a fachowiec oceni jaką masz stopę. Bieznia wymusza nienaturalną technikę.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj bylem również w sklepie biegowym w Manhattanie. Obsługa też fajna i tak jak kolega wyżej mówi warto też się przebiec po sklepie, porobić ostre zakręty, zobaczyć jak but trzyma, w biegosferze tego nie zrobisz bo sklep jest zbyt mały.
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Manhattanie w sklepie biegowym jest możliwość pobiegania po samym sklepie? Nie byłem tam nigdy a na planie centrum widać, że sklep też raczej mały :) http://gchmanhattan.pl/sklep_biegowy-gc ... h&t=a&l=-1
Pytam, bo ceny mają bardzo zbliżone do siebie i chodzi tylko o kwestie obsługi - czy doradzą, nie ściemniają i krzywo nie patrzą gdy sprawa doboru się przeciąga.
maciaz91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Miejsca jest sporo, na pewno dużo więcej niż w Biegosferze. Ceny ok, wybór też mają niezły. Jak kupowałem u nich buty jakieś 2 tyg temu to skorzystałem z bieżni, analize też moga zrobić, wystarczy zapytać. No i o zniżkę można zapytać, ja dostałem skarpety za pół ceny:)
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W ten weekend w InterSporcie w Galerii Bałtyckiej jest ASICS Foot ID jeżeli ktoś ma ochotę przebadać DARMOWO swoje stopy to zachęcam.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mungo pisze:W Manhattanie w sklepie biegowym jest możliwość pobiegania po samym sklepie? Nie byłem tam nigdy a na planie centrum widać, że sklep też raczej mały :) http://gchmanhattan.pl/sklep_biegowy-gc ... h&t=a&l=-1
Pytam, bo ceny mają bardzo zbliżone do siebie i chodzi tylko o kwestie obsługi - czy doradzą, nie ściemniają i krzywo nie patrzą gdy sprawa doboru się przeciąga.
Ten plan jest do d... Sklep jest w ogóle inaczej usytuowany i nie jest prostokątny a kwadratowy bardziej. Zaznaczyli jakby ich zaplecze ;]
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzieki za pomoc. Wybrałem się w końcu do biegosfery i nie żałuję. Bardzo fajny sklep
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak polecałem Biegosferę tak dzisiaj odradzam i raczej nie chce mieć z nimi nic wspólnego.

Składałem u nich reklamację na obuwie jakiś czas temu i nikt mnie nie poinformował o jej wyniku, wobec tego 15-go dnia zgodnie z ustawą pojechałem po odbiór pieniędzy. W sklepie we Wrzeszczu niemile łysawy gościu powiedział mi, że nie zna ustawy i wg niego do 14 dni roboczych(totalna amatorka).

Następnego dnia zadzwonił do mnie ktoś inny i mówi mi, że próbowano do mnie dzwonić w ciągu 14 dni ale nie odbierałem telefonu, co jest totalnym kłamstwem bo nikt do mnie nie dzwonił. Poinformowali mnie, że sprawdzą bilingi i wtedy się ustosunkują.
Ja do nich wysłałem maila do wiadomości UOKiK z opisaną sytuacją oraz prośbą o zwrot środków do 6-go maja na konto.

Teraz czekam na rozwiązanie sytuacji.

Na szczęście w Gdańsku skończył się ich monopol na sklep biegowy.
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lapka tak z ciekawości, jak się sprawa potoczyła?
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już nawet zapomniałem o tym, że to pisałem.

Po 2 miesiącach bojów sklep zaproponował mi wymianę obuwia. Wybrałem inną markę i mam nadzieję, ze nie będę miał z nimi problemów.
domino1985
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47,23

Nieprzeczytany post

a ja kupiłem dwa kpl. butów w BIEGOSFERZE obie pary w Gdańsku , plus do tego stroj startowy i pare drobiazgów i jestem zadowolony z obsługi , doradztwa , i klimatu jaki tam panuje :) . Za moją namową również znajomy się u nich zaopatruje i ma podobne zdanie, więc puki co szczerze polecam.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak wszędzie, obsługa przy sprzedaży wszędzie jest ekstra.
Zostawiłem w ich sklepie ponad 3tyś co prawda w ciągu 2 lat i za to pewnie musiałem wycierpieć.
Widać więcej pieniędzy ode mnie nie chcieli.
papryczqa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

a jak sprawa z doradzaniem ma sie w decathlonie? Bede w Gdansku niedługo i chciałam kupić buty do biegania, ale żeby była jakaś osoba do porady, bo u mnie w mieście niestety brak. Przyznam, że dużo kasy nie mam dlatego chyba biegosfera odpada, bo pewnie tam ceny wysokie :ojoj:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ