Sklep dla biegaczy Gdańsk
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Witam,
w końcu moje buty doczekały się następcy. Tzn. jeszcze kilka treningów i kupię nowe, pierwsze prawdziwe buty biegowe. Mam jednak związany z tym pewien dylemat - gdzie kupić?
Jest w Gdańsku kilka sklepów - biegosfera na Hallera, sklep biegowy w Manhattanie czy po prostu Decathlon. Chciałbym żeby kupno buta nie było takim zwykłym impulsem, bo znając siebie, wybiorę po prostu najładniejszy but, założę i uznam pewnie że jest ok no i kupię. Potrzebuję zbadać stopę, oczekuję porady, możliwości przymiarki kilku par i sprawdzenia na bieżni. Potem dopiero chciałbym zadecydować które wybrać. Czy ktoś ma doświadczenia z dwoma pierwszymi sklepami? Czy ktoś kupował tam buty? W Decathlonie to wiem jak jest, ale w Biegosferze i Sklepie Biegowym jeszcze nie byłem. Zdaję sobie sprawę, że za taki sam model będę musiał pewnie zapłacić trochę więcej, ale jestem na to przygotowany. Będę wdzięczny za odpowiedzi.
w końcu moje buty doczekały się następcy. Tzn. jeszcze kilka treningów i kupię nowe, pierwsze prawdziwe buty biegowe. Mam jednak związany z tym pewien dylemat - gdzie kupić?
Jest w Gdańsku kilka sklepów - biegosfera na Hallera, sklep biegowy w Manhattanie czy po prostu Decathlon. Chciałbym żeby kupno buta nie było takim zwykłym impulsem, bo znając siebie, wybiorę po prostu najładniejszy but, założę i uznam pewnie że jest ok no i kupię. Potrzebuję zbadać stopę, oczekuję porady, możliwości przymiarki kilku par i sprawdzenia na bieżni. Potem dopiero chciałbym zadecydować które wybrać. Czy ktoś ma doświadczenia z dwoma pierwszymi sklepami? Czy ktoś kupował tam buty? W Decathlonie to wiem jak jest, ale w Biegosferze i Sklepie Biegowym jeszcze nie byłem. Zdaję sobie sprawę, że za taki sam model będę musiał pewnie zapłacić trochę więcej, ale jestem na to przygotowany. Będę wdzięczny za odpowiedzi.
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Idź do Biegosfery.
Kupowałem tak już kilka par i zawsze z fachowym doradztwem. Mają dobrą bieżnię razem z kamerą. Zbadają jaką masz stopę. Możesz biegać po tej bieżni we wszystkich butach jakie mają i nie wyprosza Cię bo jest inny klient. Mi się tam bardzo podoba. Zaraz mam w planie kupić kolejną parę butów i na pewno się wybiorę do biegosfery w Gdańsku.
Możesz się nawet potargować z ceną jak zapłacisz gotówką
Kupowałem tak już kilka par i zawsze z fachowym doradztwem. Mają dobrą bieżnię razem z kamerą. Zbadają jaką masz stopę. Możesz biegać po tej bieżni we wszystkich butach jakie mają i nie wyprosza Cię bo jest inny klient. Mi się tam bardzo podoba. Zaraz mam w planie kupić kolejną parę butów i na pewno się wybiorę do biegosfery w Gdańsku.
Możesz się nawet potargować z ceną jak zapłacisz gotówką

- prorok
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W sklepie biegowym w manhatanie miałem wrażenie, że dziewczyna jest trochę autystyczna, ale może dlatego, że nie szukałem porady, a potwierdzenia swojego wyboru. Najlepiej wejść do sklepu, powiedzieć jaki rozmiar potrzebujesz, a potem pobiegać po sklepie we wszystkich. Z bieżni czy badania stopy nie skorzystałem, myślę, że tp trochę sciema. Wystarczy, że pobiegasz po sklepie, a fachowiec oceni jaką masz stopę. Bieznia wymusza nienaturalną technikę.
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
Dzisiaj bylem również w sklepie biegowym w Manhattanie. Obsługa też fajna i tak jak kolega wyżej mówi warto też się przebiec po sklepie, porobić ostre zakręty, zobaczyć jak but trzyma, w biegosferze tego nie zrobisz bo sklep jest zbyt mały.
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W Manhattanie w sklepie biegowym jest możliwość pobiegania po samym sklepie? Nie byłem tam nigdy a na planie centrum widać, że sklep też raczej mały
http://gchmanhattan.pl/sklep_biegowy-gc ... h&t=a&l=-1
Pytam, bo ceny mają bardzo zbliżone do siebie i chodzi tylko o kwestie obsługi - czy doradzą, nie ściemniają i krzywo nie patrzą gdy sprawa doboru się przeciąga.

Pytam, bo ceny mają bardzo zbliżone do siebie i chodzi tylko o kwestie obsługi - czy doradzą, nie ściemniają i krzywo nie patrzą gdy sprawa doboru się przeciąga.
-
- Wyga
Miejsca jest sporo, na pewno dużo więcej niż w Biegosferze. Ceny ok, wybór też mają niezły. Jak kupowałem u nich buty jakieś 2 tyg temu to skorzystałem z bieżni, analize też moga zrobić, wystarczy zapytać. No i o zniżkę można zapytać, ja dostałem skarpety za pół ceny:)
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
W ten weekend w InterSporcie w Galerii Bałtyckiej jest ASICS Foot ID jeżeli ktoś ma ochotę przebadać DARMOWO swoje stopy to zachęcam.
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
Ten plan jest do d... Sklep jest w ogóle inaczej usytuowany i nie jest prostokątny a kwadratowy bardziej. Zaznaczyli jakby ich zaplecze ;]mungo pisze:W Manhattanie w sklepie biegowym jest możliwość pobiegania po samym sklepie? Nie byłem tam nigdy a na planie centrum widać, że sklep też raczej małyhttp://gchmanhattan.pl/sklep_biegowy-gc ... h&t=a&l=-1
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzieki za pomoc. Wybrałem się w końcu do biegosfery i nie żałuję. Bardzo fajny sklep
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
Jak polecałem Biegosferę tak dzisiaj odradzam i raczej nie chce mieć z nimi nic wspólnego.
Składałem u nich reklamację na obuwie jakiś czas temu i nikt mnie nie poinformował o jej wyniku, wobec tego 15-go dnia zgodnie z ustawą pojechałem po odbiór pieniędzy. W sklepie we Wrzeszczu niemile łysawy gościu powiedział mi, że nie zna ustawy i wg niego do 14 dni roboczych(totalna amatorka).
Następnego dnia zadzwonił do mnie ktoś inny i mówi mi, że próbowano do mnie dzwonić w ciągu 14 dni ale nie odbierałem telefonu, co jest totalnym kłamstwem bo nikt do mnie nie dzwonił. Poinformowali mnie, że sprawdzą bilingi i wtedy się ustosunkują.
Ja do nich wysłałem maila do wiadomości UOKiK z opisaną sytuacją oraz prośbą o zwrot środków do 6-go maja na konto.
Teraz czekam na rozwiązanie sytuacji.
Na szczęście w Gdańsku skończył się ich monopol na sklep biegowy.
Składałem u nich reklamację na obuwie jakiś czas temu i nikt mnie nie poinformował o jej wyniku, wobec tego 15-go dnia zgodnie z ustawą pojechałem po odbiór pieniędzy. W sklepie we Wrzeszczu niemile łysawy gościu powiedział mi, że nie zna ustawy i wg niego do 14 dni roboczych(totalna amatorka).
Następnego dnia zadzwonił do mnie ktoś inny i mówi mi, że próbowano do mnie dzwonić w ciągu 14 dni ale nie odbierałem telefonu, co jest totalnym kłamstwem bo nikt do mnie nie dzwonił. Poinformowali mnie, że sprawdzą bilingi i wtedy się ustosunkują.
Ja do nich wysłałem maila do wiadomości UOKiK z opisaną sytuacją oraz prośbą o zwrot środków do 6-go maja na konto.
Teraz czekam na rozwiązanie sytuacji.
Na szczęście w Gdańsku skończył się ich monopol na sklep biegowy.
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Lapka tak z ciekawości, jak się sprawa potoczyła?
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
Już nawet zapomniałem o tym, że to pisałem.
Po 2 miesiącach bojów sklep zaproponował mi wymianę obuwia. Wybrałem inną markę i mam nadzieję, ze nie będę miał z nimi problemów.
Po 2 miesiącach bojów sklep zaproponował mi wymianę obuwia. Wybrałem inną markę i mam nadzieję, ze nie będę miał z nimi problemów.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47,23
a ja kupiłem dwa kpl. butów w BIEGOSFERZE obie pary w Gdańsku , plus do tego stroj startowy i pare drobiazgów i jestem zadowolony z obsługi , doradztwa , i klimatu jaki tam panuje
. Za moją namową również znajomy się u nich zaopatruje i ma podobne zdanie, więc puki co szczerze polecam.

- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
Jak wszędzie, obsługa przy sprzedaży wszędzie jest ekstra.
Zostawiłem w ich sklepie ponad 3tyś co prawda w ciągu 2 lat i za to pewnie musiałem wycierpieć.
Widać więcej pieniędzy ode mnie nie chcieli.
Zostawiłem w ich sklepie ponad 3tyś co prawda w ciągu 2 lat i za to pewnie musiałem wycierpieć.
Widać więcej pieniędzy ode mnie nie chcieli.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
a jak sprawa z doradzaniem ma sie w decathlonie? Bede w Gdansku niedługo i chciałam kupić buty do biegania, ale żeby była jakaś osoba do porady, bo u mnie w mieście niestety brak. Przyznam, że dużo kasy nie mam dlatego chyba biegosfera odpada, bo pewnie tam ceny wysokie