GoSport
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Zajrzałem dziś do jednego z łódzkich GoSportów gdyż rozglądam się za nowymi butami. Podchodzi "sprzedawczyni" i pyta mnie w czym pomóc. Odpowiedziałem, że szukam butów do biegania dla średniego pronatora z lekką nadwagą. Pani zrobiła bardzo dziwną minę i poprosiła abym powtórzył co bezzwłocznie uczyniłem. W odpowiedzi usłyszałem "A to jest jakaś różnica?" Odparłem, że jest i to spora w odpowiedzi na co usłyszałem "A to ja przepraszam" i tak jak szybko się pojawiła, tak równie szybko zniknęła.
Czy GoSporty w innych miastach sprawują się równie dobrze?
Czy GoSporty w innych miastach sprawują się równie dobrze?
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:14
W intersporcie w Złotych Tarasach w warszawie też brakuje im wiedzy.
Podobnie w Factory w reeboku, na pytanie zadane przez mnie : Czy są buty do biegania?
Sprzedawca odpowiedział: Skórzane czy materiałowe?
Podobnie w Factory w reeboku, na pytanie zadane przez mnie : Czy są buty do biegania?
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
trzeba mu było powiedzieć że skórzane bo tylko w skórze biegasz... ciekawe jakie by Ci zaproponował00jan pisze:W intersporcie w Złotych Tarasach w warszawie też brakuje im wiedzy.

-
- Zaprawiony W Bojach
Dał mi najdroższe jakie mieli. To za dużo powiedziane, pokazał.Raul7 pisze:trzeba mu było powiedzieć że skórzane bo tylko w skórze biegasz... ciekawe jakie by Ci zaproponował00jan pisze:W intersporcie w Złotych Tarasach w warszawie też brakuje im wiedzy.
Sprzedawca odpowiedział: Skórzane czy materiałowe?![]()
-
- Dyskutant
Ja chciałem kupić plecak do biegania. Pani w GoSporcie w Galerii Mokotów powiedzała mi, że takich nie mają. Na szczęście nie przejąłem się informacją i sam sobie znalazłem bardzo dobry i niedrogi plecak przeznaczony specjalnie do biegania.
Obsługa jest tam kompletnie niekompetentna. Nawet nie wiedzą co mają w sklepie
.

- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W Zabrzu w GoSport nie udało mi się ani razu trafić na sprzedawcę choćby z podstawową wiedzą na temat obuwia biegowego.
-
- Rozgrzewający Się
Dlatego polecam Intersport w Almie i New Balance w Manu. Są trochę bardziej ogarnięci niż w GoSportach. Ostatnio w GoSporcie kupowałem kijki do Nordic Walking i dobrze że się znajomych wcześniej wypytałem o co w tym biega, bo sprzedawca w GoSporcie w Manu umiał mi jedynie powiedzieć: "Te kijki od tych różnią się ceną". Mam wrażenie, że nie mają tam pojęcia nie tylko o butach do bieganiu, ale i o rowerach i innych rzeczach, które sprzedają. Mam wrażenie, że sprzedawcy w Intersporcie są trochę bardziej kompetentni.kubako83 pisze:Zajrzałem dziś do jednego z łódzkich GoSportów gdyż rozglądam się za nowymi butami.
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Codziennie przejeżdżam dwa razy koło Almy i zawsze zapominam wysiąść i sprawdzić co mają. Może jutro się udaMichał Jaskólski pisze:Dlatego polecam Intersport w Almie i New Balance w Manu.

Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
pamiętam historię z kompetencją sprzedających. to było ze dwa lata temu, w sklepie Athlet'e Foot oglądałem Nimbusy, tego samego dnia zadzwoniłem do sklepu z zapytaniem o rozmiarówkę, podałem markę i model buta, a panienka odpowiada: "nie mamy takich butów". "byłem w sklepie dwie godziny temu" - odpowiedziałem, opisałem jak wyglądają i "się znalazły" 

kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Wg. moich obserwacji z trzech największych "graczy" na rynku sportowym - Go Sport, Intersport i Decathlon to ten pierwszy jest zdecydowanie najgorszy. Pozostała dwójka toczy zaciety pojedynek o prym na polskim rynku, ja stawiam ich obok siebie.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
-
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje mi się, że intersport nie ma własnych wyrobów. Jeżeli tak jest to nie walczą o inny target?
Decathlon ma i niektóre na całkiem w porządku poziomie. Nawet ich rowery są testowane w magazynach rowerowych i mają dobre oceny.
Decathlon ma i niektóre na całkiem w porządku poziomie. Nawet ich rowery są testowane w magazynach rowerowych i mają dobre oceny.
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Intersport ma jeżeli chodzi biegania własną marke - easy touch.
Stawiam ich na równi bo:
plusy dla Intersportu - ciekawszy, czytelniejszy visual marchendasing, lepsza obsługa,(wieksza stabiloność pracowników - normalny system pracy tzn. pełny etat) i większy wybór obuwia.
plusy dla Decathlonu - osobny bardzo duży dział "bieganie", lepsze ceny, wieksze skoncentrowanie się na edukacji klienta.
Wiadomo, że jest niby wspólna polityka tych sklepów jako sieć, ale zazwyczaj mozna dojrzeć różnice czy w wyborze sprzętu, czy cenie i co najważniejsze w personelu w róznych miastach. I tak naprawde trudno postawić oceny jako całości.
W Go Sport nawet nie staraja się stworzyc cos w typie "Running Corner" a jesli zdarzy się ciakawy but w ciekawej cenie to jest to rodzynek.
Stawiam ich na równi bo:
plusy dla Intersportu - ciekawszy, czytelniejszy visual marchendasing, lepsza obsługa,(wieksza stabiloność pracowników - normalny system pracy tzn. pełny etat) i większy wybór obuwia.
plusy dla Decathlonu - osobny bardzo duży dział "bieganie", lepsze ceny, wieksze skoncentrowanie się na edukacji klienta.
Wiadomo, że jest niby wspólna polityka tych sklepów jako sieć, ale zazwyczaj mozna dojrzeć różnice czy w wyborze sprzętu, czy cenie i co najważniejsze w personelu w róznych miastach. I tak naprawde trudno postawić oceny jako całości.
W Go Sport nawet nie staraja się stworzyc cos w typie "Running Corner" a jesli zdarzy się ciakawy but w ciekawej cenie to jest to rodzynek.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
- glodny1988
- Zaprawiony W Bojach
easy touch to nie jest marka intersportu a jedna z wielu komputerowych firm slynacych z "jakosci",a gdybym mial porownac sklepy w mojej okolicy to decathlon zdecydowanie,intersport w katowicach jest wielkosci typowego spozywczaka wiec tez ciezko porownywac,a go sport swego czasu zrobil malutki dzial z bieganiem i swoimi wyrobami kupilem nawet koszulke oraz czapke i nie ma sie do czego przyczepic jednak pozniej biegowego asortymentu bylo coraz mniej.