marek81 pisze: Oceniając sklep oceniasz obsługę, asortyment i ceny. Nie obchodzi mnie to czy robią jaską imprezę czy zamalowali płot na wyścigach czy może są fri![]()
kupuje buty czy kurtkę a nie spotkanie z wieloskokiem i oceniam sklep przez pryzmat tego czy jestem zadowolony z zakupów a nie z imprezy
Jak mi sprzedadzą np: złe buty to mam być szczęśliwy za to, że mogę w tych złych butach pobiegać z właścicielem sklepu?![]()
Zgodzę się z tym, iż pomysł trafiony. Ale w tym wypadku to nie jest argument. To duży plus dla właściciela jako człowieka. Dla sklepu z mojego punktu widzenia - żaden.
To tak jakbym miał oceniać bieganie.pl za to, że przemalowali logo na czerwono czy różowo
A moim zdaniem inne rzeczy związane ze sklepem również należy wziąć pod uwagę - z tym że powinny mieć dużo mniejszy wpływ na końcową ocenę niż np obsługa, asortyment czy ceny. Ale oczywiście jest to moje zdanie- mocno subiektywne. Tak samo dla kogoś innego równie ważny może być wystrój wnętrza. Zresztą chyba padło już zdanie że test był subiektywny? Ważne, żeby opisy sklepów były na tyle jasne i obszerne, by każdy mógł sam ocenić, który sklep najbardziej mu odpowiada (biorąc pod uwagę np tylko asortyment i obsługę czy cenę). Czy tak jest to nie wiem, bo przyznam się, że nie czytałem jeszcze całego artykułu..