Wytypuj lokalizację nowego sklepu dla biegaczy w Warszawie
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja głosowałem za Galerią Mokotów. Jasne że centrum handlowe to większy koszt, ale również więcej klientów, oczywiście głównie przypadkowych ale jednak. Przy okazji jest szansa dotrzeć do sporej grupy użytkowników siłowni/fitnessu.
Klienci nieprzypadkowi, biegacze- (np ja) zajrzę do takiego sklepu niezależnie czy to będzie mokotów czy praga.
Klienci nieprzypadkowi, biegacze- (np ja) zajrzę do takiego sklepu niezależnie czy to będzie mokotów czy praga.
-
- Rozgrzewający Się
Zoltar nikt tu nie płacze ...natomiast trafiles w dobry punkt
Idź do sportowej sieciowki i uzyskaj fachwa poradę . Zdrowy rynek to nie
Tylko najniższa cena ale i świadomość kupującego za co płaci.
i czy chce mieć gdzie poradzić się w przyszlosci
Idź do sportowej sieciowki i uzyskaj fachwa poradę . Zdrowy rynek to nie
Tylko najniższa cena ale i świadomość kupującego za co płaci.
i czy chce mieć gdzie poradzić się w przyszlosci
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja też kiedyś myślałem, że Galeria Handlowa to dobry pomysł.
Ale po zastanowieniu myślę, że nie.
Zakładając, że w sklepie dla biegaczy zatrudnieni są ludzie którzy są pasjonatami, wczuwają się w to co robią to w Galerii muszą tracić nieporównywalnie więcej energii a efekty nie będą większe.
W Galerii jest dużo więcej przypadkowych klientów niż nie przypadkowych a trzeba ich traktować tak samo.
Czas jaki trzeba poświęcić jednemu klientowi to czasem naprawdę długo - nawet ze 30 minut. W Galerii szansa na to, że rozmawiasz z tym który chce rzeczywiście coś kupić jest dużo mniejsza.
Ale po zastanowieniu myślę, że nie.
Zakładając, że w sklepie dla biegaczy zatrudnieni są ludzie którzy są pasjonatami, wczuwają się w to co robią to w Galerii muszą tracić nieporównywalnie więcej energii a efekty nie będą większe.
W Galerii jest dużo więcej przypadkowych klientów niż nie przypadkowych a trzeba ich traktować tak samo.
Czas jaki trzeba poświęcić jednemu klientowi to czasem naprawdę długo - nawet ze 30 minut. W Galerii szansa na to, że rozmawiasz z tym który chce rzeczywiście coś kupić jest dużo mniejsza.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Poza tym, nie wiadomo czy Galerie (przynajmniej te trzy: Arkadia, Złote Tarasy i Mokotów) będą chciały mieć taki sklep. Z tego co się orientuję, to w Galerii Mokotów był sklep firmowy New Balance... ale chyba już go nie ma (dawno tam nie byłem i się nie wybieram
).
Skądinąd wiem, że likwidacja sklepu New Balance zbiegła się z likwidacją ok. 30 innych sklepów w Galerii Mokotów. Nie pytajcie mnie jaka była tego przyczyna... bo nie wiem, ale z dobrze poinformowanego źródła
wynika, że... taka jest polityka firmy (znaczy się Galerii Mokotów) 

Skądinąd wiem, że likwidacja sklepu New Balance zbiegła się z likwidacją ok. 30 innych sklepów w Galerii Mokotów. Nie pytajcie mnie jaka była tego przyczyna... bo nie wiem, ale z dobrze poinformowanego źródła

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Stary Wyga
To prawda, może warto wtedy jakoś "rozróżniać" kupujących. Np szczegółowe badania stopy ( takie jak w Ergo) tylko po umówieniu (+ ewentualnie wyjątki)Adam Klein pisze:J W Galerii szansa na to, że rozmawiasz z tym który chce rzeczywiście coś kupić jest dużo mniejsza.
Kwestia obsługi- na pewno żaden klient nie może poczuć się gorszy/ zaniedbany ale rzeczywiście nie sposób w takim miejscu każdej osobie poświęcić tyle czasu.
To już raczej zależy od polityki danej firmy. Ja gdybym prowadził taki sklep, chyba też wolałbym mniejszą liczbę klientów ale znających (lub chcących poznać) temat (większa satysfakcja z pracy)- nawet za cenę mniejszych zarobków.
Z finansowego punktu widzenia wydaje mi się że galeria byłaby lepsza.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Jeszcze chyba nie. Ale na pewno nie podziemia Dworca Centralnego. 

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Losowanie robił sklep biegacza.
Dowiedziałem się, że wygrała: Marta Romiszewska.
Dowiedziałem się, że wygrała: Marta Romiszewska.