Kiedy kupować buty - początki wyprzedaży.

Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czy jest jakieś miejsce gdzie można sprawdzić kiedy jakiś model buta wyszedł albo czym się różni od poprzednika/następcy?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
TajPan
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Bros pisze: "Najlepsze" promocję widziałem w decathlonie XS - np. Nimbusy 17 w cenie 190zl. Haczyk był taki, że mieli tylko duze rozmiary.

Galerie handlowe o których wspominałem to Silesia City Center oraz Galeria Katowicka.
Decathlon vis-a-vis IKEA - Asics GT-2000 3 249zł.
Obrazek
Sasasa12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

też właśnie szukam butów fajnych i tanich, teoretycznie teraz ceny przed sezonem powinny być lepsze, ale gdzie szukać takich modeli obuwia, na jakich mi zależy?
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

W styczniu był rzeczywiście dobry czas na kupowanie. Jeszcze było sporo rozmiarów, modeli itd. a ceny promocyjne bo musieli czyścić magazyny.
Gdzie szukać - wszędzie gdzie się da. :D
PanZąbek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sasasa: rozumiem, ze szukasz do biegania? a jakas konkretna marka Cie interesuje czy obojetne?
Sasasa12
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

PanZąbek do biegania, marka jest dla mnie obojętna, magda, no i jak się je nosi, i jak się w nich biega? jesteś zadowolona?
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

magda906 pisze:Ostatnio tutaj natknełam się na wyprzedaże http://gmsports.pl/pol_m_AIR-MAX-289.html . Takie chyba spokojnie mogą być do begania ? Firma porządna za takie pieniądze to aż szkoda nie kupić. Może nawet warto kupić dwie pary.
Tylko żadne z nich nie są do biegania...
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Kupiłem w swojej "karierze" jakieś 25 par butów do biegania i zawsze w ostrych promocjach (40-70% obniżki) bo prywatnie nie uznaję cen, które sobie wymyśla rynek.
Zasada jest taka, że trzeba trzymać rękę na pulsie. Owszem są wyprzedaże - czerwiec-lipiec oraz w styczniu-lutym ale warto czasem wstąpić do outletu czy mieć swoje duże sklepy On-Line i sprawdzać działy Wyprzedaż/ Outlet/ Promocja.

Doświadczenie uczy, że kupienie butów za pół ceny (przy standardowych rozmiarach) to łatwa rzecz.
Szczególnie jak się jest kobietą - tu się zdarzają szalone ceny.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hatek pisze:Kupiłem w swojej "karierze" jakieś 25 par butów do biegania i zawsze w ostrych promocjach (40-70% obniżki) bo prywatnie nie uznaję cen, które sobie wymyśla rynek.
Tu sie "czepie slowek" - to wlasnie rynek dyktuje cene, po ktorej kupujesz (ja rowniez) - czyli 50-60% ponizej kwot, ktore wymyslaja sobie sprzedawcy / managment producenta (bo tak im wyswietlaja slupki Excela, wiedzac, ze znajdzie sie duza grupa gotowych znaczaco przeplacic...).
pskosinski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W kontekście cen obuwia może kogoś zainteresuje ta grafika: Obrazek

Wzięta ze strony akcji "WYŚLIJ SZPIEGA DO FABRYKI- Prześwietl firmy obuwnicze!", może ktoś przy okazji wesprze akcję: https://polakpotrafi.pl/projekt/wyslij- ... do-fabryki

Nawet sprzedając za pół ceny i tak wszyscy zarabiają. ;) Rzeczywisty koszt produkcji i dystrybucji obuwia to około 30 euro ze 120, czyli 25%.
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chińczyk czy inny Wietnamczyk dostaje 2,5 ojro za parę butów? Chyba dniówki...
"Life can pull you down but running will always lift you up."
pskosinski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Arasso pisze:Chińczyk czy inny Wietnamczyk dostaje 2,5 ojro za parę butów? Chyba dniówki...
Wszyscy pracownicy fabryki (zazwyczaj paręset osób) dostają łącznie 2,5 euro od pary.

Jak dobrze pamiętam to miesięcznie wychodzi 120-150 zł pensji za 16 godzin dziennie z wyjątkiem niedziel (co oczywiście nie wystarcza na jedzenie). Ale to już dosyć mocno odbiega od tematu, więcej info znaleźć można po linkach począwszy od poprzedniego, jeżeli to kogokolwiek interesuje.
ODPOWIEDZ