O ile dobrze pamiętam te Nike generalnie chodzą za 10-19zł więcej, po za tym kocham miłością wielką ZENki, 50zł + 3 h i voila!

http://www.goldenline.pl/forum/1895756/ ... cja-sklepumartinelli pisze:Czy w Galerii Mokorów jest wciąż fabryczny sklep new balance ?
Przez ostatnie dwa lata to prędzej bym się spodziewała, że sklepy, które były, zostały z wiadomych względów zamknięte. Ja ze sklepów stacjonarnych nie korzystam, ale np. odbierałam czasem osobiście zamówienia w RunnersClub, i już nie mają sklepu stacjonarnego.marcin9709 pisze: ↑08 paź 2021, 21:15 Pojawiły się przez te ponad 2 lata jakieś fajne sklepy, gdzie obsługa doradzi w zakupie butów do biegania?
No to zostaje Ci się tam udać a potem trzymać jednej sprawdzonej marki aby online zamawiaćmarcin9709 pisze: ↑14 paź 2021, 13:42 Przez ostatni miesiąc zamówiłem i przymierzyłem już chyba z 6 par butów. Były albo za duże, albo za małe (mimo sąsiednich numerów). Kupując np na Zalando nie ma informacji ani o wadze biegacza, ani o poziomie amortyzacji. Teraz np potrzebuję butów raczej na dłuższe wybiegania i kompletnie nie wiem, wśród jakich modeli szukać.
Byłem miesiąc temu w Martes to powiedziałem jaki mam rozmiar to Pan pokazywał mi buty o pół centymetra mniejsze niż długość stopy. Szukam więc sklepu, gdzie obsługa będzie miała chociaż minimalne pojęcie o butach do biegania.
W Studio Sport byłem i faktycznie dobrze doradzili mi z butami. W runnersclub też całkiem nieźle, ale były problemy z paragonem, który miałem dostać na konto. Chyba jedynie w Sklepie Biegacza nie byłem, biorąc pod uwagę te bardziej znane.
Ten sklep jest już jakieś dwa lata, czasem przejeżdżam tamtędy na rowerze. To chyba kontynuacja sklepu For Pro, który był kiedyś przy Legii, a może nadal jest? Nie wiem.przemekEm pisze: ↑14 paź 2021, 16:54Ostatnio pojawił się sklep For Pro na Wilanowie, jest chyba w jakiś sposób powiązany z Mariuszem Giżyńskim, tam mają Nike, OnRuning, Adidasa i UnderArmour. W środku nie byłem i co mają na miejscu to nie wiem, ale widziałem, że dużo wydarzeń organizują, zapowiada się na fajne miejsce. Jak ktoś ma blisko, to pewnie warto odwiedzić.
Takie podejście w takich sklepach to często wydaje mi się jest wobec amatorów i pracownicy traktują tak wszystkich. A jak ktoś biega dłużej to jak mówisz przychodzi konkretnie po coś i nie potrzebuje oglądać innych par tylko to co upatrzone.beata pisze: ↑14 paź 2021, 17:59Ten sklep jest już jakieś dwa lata, czasem przejeżdżam tamtędy na rowerze. To chyba kontynuacja sklepu For Pro, który był kiedyś przy Legii, a może nadal jest? Nie wiem.przemekEm pisze: ↑14 paź 2021, 16:54Ostatnio pojawił się sklep For Pro na Wilanowie, jest chyba w jakiś sposób powiązany z Mariuszem Giżyńskim, tam mają Nike, OnRuning, Adidasa i UnderArmour. W środku nie byłem i co mają na miejscu to nie wiem, ale widziałem, że dużo wydarzeń organizują, zapowiada się na fajne miejsce. Jak ktoś ma blisko, to pewnie warto odwiedzić.
A co doradzania, to mnie akurat irytuje, gdy ktoś próbuje mi coś doradzać, wolę sama przymierzyć i wybrać, i lepiej znam swoje preferencje. No ale może jestem specyficzna. Poza tym czasem nawet trochę niepasujący but po jakimś czasie się ułoży. Kiedyś zdarzało mi się wygrywać albo dostawać buty, nie zawsze były idealne, ale zawsze w końcu jakoś je "oswajałam".