Komentarz do artykułu Nowy sklep ze sprzętem dla biegaczy - Nike ForPro

damianwitkowski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 29:32
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pokazaliśmy na filmiku kurtkę jako ciekawostkę.Wielu z Was o niej słyszało,wielu widziało filmik,a teraz macie okazję przyjść do sklepu zobaczyć z bliska dotknąć,a nawet przymierzyć bo mamy ją dostępną w każdym rozmiarze. Moim zdaniem to duży plus,że sklep posiada pełen asortyment od skarpetek,staników czy czapek, SportWatch'a czy bluzy zupełnie przystępne cenowo jak również te flagowe modele jak Nike Vapor Flash.Na dodatek każdy kto chce dokonać zakupu do piątku dostanie -20% na cały asortyment.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Kshysiek pisze:Ja zauważyłem, że z tymi parametrami technicznymi to różnie bywa.
Zaczerpnę przykład ze sprzętu fotograficznego:
Producenci kiepskich obiektywów do każdego cherlawego szkiełka dopisują masę skrótów i technologii, które niby czynią cuda. A i tak wszystko na zdjęciu jest jakieś takie maślano-mydlane. Dobry producent czasem wystarczy że postawi swoje logo i to ono jest oznaką jakości (np. taka Leica).
Bardzo dobre porównanie :oczko:
Fotografia to podobno najpopularniejsze hobby w bogatrzej części świata... i większość amatorów kończy jako "onaniści sprzętowi"...
Kiedyś pewien guru od sprzętu Nikona podał na swojej stronie link do doskonałych fotografii pewnej młodej amatorki fotografowania, która robi zdjęcia najtańszym kitem Nikona.

Reasumując tak jak nie sprzęt się liczy przy fotografowaniu tylko fotograf, tak samo przy bieganiu liczy się biegacz a nie sprzęt.

ps. a kurtka za 1400 zł spełniła swoją rolę: wywołała zainteresowanie :hej:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jeju,
w kregach wspinaczkowych, kurteczka za 1400 to raczej okazja. Pierwsza z brzegu: http://www.polarsport.pl/product/383106 ... %20WOMEN'S
i nikt nie psioczy, jak Cie nie stac to kupujesz moze Salewy, czy innego Berghause'a (nie mylic z Bergsonem). I juz. (wtedy faktycznie placisz tylko 1400). Ale nikt nie powie, ze jak ktos ma Mammuta to , ze jakis kiepski/zly/nieprawdziwy wspinacz/skitourowiec, tylko popatrzy jak sie wspina/jezdzi.

Socjalizm wsrod biegaczy w modzie? Czy o co chodzi? ;)

TYlut
bartek82
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 37:58

Nieprzeczytany post

Oto brawa za ciekawą dyskusję!

http://www.youtube.com/watch?v=MFWrQUtx018

:-p

(P.S. ktoś wie skąd ten film pochodzi? ;-)

--
Bartek
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

A wracając do meritum, to muszę, że cieszy mnie otwarcie tego sklepu w tym miejscu bo było nie było to jest to sklep położony w okolicy w której mieszkałem przez większość życia :tonieja:

Szkoda tylko, że nie jest to sklep prowadzony przez Nike Poland.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kubawisniewski pisze:Fajnie, że google wymienił wszystkie produkty z filmiku i podjął się interpretacji. W sumie miło, że oglądacie i szukacie sensacji. Poza tym szczerze mówiąc nie bardzo wiem, o co chodzi? Widzę, że filmik poruszył zmysły, ale niektórych argumentów nie rozumiem. Filmik dokumentuje otwarcie sklepu Nike, co ma w nim wisieć? Kosiarka spalinowa? Zachęcamy biegaczy do wizyty, ale przymusu nie ma. Skupiacie się na słowie prawdziwi - dotknęło to Was? Kurcze, to przepraszam, straszna skucha. Jeśliby wszystko traktować dosłownie, to faktycznie zgroza, nawet "Witamy" może być podejrzane.
Panie Kubo.
Nadinterpretuje Pan chyba nasze komentarze.
Ja Pana lubię. :)
Obserwuję Pana coroczne zmagania na bieżni i kibicuję.
Ale naprawdę nie szukamy sensacji.
Słowo mówione - jest szybsze, pada - i po chwili go nie ma.
Słowo pisane - zostaje i może odnosi Pan wrażenie że ktoś szuka jakiejś sensacji.
Może inni koledzy, ja nie.
To ja żartobliwie zagadnąłem o słowo "prawdziwi" - wcale mnie to nie dotknęło, bo uważam się za prawdziwego biegacza ale zupełnie niepotrzebnie Pan się z tego tłumaczy - przecież to taki słowny żart.
Skąd te nerwy? Przecież ja się sympatycznie pytam.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

puella pisze:Poza tym, ja sie wcale nie denerwuję, jak to google napisał, tylko po prostu dziwię się tym pretensjom.
Pani Puello. To chyba Pani miała do nas pretensje, że zajmujemy się tylko kurtką, więc ja tylko wytłumaczyłem dlaczego kurtka wydaje się najbardziej interesująca, zresztą przecież tak miało być więc nie wiem dlaczego zdziwienie że się nią interesujemy?
pozdrawiam
barti
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W tym samym miejscu kupowalem nascie lat temu swoje pierwsze kolce z lyzwa ;). Mam je do dzisiaj i do dzisiaj w nich biegam - oj, kosztowaly mnie wowczas sporo kasy (szczegolnie, ze uczniakiem bylem i z kieszonkowego kilka miesiecy musialem na nie oszczedzac). Super, ze nike wrocil w to miejsce! :).
kubawisniewski
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

google, też się nie denerwuję za bardzo, w końcu, tak jak pisałem, zainteresowanie pozostaje. Tyle, że np, w rozmowie z Mariuszem poruszamy przez prawie polowę filmiku konkretne rzezy o faktycznym użytkowaniu butow, poza tym ani o kurtce, ani o butach, ani o stanikach, w kontekście cen nie mówimy, by nie byl to film kupiecki :hahaha:
Tak czy siak być może teraz mnie też dopadła nadinterpretacja, jeśli tak, sorry i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wczoraj się dowiedziałem, że te kurtki w tym sklepie poszły tak dobrze, że trzeba było zamawiać kolejną partię. :)
ODPOWIEDZ