Summit - dystrybutor La Sportivy

bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kiedyś kupiłem u nich buty trailowe - Wildcat. Ponieważ _bardzo_ mi one odpowiadają postanowiłem zapytać o wersję z gore-teksem.

I co się okazało? Że _dystrybutor_ ma w ofercie tylko dwa modele biegowe - Wildcat i Lynx, a na moją sugestie, że potrzebuję wersji z goreteksem dowiedziałem się od pana sprzedawcy, że nie planują sprowadzania innych modeli bo - uwaga! - są baaardzo drogie (padły słowa w rodzaju "absurdalnie drogie"). Bardzo ciekawy argument sprzedającego stojącego twarzą w twarz z potencjalnym klientem - a ja nawet nie mówiłem o cenie, tylko zdeklarowałem swoją chęć zakupu. Ale może wyglądam na biednego, nie wiem ;)

Szanowni dystrybutorzy, nigdy nie sprzedacie butów nie mając ich w ofercie. Zresztą nazwa "dystrybutor" do czegoś zobowiązuje, nie tylko do sprzedawania 2 modeli na krzyż (świetnych zresztą i w atrakcyjnej cenie, tego nie neguję).

Ok, mieli tam też wiele butów LaSprotivy z innej działki, to fakt - ale jeśli chodzi o biegowe - bida.

Tak tylko chciałem się wyżalić :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Masz racje beznadziejny taki dystrybutor. Przecież mają w ofercie świetne buty do biegów górskich a te ostatnio stają się coraz bardziej popularne, ale oni są ślepi. Jak by troche ruszyli głową znależli by klientów na ten "drogi" towar. Zresztą co Salomon jest niby tani, a Adidas i inne tez są tanie?
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Otóż to, buty z gore zawsze będą droższe i tyle.

Co do Salomona - stwierdziłem, że przymierzę się do XA Comp 5, ale cóż sie okazało: w Bielsku-Białej w sklepie bardzo dobrze zaopatrzonym w sprzęt Salomona akurat tych butów brak. Uprzejma pani sprzedawczyni próbowała namówić mnie na inne (wszystkie dla pronatorów), nie dała sobie wytłumaczyć, że interesują mnie buty dla biegaczy o stopie neutralnej, nie bardzo wiedziała w ogóle co to jest ;)

Tym sposobem zima minie i odłożę zakup do następnej, w sumie dobrze ;)
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co Ty gadasz! Osobiście im wszystko tłumaczyłem :-) ale nauka poszła w las :-)
Do jakiego biegania Ty potzrebujesz buty bo Compy są niebardzo...
A tak wogóle to wszystkie modele Salomonów z poprzedniego sezonu są uniwersalne i mają podparcie od wewnatrz, które nie przeszkadza nautralą i supinatorom - jedynie dodają nieco wagi, ale popdczas przetaczania nie czujesz tego. No tak zima jak widać chyba się kończy...
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Potrzebuję butów w góry, z gore i z pancernym czubkiem oblanym plastikiem.

Ale jednak nie zaryzykuję butów "ze wstawką", bo kiedyś się to u mnie skończyło kontuzją kolana i dłuższą przerwą w bieganiu.
ODPOWIEDZ