Wgrałem ostatnio, lecz ze względu na brak startu za bardzo nie mam jak tego przetestować.Logadin pisze:https://apps.garmin.com/en-US/apps/6a30 ... 634983fc93
Nazwa faktycznie innaRace Screen.
Oczywiscie jak markery sa rozjechane na zawodach, to i wynik bedzie niedokladny.jacekww pisze:Jak ten szacowany wynik sprawdza się na zawodach, można na tym polegać, rozumiem iż podstawą jest dobre oznakowanie trasy do ręcznego lapowania?
Ja mam ustawione na 30s.Czy wyłączamy wówczas Auto Lap i z ilu sekund ustawiacie zliczanie średniego tempa?
Czyli zalapowanie na n-kilometrze, przy założeniu właściwego oznakowania, koryguje nam średnie tempo całości (względem GPS) na zegarku i można przyjąć je za faktyczne do n-kilometra i całości dystansu.Sikor pisze: Bardziej interesuje mnie srednie tempo z calosci i na tej podstawie oceniam czy bieg idzie z planem czy nie.
Dokladnie takjacekww pisze:Czyli zalapowanie na n-kilometrze, przy założeniu właściwego oznakowania, koryguje nam średnie tempo całości (względem GPS) na zegarku i można przyjąć je za faktyczne do n-kilometra i całości dystansu.Sikor pisze: Bardziej interesuje mnie srednie tempo z calosci i na tej podstawie oceniam czy bieg idzie z planem czy nie.
Kurka, chyba nie rozumiem o jaki "zapis" pytaszjacekww pisze:Trzeba przy ręcznym wyłączyć zapis automatyczny żeby to się nie mieszało, czy wpływu to nie ma i koryguje jedynie z ręki?
Nie jasno się wyraziłem, chodzi mi o to, że jeśli chcę korzystać z tej tarczy i oznaczać okrążenia ręcznie lapując wg. znaczników na trasie, to czy Auto Lap (kilometrówek) w zegarku może jednocześnie być włączony podług GPS i czy to nie zaburzy ew. korekt tempa.Sikor pisze:Kurka, chyba nie rozumiem o jaki "zapis" pytaszjacekww pisze:Trzeba przy ręcznym wyłączyć zapis automatyczny żeby to się nie mieszało, czy wpływu to nie ma i koryguje jedynie z ręki?