Teraz jest Wt, 23 kwietnia 2019, 14:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: Pt, 21 grudnia 2018, 14:53 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): N, 19 stycznia 2014, 22:55
Posty: 31
U mnie na 5 na betę zainstalowała się stabilna wersja 12 przez Wi-Fi.
Podobnie było z 11.

Wysłane z mojego SM-G935F .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: So, 22 grudnia 2018, 11:20 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 11 kwietnia 2016, 12:01
Posty: 879
cześć w Polarze miałem taką funkcję że np. podczas biegu jak mocno stuknąłem w zegarek to np. włączało się podświetlenie ( lub inna przypisana do stuknięcia funkcja ) czy tutaj też jest taka opcja ??
Bo szukam w ustawieniach, ale nie widzę ;/

_________________
Biegasz czy trenujesz ????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: So, 22 grudnia 2018, 12:07 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 4000
Lokalizacja: Szczecin
Lepiej tu nie wspominaj co miałeś w Polarze :-)

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Nie pozwól, by to czego nie możesz zrobić powstrzymywało Cię od zrobienia tego, co jesteś w stanie zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: So, 22 grudnia 2018, 12:35 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 11 kwietnia 2016, 12:01
Posty: 879
keiw napisał(a):
Lepiej tu nie wspominaj co miałeś w Polarze :-)

Wysłane z mojego SM-G950F .

bez 2 zdań i porównania Garmin o 10 półek wyżej ;]
niestety cena też ;/ ale i tak warto o taką zmianę ;]

_________________
Biegasz czy trenujesz ????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: So, 22 grudnia 2018, 13:54 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 29 sierpnia 2009, 15:48
Posty: 1860
Lokalizacja: Warszawa
Bez przesady z tą ceną. Tylko 60% więcej od Polara, w którym mało co jest, a to co jest działa bardzo dziwnie ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: N, 23 grudnia 2018, 19:46 
Offline
Stary Wyga
Stary Wyga
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 13 maja 2017, 23:04
Posty: 191
Kod:
podczas biegu jak mocno stuknąłem w zegarek to np. włączało się podświetlenie

W F5x jest tak ze jak podczas biegu podniesiesz dłoń, aby zobaczyc wyswietlacz to zegarek sam włącza podświetlenie. Taki bajer. Bezdotykowy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: Pn, 24 grudnia 2018, 12:52 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 4000
Lokalizacja: Szczecin
Czy w F5X+ - tak jak a Polar, są osobno automatyczne i ręczne okrążenia?
Pytam serio, jak to wygląda?
W 735xt niestety tak nie ma.

_________________
Nie pozwól, by to czego nie możesz zrobić powstrzymywało Cię od zrobienia tego, co jesteś w stanie zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: Pn, 24 grudnia 2018, 13:52 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 10 października 2014, 08:22
Posty: 551
Lokalizacja: WROCŁAW
keiw napisał(a):
Czy w F5X+ - tak jak a Polar, są osobno automatyczne i ręczne okrążenia?
Pytam serio, jak to wygląda?
W 735xt niestety tak nie ma.



tak masz automatyzny lap jak sobie ustwisz np 1km standardowo i manualnie kiedy chcesz robisz lapa

https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/fenix3/PL-PL/GUID-5E34E41D-D8CB-496E-839D-BC1F0CBFCC48.html

_________________
https://www.endomondo.com/profile/1601558

https://connect.garmin.com/modern/profile/Jan502


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: Pn, 24 grudnia 2018, 15:35 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 4000
Lokalizacja: Szczecin
I później widać to w podsumowaniu treningu?
Osobno są podsumowane autolapy i osobno lapy manualne?
Można to niezależnie analizować w GC?

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Nie pozwól, by to czego nie możesz zrobić powstrzymywało Cię od zrobienia tego, co jesteś w stanie zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: Pn, 24 grudnia 2018, 15:40 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 10 października 2014, 08:22
Posty: 551
Lokalizacja: WROCŁAW
keiw napisał(a):
I później widać to w podsumowaniu treningu?
Osobno są podsumowane autolapy i osobno lapy manualne?
Można to niezależnie analizować w GC?

Wysłane z mojego SM-G950F .


widac przykładowo mozesz zobaczyc na moim przykładzie
w zakładce na dole podziały kilka zrobiłem zauwazysz roznica inna niz 1km
https://connect.garmin.com/modern/activity/3240160626

_________________
https://www.endomondo.com/profile/1601558

https://connect.garmin.com/modern/profile/Jan502


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: Pn, 24 grudnia 2018, 17:57 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 4000
Lokalizacja: Szczecin
Ale tam masz strasznie to pomieszane. Lapy automatyczne są razem z ręcznymi.
Mam ustawione np. autolapy co 1km.
Po 40 min klikam lap ręczny, następnie klikam ręcznie co: 1 km, 3 min, 2 km, 5 min, 3 km. Powiedzmy, że cały trening to 20km.

W Polar będę miał cały dystans z ustawionymi podziałami automatycznymi co 1km.
W osobnej zakładce będę miał ręczne podziały:
1. 40 min: od początku do ręcznego zalapowania tego czasu
2. 1 km: analiza tego kilometra
3. 3 min
4. 2 km
5. 5 min
6. 3 km
7. to co będzie do końca treningu.

Dodatkowo, gdybym ustawił trening interwałowy, to miałbym trzecią zakładkę z podziałami zaprogramowanych faz tych interwałów.

O coś takiego pytałem.

Tu dla zobrazowania mój przykład:
https://flow.polar.com/training/analysis/1766534674
Na samym dole są zakładki do analizy. Ręcznych okrążeń akurat nie robiłem, ale są zaprogramowane fazy i autolapy co 1km oraz można sobie wybrać inne podziały. Dodatkowo mamy suwak do ręcznych ustawień, jakie tylko chcemy.

_________________
Nie pozwól, by to czego nie możesz zrobić powstrzymywało Cię od zrobienia tego, co jesteś w stanie zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: Pn, 24 grudnia 2018, 18:38 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pt, 10 października 2014, 08:22
Posty: 551
Lokalizacja: WROCŁAW
keiw napisał(a):
Ale tam masz strasznie to pomieszane. Lapy automatyczne są razem z ręcznymi.
Mam ustawione np. autolapy co 1km.
Po 40 min klikam lap ręczny, następnie klikam ręcznie co: 1 km, 3 min, 2 km, 5 min, 3 km. Powiedzmy, że cały trening to 20km.

W Polar będę miał cały dystans z ustawionymi podziałami automatycznymi co 1km.
W osobnej zakładce będę miał ręczne podziały:
1. 40 min: od początku do ręcznego zalapowania tego czasu
2. 1 km: analiza tego kilometra
3. 3 min
4. 2 km
5. 5 min
6. 3 km
7. to co będzie do końca treningu.

Dodatkowo, gdybym ustawił trening interwałowy, to miałbym trzecią zakładkę z podziałami zaprogramowanych faz tych interwałów.

O coś takiego pytałem.

Tu dla zobrazowania mój przykład:
https://flow.polar.com/training/analysis/1766534674
Na samym dole są zakładki do analizy. Ręcznych okrążeń akurat nie robiłem, ale są zaprogramowane fazy i autolapy co 1km oraz można sobie wybrać inne podziały. Dodatkowo mamy suwak do ręcznych ustawień, jakie tylko chcemy.



Fajne ale takie rzeczy to tylko w erze albo w polarze. Trzeba napisac do Garmin a. W adasiu były podobne

_________________
https://www.endomondo.com/profile/1601558

https://connect.garmin.com/modern/profile/Jan502


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: Pn, 24 grudnia 2018, 19:43 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N, 12 października 2014, 14:32
Posty: 4000
Lokalizacja: Szczecin
Na platformie Adidasa zaczynałem :-)

Pytam, bo właśnie przy treningach 735xt tego nie widziałem i myślałem, że może taka funkcjonalność jest w wyższych modelach.

Próbuje się przekonać do platformy GC ;-)

Wysłane z mojego SM-G950F .

_________________
Nie pozwól, by to czego nie możesz zrobić powstrzymywało Cię od zrobienia tego, co jesteś w stanie zrobić.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: Pn, 24 grudnia 2018, 20:52 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 29 sierpnia 2009, 15:48
Posty: 1860
Lokalizacja: Warszawa
Autolap wyłączyłem i mam tylko te wynikające z ustawienia odcinków, interwałów itp, a po wrzuceniu treningu do runalyze mogę sobie przeskakiwać pomiędzy ręcznymi a wyliczonymi okrążeniami. Prosto i przyjemnie :taktak:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Garmin Fenix 5/5s/5x
Nowy postNapisane: Pt, 28 grudnia 2018, 10:43 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt, 20 maja 2014, 13:14
Posty: 1691
Lokalizacja: Sieradz
Każdy kto przechodzi z Polara na Garmina pyta o lapy. Nie ma tak jak w Polarze ...

_________________
FanPage Facebook


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: uriasz i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL