keiw pisze:Przywiązałeś go jak trzeba? Może był za luźno?
Możesz zgłosić problem mailem do Sport Konsulting.
Oni udzielają porad i może coś ci podpowiedzą.
właśnie do niech napisałem, zobaczymy co powiedzą
keiw pisze:Przywiązałeś go jak trzeba? Może był za luźno?
Możesz zgłosić problem mailem do Sport Konsulting.
Oni udzielają porad i może coś ci podpowiedzą.
Witam
Błąd o którym Pan mówi wynosi około 3%. Producent podaje, że odchylenia we
wskazanym dystansie ( niezależnie, od tego czy zegarek pracuje na GPSie czy
na sensorze biegowym) mogą mieć miejsce. Błąd może wynosi od 1 do 3 %.
Przypuszczam jednak, że jeżeli mówimy o takiej różnicy, raczej nie jest to
błąd - wynika to z faktu, że przy atestowanej trasie, długość jest liczona
jest po najbardziej optymalnej linii. Nie wierzę w to że wszystkie zakręty
pokonał Pan w najkrótszy (najbardziej optymalny) możliwy sposób.
Wydaje mi się, że w Pana przypadku jest to wskazanie mieszczące się w
przyjętej normie.
Ech, Polar musiał coś skopać. Ostatnio miałem dobrze a dziś, po wczorajszym treningu, mam tak jak u Ciebie.SinkER pisze:Po dzisiejszej synchronizacji przez BT rozjechał mi się kompletnie "recovery status" pomiędzy zegarkiem i Polar Flow.
...
Czy ktoś miał coś podobnego?
...
Cześć , w serwisie zapytali mnie czy mam nowe buty ? No i fakt mam nowe butykeiw pisze:Zrób testy na jakiejś prostej, gdzie masz słupki kilometrowe lub na stadionie.
Nie chce mi sie wierzyć, że zrobiłeś kilka km więcej.
Może w ok. 500m to jeszcze bym uwierzył.
Wysłane z mojego MI 3W .
Biegłem w nich już połówkę , ale na połówce odczyty były okeykeiw pisze:Upierdliwy ten sensor
Wychodzi na to, że tak - musisz.
Nawet po zmianie nawierzchni po której będziemy biegać, trzeba na nowo zrobić kalibrację.
Maraton pobiegłeś w nowych butach, nie biegając w nich wcześniej
i tu -> http://support.polar.com/e_manuals/V800 ... kalibracjaKalibracja sensora biegowego
Kalibracja sensora biegowego poprawia dokładność pomiarów prędkości, tempa,
dystansu i długości kroków.
Zaleca się przeprowadzenie kalibracji sensora biegowego przed jego pierwszym użyciem, jeśli styl biegu uległ znacznej zmianie lub jeśli zmieniło się położenie sensora biegowego na bucie (np. po założeniu nowych butów lub po przełożeniu czujnika z prawego buta na lewy).
Kalibrację należy przeprowadzać przy standardowej prędkości biegu.
tu -> http://support.polar.com/e_manuals//M40 ... _Smart.htmKalibracja sensora biegowego poprawia dokładność pomiarów prędkości, tempa i dystansu. Zaleca się przeprowadzenie kalibracji sensora biegowego przed jego pierwszym użyciem, jeśli styl biegu uległ znacznej zmianie lub jeśli zmieniło się położenie sensora biegowego na bucie (np. po założeniu nowych butów lub po przełożeniu sensora z prawego buta na lewy). Kalibrację należy przeprowadzać przy standardowej prędkości biegu. Jeśli biegasz z różnymi prędkościami, przeprowadź kalibrację, biegnąc ze średnią prędkością. Sensor biegowy można skalibrować ręcznie lub automatycznie.
W celu uzyskania najdokładniejszej kalibracji zaleca się korzystanie z innego profilu sportowego dla każdego typu nawierzchni (droga, szlak).
Typ baterii: CR2430
keiw pisze:Upierdliwy ten sensor
Wychodzi na to, że tak - musisz.
Nawet po zmianie nawierzchni po której będziemy biegać, trzeba na nowo zrobić kalibrację.
Maraton pobiegłeś w nowych butach, nie biegając w nich wcześniej
super dzięki za pomoc ;]keiw pisze:Powinna, ale pod warunkiem, że nie będzie zakłóceń GPS.
Najlepiej jednak zrobić ręczną na podstawie zmierzonej odległości: słupki kilometrowe, atestowany stadion lub własnoręcznie odmierzony odcinek przy pomocy miary, koła pomiarowego (drogomierza).
Do zawodów możesz sobie ustawić nowy profil np. "Bieg uliczny" i tam zrobić kalibrację najlepiej średnim tempem jakim zamierzasz biec zawody i na podobnej nawierzchni (zazwyczaj asfalt).
Kalibracja jest pamiętana dla każdego profilu sportowego osobno.