Buty :-)

suzi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam :)

Chciałam prosic o radę w sprawie kupna butów.
Dopiero zaczynam biegac wiec nie chce inwestowac za dużych pieniędzy na początek ale tez kupic buty wystarczająco dobre

Zamierzam biegac po lesie i polach - raczej utwardzone drogi, częsc dystansu po asfalcie

Dopiero zaczynam wiec nie jestem w stanie podac dystansu, zamierzem wcielic w życie plan 10 tygodniowy

moje parametry techniczne to 163cm 55 kg 23 lata i raczej wysokie podbicie

dwa lata temu miałam zapalenie ścięgien w stopie (to sie jakos fachowo nazywało ale nie pamiętam :/ ) od tego czasu zdarzyło sie że po 2-3 dniowych spacerach w górach wracał ból na ok 3 dni - czy w związku z tym mam szukać jakiejś specjalnej podeszwy?

Obecnie mieszkam w Poznaniu wiec jesli ktos wypatrzył jakies miejsce gdzie mogłabym kupic odpowiednie buty a najlepiej w promocji :) proszę o odpowiedź

to chyba wszystko - tylko prosze nie piszcie, ze tak to tylko w Erze ;)

Pozdrawiam serdecznie :)
PKO
keks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

to ja zarzucę linkiem od konkurencji ;)

http://biegajznami.pl/pokaz.php?kg=0&idk=-1&id=441

też jestem początkującym i biegam w butach Kalenji, które to polecam ;-) dostępne w Decathlonie za całkiem rozsądne ceny ;) i biega się w nich bardzo dobrze (z zaznaczeniem, że innych biegowych nie miałem :hej: )

nie wydaje mi się, żebyś z powodu tej kontuzji musiała szukać czegoś specjalnego, ale na ten temat lepiej wypowiedzą się ci bardziej zaawansowani biegacze ;)

pozdrawiam serdeczenie i życzę powodzenia ;)
Awatar użytkownika
rzymko
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie wiem jak Ci pomoc, bo też dopiero zaczynam, ale pamietaj: nie pytaj sprzedawców ;) wcisna Ci najdrozsze i powiedza, ze tylko takie sa dla Ciebie w takiej sytuacji odpowiednie! A może znasz kogoś, kto biega już dłużej, albo jak biegasz, to zaczep jakiegoś biegacza i poprostu zapytaj. Życze znalezienia odpowiednich bucików ;)
"Wszystko jest możliwe dla tego, który wierzy!"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ