Pomocy!
Kupiłem buty NB 907OR, ze względu na to że mam szeroką stopę, kupiłem w szerokości 2E (to chyba największa szerokość tego modelu w polsce). Problem w tym że jak zaczołem w nich biegać, odczuwałem znaczną różnicę w szerokości jednego buta.
Okazało się że prawy but jest szerszy od lewego, różnicę widać gołym okiem, wygląda to tak jakby prawy but miał szerokość 4E, choć wszywki są takie same 2E. Złożyłem do firmy "Tarmax" SP.zo.o., reklamację. Po kilku dniach zadzwonił do mnie rzeczoznawca (firma "Tarmax" go zatrudnia), oznajił mi że "przebadał" te buty i nie widzi żadnej różnicy, po czym - co mnie wprawiło w stan osłupieni, powiedział że dał ten but komuś do chodzenia, no i że ta osoba stwierdziła że w okolicach gdzie zaczyna się sznurownie odczuwała jakiś dyskomfort. Czy ktoś kiedyś spotkał się z tym że w w czasie reklamacji ktoś chodził w ich butach, to jakiś totalny SKANDAL?W oficjalnej odpowiedzi napisali że nie widzą żadnej wady w tym lewym bucie, i ze względu na reklamę 360 st., dopasownie, łaskawie mogą dać mi 20% zniżkę na te buty, no i że ten węzszy but został "lekko" rozbity na kopycie (tyle że te buty mają śladowe ilości skóry, a siatka to się raczej nie rozciąga). Napisałem odwołanie od tej decyzji, że te 20% mogą wsadzić sobie w ..., i że żadam wymiany wadliwej pary na nową, nie stety otrzymałem taką samą odpowiedź.
Szczeże powiem że nie chcę mieć nic wspólnego z firmą "tarmax", szkoda tylko że przez taki stosunek do klijenta firma ta psuje opinię marce NB, którą uważam za dobrą - od kilku lat biegam w butach tej marki.
Tak więc ostrzegam wszystkich przed firmą "Tarmax", zdaje sobie sprawę że pewnie takie sytuacje nie są codziennością, jednak to w jaki sposób została "załatwiona" sprawa reklamacji, to poprostu SKANDAL.Może ktoś ma jakiś pomysł, w jaki sposób mogę wyegzekwować od firmy "Tarmax", prawo do wymiany wadliwej pary na nową, lub zwrotu pieniędzy.
Przepraszam ze tego tak dużo, ale chciałem jak najdokładniej przedstawić całą sytuację.
NB 907 - dwie różne szerokości
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Skontaktuj się z federacją konsumentów.
http://www.federacja-konsumentow.org.pl/
Firma Tarmax jest chyba dystrybutorem NB na Polskę.
Nie należy używać, czyiś butów, mydła, ręcznika, skarpet i jeszcze paru innych rzeczy, których w tej chwili nie pomnę.
Powód?
Niektóre choroby skóry można przenosić w ten sposób.
http://www.federacja-konsumentow.org.pl/
Firma Tarmax jest chyba dystrybutorem NB na Polskę.
Nie należy używać, czyiś butów, mydła, ręcznika, skarpet i jeszcze paru innych rzeczy, których w tej chwili nie pomnę.
Powód?
Niektóre choroby skóry można przenosić w ten sposób.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.