SportsDo 2.0

podi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

Niedawno (w sierpniu) ukazała się nowa wersja SportsDo, software'u bazującego na systemie nawigacji satelitarnej GPS na urządzenia przenośne (telefony, PDA) dla osób aktywnych (ale i nie tylko). Oprogramowanie pozwala na bieżąco śledzić na swoim urządzeniu dane takie jak: prędkość, położenie, wysokość n.p.m, spalane kalorie, nachylenie.

Po skończeniu śledzenia danej czynności wszystkie dane z treningu można wysłać na portal, gdzie o wiele dokładniej można prześledzić wszystkie parametry i momenty danej czynnośći. SportsDo oferuje naprawdę pokaźną ofertę różnych przydatnych usług dla ludzi zainteresowanych swoją formą fizyczną takich jak np. rozplanowywanie i śledzenie poszczególnych treningów.

Jako, że Opcja portalu dopiero się narodziła (wcześniej dostępna była jedynie aplikacja dostępna jedynie na Windows Mobile i to podzielona na pięć produktów: RunDo, BikeDo, CycleDo, SkiDo i chyba SnowDo), cały portal się ciągle rozwija i planowane są coraz to nowe funkcje, takie jak: zakładanie klubów, rywalizacja na trasach itp...

Aplikacja nie przydaje się oczywiście tylko biegaczom. Mocną stroną SportsDO napewno są sporty zimowe. Funkcje takie jak np. automatyczna detekcja wyciągów pozwalają naprawdę z zadowoleniem oglądać swoje poczynania na stokach przez cały dzień. (ile km. przejechałem, jak szybko jechałem, ile razy leżałem na stoku:P).

Jeszcze jedna, wydaje mi się bardzo ciekawa możliwość: śledzenie live swojej aktywności (możesz zdefiniować jaki charakter ma mieć twoja sesja: publiczna, tylko dla znajomych, prywatna) przez innych na stronie www.

Uff, ale się rozpisałem. Sam używam od pewnego czasu i jestem naprawdę zadowolony. Co do wymagań: Sportsdo dostępne jest w wersji na Windows Mobile oraz ostatnio również i wystarczą urządzenia z obsługą Javy. Blutetooth, odbiornik GPS

Dla ciekawych podaję link:
http://www.sportsdo.net
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ