Który pulsometr

beda
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam od kilku miesięcy. Ostatnio miałem miesiąc przerwy bo dopadło mnie zapalenie mięśnia. Planuje kupić pulsometr. Przymierzam sie do SIgmy PC - 15 lub Sigmy Fit Watch. Czy ktoś korzystał z tych modeli i może coś mi na ten temat powiedzieć. Na pewno odezwą się zwolennicy polarów. Czekam na opinie. Nie mam na to zbyt wiele kasy.
www.ziemniak.org
PKO
4energy
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak się domyślam, barierą przy zakupie POLAR'a jest cena, ale uważam że na prawdę warto odłożyć trochę i kupić dobry i sprawdzony sprzęt.

Tak więc polecam jeszcze raz zastanowienie się nad ofertą POLARA http://www.sklep.4energy.pl/index.html? ... t&brand=13
[i]4energy - Twoje źródło zasilania[/i]
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tez doradzalbym Polara. Czasami lepiej wstrzymac sie z zakupem, odlozyc troche pieniedzy i kupic sprawdzony sprzet u sprawdzonego sprzedawcy. Sugerowalbym http://polar.sportkonsulting.pl/ albowiem:

1. mozna liczyc na merytoryczne informacje nt sprzedawanych produktow (instrukcja w jezyku polskim)
2. niejako "w pakiecie" dostaje sie dostep do wiedzy i doswiadczenia trenerskiego pana Ryszarda (czyli - jesli masz jakies pytanie dotyczace treningu - on na nie sensownie odpowie)
3. mozna liczyc na znizki powolujac sie na uzywanie tego forum (nie jestem pewien czy to dalej aktualne?)

To juz moj trzeci monitor pracy serca (Protrainer NV, Protrainer XT, obecnie S625X). Wczesniej jezdzilem na rowerze gorskim i startowalem w wyscigac MTB, teraz zaczalem troche biegac. Nigdy nie mialem zadnych problemow z ww. sprzetem.

Udanego wyboru,

Bart

P.S.
Nie, nie jestem w jakikolwiek sposob spokrewniony z dystrybutorem monitorow pracy serca Polar panem Ryszardem Szulem.
Nie jestem jego pracownikiem.
Jestem po prostu zadowolonym klientem :)
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a co powiecie na Timex t5c411,
moze nie ma tylu funkcji co polar, ale za to kodowany transfer w standardzie, przy ofercie specjalnej 265PLN (zakup prze mTransfer) info znaleźć można w mBanku i na stronach Timexa. Wydaje się, że to też dobra marka.
Piotr
Zyrafu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja korzystam z Sigmy PC-15 i bardzo sobie chwalę. Zastanów się przede wszystkim do czego będziesz używał pulsometru. Drogie modele mają wiele funkcji, które amatorowi (takiemu jak ja) nie są potrzebne. Wydaje mi się, że nie ma sensu wydawać kilkaset złotych na pulsometr, jeśli zajmujesz się bieganiem rekreacyjnie.

Ja za swoją Sigmę dałem 144 złote na allegro i jestem bardzo zadowolony. Dla mnie wystarczy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ