Witam,
Czy ktos wie jakiego rodzaju jest to but? Kupilem je nieswiadomy stopnia skomplikowania zagadnienia (supinacja, platfus, pronacja, waga, podloze po ktorym sie biega, itd).
Teraz po prostu zastanawiam sie, czy nie zrobie sobie krzywdy biegajac w nich i czy lekki bol pod prawym kolanem jest wynikiem wybrania nieodpowiednich butow, za krotkiej rozgrzewki, zbytniego zwiekszenia obciazen, czy moze jeszcze czegos innego.
Pozdrawiam,
Bartosh
P.S. But wyglada tak:
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... n%26lr%3D]
Nike Shox 855 Olive Street - krotkie pytanie
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bartosh pisze: czy lekki bol pod prawym kolanem jest wynikiem wybrania , zbytniego zwiekszenia obciazen,
[/url]
Najprawdopodobniej- jeśli to jest pod kolanem z przodu.
A but to zwie się Nike Shox Disobey i jest jednym z tych wielu, które są w sprzedaży jako runningi a nic więcej o nich w necie znaleźć nie można.
Najprawdopodobniej nie ma żadnych "zabezpieczeń" dla pronatorów.
Shoxy o których można znaleźć jakieś info są klasyfikowane jako cushioningi.
I tyle. Więcej wymyślić nie potrafię.
Może kto inny.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- Bartosh
- Zaprawiony W Bojach
Szczerze liczylem na Twoja odpowiedz, Outsider. Dziekuje. Kolano, owszem, pobolewalo "pod kolanem" - bylo to odczuwalne przy lekkim przysiadzie. Zrobilem dwa dni przerwy. Dzisiaj przetruchtalem dzisiaj 5 km w srednim zakresie mojego OWB1 i - poki co - nic mi nie dolega. No, ale to watek do innego dzialu...
Pozdrawiam wszystkich. Pewnie wkrotce sie odezwe, bo bieganie wciaga i z pewnoscia pojawia sie jakies pytania...
Pozdrawiam wszystkich. Pewnie wkrotce sie odezwe, bo bieganie wciaga i z pewnoscia pojawia sie jakies pytania...