Inov8 Trailfly vs Trailtalon

siemba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:48
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam rozterke odnosnie tych 2 modeli butow.

Jesli ktos ma lub mial to bym prosil o opis.
Mam Trailfly, jestem z nich zadowolony, jesli chodzi o buty na codzien asfalt/drogi gruntowe.
Szukam czegos do dluzszego biegania (30km+) trailowego, wiecej terenu niz ubitych drog.
Trailfly mam i przestalem uzywac butow asfaltowych, na ich rzecz. Sa bardziej gietkie i nogi w nich bardziej pracuja. Bieznik ma sie dobrze nawet po 1000km. Ogolnie za te 400zl uwazam ze to niedoceniony model, ale moze mi sie zdaje.
Trailtalon ma agresywniejszy bieznik i wygladaja na mniej przewiewne. Ale moze jesli nie biega sie po asfalcie to ten bieznik jest lepszy, a przewiewne i tak sa, mimo ze gorzej, to mimo wszystko to nie GTX.

Zastanawiam sie nad tym, w jakich sytuacjach dany model przewyzsza nad drugim? Czy ta dywagacja ma w ogole sens, czy w blocie obydwa beda zachowywac sie tak samo, a w lzejszym terenie, lepiej wypadna Trailfly ze wzgledu na lepsze rozlozenie masy, kolko nie beda tak uwierac?
PKO
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miałem Trailtalon i mam nadal Trailfly (ale niezbyt lubię, bo pianka jest beznadziejna i but za ciężki z powodu tej gumy podeszwy). Najczęściej to na śnieg je zabieram. Trailtalon ma sens jedynie w błocie, bo te jego superdługie i rzadko rozstawione kołki to dramat na każdym twardym podłożu.

Na długie biegi najlepiej się nada nowa wersja: Trailfly Max. Podobno pianka jest w nich inna.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?

https://runalyze.com/athlete/weuek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ